Ogród Soczewki
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Soczewki
Monia, a Ty co się nie udzielasz forowo. M. nie ma, możesz szaleć.
Ja za jakiś czas jadę po syna. Zabawił 2 dni u kolegi
Chodziłam dzisiaj po ogródku i rozmyślałam jak by to wszystko rozsadzić. Jedna u mnie za duży miszmasz.
Ja za jakiś czas jadę po syna. Zabawił 2 dni u kolegi
Chodziłam dzisiaj po ogródku i rozmyślałam jak by to wszystko rozsadzić. Jedna u mnie za duży miszmasz.
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już się udzielam. Najpierw musiałam spakować starszego syna i wysłać na wczasy z babcią, później zabrałam młodszego i pojechałam do Aliny na króciutką wizytę by odebrać krzaczki które mi kupiła u Szmita. Przedchwilą polatałam po ogrodzie z aparatem i zaraz wkleję fotki.
Widzę,że koleżanka dojrzewa ogrodowo. Fajnie, że forum zmienia nasze spojrzenie na ogród, i motywuje nas do ciągłych zmian i działań. Tak trzymać Gosiu.
Widzę,że koleżanka dojrzewa ogrodowo. Fajnie, że forum zmienia nasze spojrzenie na ogród, i motywuje nas do ciągłych zmian i działań. Tak trzymać Gosiu.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
Soczewka
- 1000p

A teraz się pochwalę co dostałam od Gosi. Jak byłam u niej tak się zachwyciłam jej Isago, że stałam jak wryta w ziemię i nie mogłam oczu od niego oderwać. Gosia się zlitowała i mi go kupiła Dziękuję

Miałam go posadzić w szczycie domu ale zasługuje na lepsze miejsce. Jest zbyt piękny by go chować i będzie róśł na siatce koło tarasu i bujawki. Niech każdy go widzi.

Miałam go posadzić w szczycie domu ale zasługuje na lepsze miejsce. Jest zbyt piękny by go chować i będzie róśł na siatce koło tarasu i bujawki. Niech każdy go widzi.

Pozdrawiam Monika
-
Soczewka
- 1000p

Dzięki uprzejmości Aliny mój ogród zbogacił się o kilka roślin. Była na zakupach u Szmita i kupiła też coś dla mnie. A obiecałam sobie ,że oprócz żurawek od Igi nic już nie kupię
Alinko jeszcze raz dziękuję , za Twoje dobre
z przyjemnościa pomogę Ci nosić kamiorki.
Prezentacja
2 berberysy Erecta i Tiny Gold

Brakuje wykończenia ale coś wymyślę
Prezentacja
2 berberysy Erecta i Tiny Gold

Brakuje wykończenia ale coś wymyślę
Pozdrawiam Monika
-
Soczewka
- 1000p

Tawuła japońska Bullata i Krzewuszka Minior Black, miała być miniatura dorastająca do 60 cm a juz zakupiona ma tyle. Zgupiałam ale,że uwielbiam krzewuszki to i ona znalazła już miejsce w moim ogrodzie.

I dwa bzy czarne z których najbardziej się cieszę
Eva Black Lace i Gerda Black Beauty

I dwa bzy czarne z których najbardziej się cieszę
Eva Black Lace i Gerda Black Beauty

Pozdrawiam Monika
-
Soczewka
- 1000p

A to kącik, który zamierzam powiększyć i posadzić bzy i hortensje i nie tylko. A cały pomysł przez to maleństwo Anabelle od Aliny , które po kilku latach nie będzie maleństwem i wymaga wyeksponowania. Więc będę miała co planować przez zimę, chyba,że nie wytrzymam i zacznę działać jesienią. a znając siebie ta druga wersja jest bardziej prawdopodobna.

Pozdrawiam Monika
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taką małą Anabelkę sadziłam jesienią, a teraz to już spory krzaczek i nawet zakwitła dwoma dużymi kwiatami.
Widzę, że jesteś coraz bardziej zakręcona ogrodowo

Widzę, że jesteś coraz bardziej zakręcona ogrodowo
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Pięknie będzie. Zazdroszczę tej Evy Black Lace. Też mi chodzi po głowie, ale nijak nie możemy się spotkać... Mam 3 berberysy Erecta- przepięknie się przebarwiają jesienią.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eva Black Lace - zapisałam 
-
Soczewka
- 1000p

Muszę wprowadzić korektę zakupy zrobiła mi Alicja
Alicjo przepraszam pomyliły mi się imiona Wiem że to nie ładnie Strasznie mi wstyd
Alicjo przepraszam pomyliły mi się imiona Wiem że to nie ładnie Strasznie mi wstyd
Pozdrawiam Monika
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam rozumieć , że bzy posadzisz razem z anabelką, świetne tło dla niej będą dawać.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
-
Soczewka
- 1000p

Basiu zakręcona jestem bardzo. Jak widzę nowe rosliny to głupieję i nawet imiona z tego wszystkiego mylę
Najgorsze jest to ,że nie chce mi się chodzić do pracy , najchętniej bym w ogródku siedziała.
Dagmaro Jolu zapisujcie ten krzew. Warto kupić Cudnie wygląda jak się rozrośnie i oczywiście gdy kwitnie.
Fabi bzy będą rosły na obrzeżach tej rabaty a wsród nich Anabella i jeszcze dwie hortensje ogrodowe o różowych kwiatch.Też uważam, że białe kwiaty Anabelle będą ładnie wyglądały wsród ciemnych liści bzu. Myślałam by zakupić hortensje ogrodowe dopiero wiosną, ale największy wybór jest właśnie teraz, a do tego można kupić już kwitnące. Więc nici z postanowień, że już nic nie kupuję
Dagmaro Jolu zapisujcie ten krzew. Warto kupić Cudnie wygląda jak się rozrośnie i oczywiście gdy kwitnie.
Fabi bzy będą rosły na obrzeżach tej rabaty a wsród nich Anabella i jeszcze dwie hortensje ogrodowe o różowych kwiatch.Też uważam, że białe kwiaty Anabelle będą ładnie wyglądały wsród ciemnych liści bzu. Myślałam by zakupić hortensje ogrodowe dopiero wiosną, ale największy wybór jest właśnie teraz, a do tego można kupić już kwitnące. Więc nici z postanowień, że już nic nie kupuję
Pozdrawiam Monika
Moniko, gratuluję nowych roślin 
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21