Magiczny zakątek dwostr cz.1
- 4rafko4
- 200p

- Od: 21 gru 2009, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Magiczny zakątek dwostr
Supcio tulipany
teraz tylko pozostaje nam czekać do następnej wiosny by znów zakwitły 
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Danusiu, masz przepięknie skomponowane rośliny. Wszystko pięknie kwitnie: piwonie, maki, a szałwie wprost przecudnie podkreślają ich piękno.
Danusiu, a może wpadłabyś do mnie i do Isi na kawkę. Masz przecież rzut beretem.
Danusiu, a może wpadłabyś do mnie i do Isi na kawkę. Masz przecież rzut beretem.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu, czekamy tu na Ciebie 
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Danusiu odezwij się zaglądam do ciebie
gdzie przepadłaś

gdzie przepadłaś - dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Witajcie ,chociaż na małą chwilkę zajrzałam tu do Was.Proszę ,wybaczcie mi,że tak rzadko jestem na forum ,obiecuję ,że jak tylko czas pozwoli ,będę zaglądała częściej.Teraz niestety mam mnóstwo zajęć i tylko małe chwilki udaje mi się wygospodarować na przyjemności (do których bez wątpienia należy przebywanie z Wami na forum).
Rafale,aż się zarumieniłam
,czytając Twój wpis dotyczący tulipanów -jak dawno to było- a teraz ja już wykopuję i sortuję te cebulki tulipanów,które nie były przesadzane 2-3 lata.
Gosiu,z wielkim opóźnieniem ale ślicznie dziękuję za zaproszenie ,na pewno kiedyś się spotkamy a będzie to dla mnie ogromną przyjemnością
Muszę tylko wygospodarować odrobinkę wolnego czasu
Aniu,już biegnę do Ciebie podziwiać róże (i nie tylko,oczywiście).
Marysiu,Twoje hosty i żurawki pewnie już się bardzo rozrosły-zaraz to sprawdzę.
Te ,które otrzymałam od Ciebie radzą sobie doskonale ,mimo suszy (niestety brak czasu nie pozwala mi zająć się nimi jak należy).
Rafale,aż się zarumieniłam
Gosiu,z wielkim opóźnieniem ale ślicznie dziękuję za zaproszenie ,na pewno kiedyś się spotkamy a będzie to dla mnie ogromną przyjemnością
Aniu,już biegnę do Ciebie podziwiać róże (i nie tylko,oczywiście).
Marysiu,Twoje hosty i żurawki pewnie już się bardzo rozrosły-zaraz to sprawdzę.
Te ,które otrzymałam od Ciebie radzą sobie doskonale ,mimo suszy (niestety brak czasu nie pozwala mi zająć się nimi jak należy).
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- maria5
- 1000p

Wszędzie to samo upały i upały ale podlewaj je czasami i pokaż jakieś zdjęcia
Ta malutka szczepka naparstnicy wyobraź sobie zakwitła ma 3 dzwoneczki 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Danusiu, mam nadzieję, że już wkrótce będziesz miała więcej czasu na forum i uzupełnisz zaległości zdjęciowe 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Pięknie wyglądają piwonie z szałwią , mam posianą szałwie więc chyba zrobię tak samo ..
Tuja sznurkowa wygląda ślicznie , pewnie szczepiona ??/ jeszcze takiej nie widziałam .. , pokaż nam teraz kilka kwiatów letnich bo pewnie też takie masz w ogrodzie ...
Tuja sznurkowa wygląda ślicznie , pewnie szczepiona ??/ jeszcze takiej nie widziałam .. , pokaż nam teraz kilka kwiatów letnich bo pewnie też takie masz w ogrodzie ...
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Witajcie, nareszcie trochę wolnego czasu wygospodarowałam i od razu nadrabiam zaległości-wklejam kilka aktualnych zdjęć mojego zakątka.Zaraz potem odwiedzę Wasze ogródki. 
trytomy niestety już przekwitają

juka też gubi pojedyncze dzwoneczki

kwiatki mojej NN nie pierwszej świeżości ale za to pączki w przygotowaniu do kwitnienia

Barkarolle[/b ]wciąż rozwijają nowe kwiaty i cieszą oko .

Tę piękność dostałam od kuzynki w największe upały ale podlewałam ją pieczołowicie i już widać,że się przyjęła.

Wiosną zakupiłam trzy cebule tego śniedka ale wyszła tylko jedna. Może ktoś wie,czy wykopuje się ją na zimę? Pani u której kupowałam niezbyt przekonująco powiedziała ,że można zostawić je w ziemi.Co Wy na to?

A to tegoroczny zakup internetowy i...baardzo miła niespodzianka ,zwłaszcza,że czytałam wypowiedzi o bardzo skąpym kwitnieniu tej roślinki.

trytomy niestety już przekwitają

juka też gubi pojedyncze dzwoneczki

kwiatki mojej NN nie pierwszej świeżości ale za to pączki w przygotowaniu do kwitnienia

Barkarolle[/b ]wciąż rozwijają nowe kwiaty i cieszą oko .

Tę piękność dostałam od kuzynki w największe upały ale podlewałam ją pieczołowicie i już widać,że się przyjęła.

Wiosną zakupiłam trzy cebule tego śniedka ale wyszła tylko jedna. Może ktoś wie,czy wykopuje się ją na zimę? Pani u której kupowałam niezbyt przekonująco powiedziała ,że można zostawić je w ziemi.Co Wy na to?

A to tegoroczny zakup internetowy i...baardzo miła niespodzianka ,zwłaszcza,że czytałam wypowiedzi o bardzo skąpym kwitnieniu tej roślinki.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUSIU a co to za roślinka kwiatki ma podobne do kielichowca bluszczowatego . Pięknie Cii kwitnie Barkarole
- maria5
- 1000p

Danusiu juka olbrzymia i trytomy, śliczne zakupy zwłaszcza ten niebieściutki nie wiem jak się nazywa
A śniadek jest dość wytrzymały na mrozy sadzi się je we wrześniu ja już kilka kęp musiałam wyrzucić bo rozmnaża się szybko i nasiewa wszędzie go pełno
Róże piękne

- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
u mnie trytoma zaczyna kwitnąć a myślałam że w tym roku przy takiej spiekocie nie pokaże kwiatów , pysznogłówka czerwona śliczna ,mam jeszcze liliową i różową ..a ten śliczny internetowy zakup jest śliczny ,myślała że to różyczka tylko liście ma inne ..
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ DANUSIU
Jaka okazała trytoma i juka. Pięknie też kwitną u Ciebie róże.
Cudowny letni ogród.
Jaka okazała trytoma i juka. Pięknie też kwitną u Ciebie róże.
Cudowny letni ogród.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DANUSIU
Przeczytałam, że masz problem z floksem. Ja też miałam bo kupiłam po prostu chore.
Wyczytałam, żeby floksy wysiewać w swoim gruncie. Tak zrobiłam i od lat mam
zdrowe. Floksy nie lubią za dużo wody.
Przeczytałam, że masz problem z floksem. Ja też miałam bo kupiłam po prostu chore.
Wyczytałam, żeby floksy wysiewać w swoim gruncie. Tak zrobiłam i od lat mam
zdrowe. Floksy nie lubią za dużo wody.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
JAKUCH pisze:DANUSIU a co to za roślinka kwiatki ma podobne do kielichowca bluszczowatego . Pięknie Cii kwitnie Barkarole
Ja też myślę, że to kielichowiec. Podobno pięknie i obficie kwitnie aż do mrozów.
Zrobiłaś udany zakup