Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

Tak Łukaszku nawet trzy rodzaje .Ta duża kupiona ,potrzebowałam do pomidorów ale mam jeszcze cytrynową zaczyna się ładnie rozrastać i czerwoną ta kilka gałązek a wysiałam tyle nasionek i ta rośnie z tą sklepową.Za bazylią jest mięta czekoladowa ,cytrynowa i zwykła czyli pieprzowa ta ma najintensywniejszy zapach i smak.Herbatki na upał super ;:333 Łukasz a nie wiesz przypadkiem co to może być za roślinka ta co kwitnie na niebiesko bo chyba nie chwast?
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Hallo :wit To coś, co Ci sie wysiało przypadkiem, to lobelia. Mnie się takie coś - ale białego - wysiało do paprotki. Rosną sobie razem na kuchennym parapecie.
Skalniaczek masz bardzo ładny. ;:3
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

skalniak piekny,uwielbiam skalaniaki,jak moge doradzic dosadź kilka rojników o róznych kolorach
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Zeberkooczywiście każda rada czy porada mile widziana ;:108 Ja już mam rojnik który był czerwony i taki miał być ale im jest większy tym bardziej robi się zielony.Nie mogę powiedzieć że to z braku składników ponieważ co dwa tygodnie dostają odżywkę dla kaktusów, więc nie wiem czemu tak się dzieje. Welkam też tak myślę że to może być lobelia tylko nie wiem skąd .Ja w tamtym roku zakupiłam nasionka lobelii i co i nic, kupiłam już gotowe sadzonki .Pod koniec lata okazało się że cała sztuka słownie jedna jakoś wyrosła .Więc teraz jestem zdziwiona :shock: że to to i to dość sporo w różnych miejscach skrzynki.Prócz tego lobelia to roślina jedno roczna.Jest mi bez różnicy co to, ładnie kwitnie i ładnie komponuje się z zielonymi listkami barwinka ,który zresztą rośnie jak szalony a jest wystawiony na słońce.Wiem że raczej lubi zacienione miejsca ale daję mu dużo pić i może to mu starcza :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj mężuś ;:167 zacienił trochę balkon słońce już tak nie pali Obrazek Obrazekteraz przy tych słomkach balkon wydaje się trochę jakby większy :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj chciałam pokazać wam co się u mnie na balkonie dzieje ,a dzieje się Obrazek Obrazekklonik i kwiat elfów rozrastają się ładnie. ObrazekMoja ukochana żurawka też się pięknie rozrosła, mimo że stoi w pełnym słońcu a podobno lubi półcień. ObrazekErnest ma nadzieje że przed moim wyjazdem zdąży pokazać swoje oblicze :D Obrazekkarłowty rozwar też ma coraz większe pączki i też mam nadzieje ze pokaże mi niedługo swoje kwiatki Obrazeki na koniec brateczki miniaturki ładnie się rozrastają służy im towarzystwo iglaczków.
Awatar użytkownika
lampart111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2009, o 09:31
Kontakt:

Post »

Bardzo ładny czekam na kwiatuszki... ;:65
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lampart a na które ,Ernesta czy rozwara :?: :D bo chyba byłam w trakcie edytowania i mnie złapałeś
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

No to się doczekałam :tan dzisiaj rano Wester z zazdrości rozwinął swój pączek Obrazek a wieczorem Ernest już zaczął rozwijać pierwszy pączek i widzę ze już następne też szykują się do startu :D Obrazek w skalniaku też niedługo będzie się działo pierwsze paczki (różowe kwiatuszki bo żółte już były) Obrazek i największa niespodzianka zakwitł mi barwinek :tan :tan no może to duże słowo ma jednego kwiatka ale zawsze to coś tym bardziej że one kwitną w marcu czy kwietniu Obrazek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Łukasz kup sobie tak jak ja to coś, choroba nigdy nie wiem jak to się nazywa bro-coś tam i z tego możesz sobie uformować jaki chcesz pojemnik ,okrągły ,podłużny ,trójkątny albo taki kształt żeby pasował do twojego balkonu.Moje rośliny no większość z nich w takich własnoręcznie(no mąż mi zrobił ale pomysł mój) zrobionych pojemnikach uprawiam .Dzięki temu wpasowałam w balkon 4 takie miejsca i naprawdę żałuję że nie mogę w całości pokazać balkonu .Mimo to że wcale nie jest taki duży (chciałabym mieć większy i parapet :D ) to przez to jest sporo możliwości .Łukasz a czy masz już jakieś kamyki :?: ja niedługo jadę w góry i pewnie (jak znam siebie) znów przywiozę jakieś ciekawe kamyki do skalniaka
Myron
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 5 lip 2010, o 13:43

Post »

Bardzo ładnie masz urządzony balkon, Katarzynka. Skalniak mnie zaskoczył. Nie widziałem jeszcze takiego na balkonie, pewnie, dlatego, że każdemu żal miejsca na, wydawałoby się, mniej dekoracyjny element, a tu taka niespodzianka! Świetny pomysł. A ze słomianymi matami, zyskał japoński klimat. Bardzo mi się podoba. :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Łukasz nie to jest rollbrolder jakoś tak normalnie język można sobie połamać i o tyle jest lepszy że robisz jaki duży chcesz i koszta chyba też mniejsze niż gotowa donica ale zrobisz jak uważasz.Co ty mówisz na pewno jakieś kamienie by się znalazły.Mój pierwszy znaleziony kamień był na spacerze w takim lasku trzy drzewa na krzyż to był olbrzymi krzemień mąż go taszczył i mam go już będzie 10 lat i wcale nie jest w skalniaku siedzi na nim mój elf przy tui Myton miło mi że podoba ci się u mnie, w brew pozorom przez takie ustawienie, podzielenie balkonu na sekcje zyskałam więcej miejsca .Skalniak to moje marzenie od zawsze może miniaturka ale to zawsze coś . Klimaty japońskie- no może, kilka lat temu w jakimś czasopiśmie widziałam podobnie obłożony balkon i zawieszone słomki bardzo mi się podobał i teraz mam taki u siebie a to dzięki tym upałom .Musiałam coś wykombinować bo nie mogłam pozwolić żeby słońce spaliło mój ogródek balkonowy :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiesz tylko jak kupisz to coś to jeszcze powinieneś do środka kupić i wyłożyć takie specjale podłoże żeby ziemia miała odpływ i nie wysypywała się między szczebelkami .Tym bardziej że skalniak powinien mieć ziemię zmieszaną z piaskiem i być raczej sucha niż mokra. Jakby co to pytaj ,zawsze jak by co to coś podpowiem :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj rozsadziłam moje dwie fuksje tą różową i czerwoną coś nie służył im pobyt w jednej doniczce .Czerwona została w koszu a z różowej postanowiłam zrobić fuksję pienną w formie drzewka ObrazekTak wyglądała po przesadzeniu Obrazeka tak wygląda teraz początek formowania drzewka zobaczymy co mi z tego wyjdzie ,trzymajcie za nie ;:215 Muszę wam jeszcze pokazać to moja duma i radość Obrazek Ernest daje z siebie wszystko z dnia na dzień wygląda śliczniej
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

O fuksje super!
ja boję sie je trzymać, bo szkodniki czesto je atakują
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”