Ogród Gosi cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Gosi cz. 2

Post »

Goś, ależ radocha z tym aparatem ;:138 Miło było zobaczyć Twój ogród - lilie i liliowce królują :D
Lilie jak to lilie - piękne i basta. Ale pachnie w ogrodzie... Jak to nazwać? Zmysłowo, czyż nie?
Ale te ogniste liliowce, ech- chyba trochę temperamentu muszę dorzucić do swojego ogródka :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adrianno, tak zgadzam sie z Tobą. Powinno być ich zdecydowanie mniej. Czasami różnią się między sobą naprawdę takimi detalami, że laik taki jak ja tego nie zauważa. Dlatego szukam odmian różniących sie od siebie.

Aniu, tak i to nie koniec. Uwielbiam ich zapach dlatego będe sadziła gdzie się da. :D

Monia, to zależy kto co chcde mieć. Są tacy, co chcą mieć jak najmniej pracy, z różnych przyczyn.
My akurat do tych osób sie nie zaliczamy :D

Izuś, teraz u mnie prawie tylko lilie i liliowce. Róże pojedyńcze. Jakoś słabo mi rosną. Może ta moja ziemia im nie służy.
Zapach faktycznie cudowny. Żeby tylko mniejszy upał był i dało sie posiedzieć na tarasie i poupajać się nim, ale niestety. Jest tak gorąco, że zmykam do domu. Dopiero wieczorem przy podlewania nawącham się do woli. Dużo już u mnie przekwitło. Ale jeszcze mam 3,4, które szykuja się do kwitnienia.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu bardzo podoba mi się biała lilia w kropeczki, ukrywająca się za tamaryszkiem.
Masz bardzo dużo lilii i liliowców, a rabaty wkomponowane w zieloną przestrzeń trawnika wyglądają cudownie, lubię takie ogrody.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Gosiu piękne masz lilie i liliowce ;:138 ;:138 ;:138 ja coraz bardziej nabieram chciejstwa na liliowce
już zamówiłam u Janka na forum trzy odmiany :heja a myślę że na jesień skuszę się na więcej i jeszcze lilie dokupię tylko nie wiem co M na to powie bo chyba znów będę musiała trochę trawnika wykopać :;230 :;230
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko, ja dopiero muszę pomyślec o kompozycji, bo wsadzałam wcześniej wszystko gdzie popadło. Myślę o dobieraniu roślin do siebie. Ale nie wiem czy potrafię. na razie mam po prostu gąszcz.
A tę lilię to tak myślałam, żeby przesadzić bo ją coś mało widać, a ma cudne, duże kwiaty. I w dodatku pięknie pachnie. Szkoda ją chować.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, Ja mogę się podzielić tymi żółtymi. Będę musiała już je podzielić.
Jeśli chodzi o lilie to nie musisz zmniejszać trawnika, bo one mieszczą się wszędzie. Dlatego są takie cudowne. Nie dosyć, że pięknie kwitną, pachną to jeszcze zajmują mało miejsca. :D
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Gosiu jak możesz się podzielić to ja bym była chętna ;:196 uwielbiam żółte kwiaty :D
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

piękna kolekcja :D ;:138
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

No to Gosia dałaś po oczach zdjęciami ogrodu ;:108
Pięknie ;:138 ;:138
Lilie i liliowce to wspaniałe rośliny a do tego kwitną obficie i praktycznie bez problemów. Chociaż u mnie lilie nie maja zbyt dobrych warunków. Glina nie dla nich. Musze uzdatniać każde miejsce, w którym sadzę. Ale warto ;:108
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Podzielam zdanie, że jest stanowczo zbyt dużo pięknych odmian lilii i liliowców a nasze ogródki są zdecydowanie zbyt małe... Podobają mi się połączenia lilia i liliowiec - nie przypuszczałam, że to może tak dobrze wyglądać. I ja lubię jak w ogrodzie jest gąszcz... dlatego podoba mi się Twój ogród :)
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Gosiu, cudne liliowce no i lilie... Widzę, że masz już dość okazały zbiór. ;:138
Przy mojej ostatniej wizycie w ogrodniczym też co nieco dokupiłam :oops: , ale stoja jeszcze w donicach, bo zastanawiam się gdzie je upchnąć :lol:
O i kolejne spotkanie się szykuje :)
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Gosia czytałam gdzieś ,że Ci się odętka podoba :roll:
Zobacz ile ja tego mam i chętnie Ci dam nawet całą taką kępę :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko nie ma sprawy tylko przypomnij sie na jesieni.

Isia, bardzo dziękuję za aparat. Dzięki Tobie mogę je pokazywac. ;:196

Dorotko, to masz odwrotną sytuacje niż ja. U mnie straszny pył. Ziemie przesypuje sie między palcami. Dlatego muszę podlewać w nieskończoność przy takiej popgodzie. Liliom tutaj dobrze, ale gorzej z różami i innymi pijakami.

Asiu, dziękuję bardzo. ;:196
Ja niestety mam dużo roślin, które podobają mi się i kupuję, mimo, że nie mam na razie gdzie wcisnąć. Dlatego u mnie bardziej nieuporządkowany zbiór roślin niz kompozycja. Ale chyba powoli zaczynam dojrzewać do tego, żeby powyrzucać niektóre rośliny i cacząc sadzić kompozycyjnie. Ale to daleka droga dla mnie, bo jak zobaczę na forum jakąś roślinkę, która mi się podoba, to staram się ją kupić. I potem mam problem gdzie ja upchnąc.

Jolu, czy jesteś chętna? :D
Ja jak widzisz tak jak pisałam Asi, też szukam non stop miejsca.

Bożenko, ekstra. ;:138
Bardzo mi się podoba i jakoś pasuje mi do róż. Dlatego chciałabym je połączyć.
x-d-a

Post »

Gosiu, jeśli mogę się wtrącić, to chyba bałabym się posadzić odętkę razem z różami. Na pewno jej delikatne kwiatki pięknie by się komponowały z różami, ale odętka jest bardzo ekspansywna i momentalnie się rozrasta w duże kępki, więc mogłaby stanowić konkurencję dla róż...
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu, ja mam już kilka takich roslinek, które sie rozrastają i co jakiś czas dziele je żeby nie zagłuszały innych roslin.
Tak teraz musze zrobic z liliowcem, który zarasta juz żurawkę i hostę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”