Ogród Agnieszki
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Agnieszki
Nie Moniczko oto na pewno nie będę miała do Ciebie pretensji 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
AGNIESZKO te bzy są również w Świerklancu też je ostatnio oglądałam . Jak pojedziemy z Iwonką znowu do jakis szkółek to na pewno będzie u mnie zimował gdyż takiego koloru jeszcze mi brakuje . Bordo komponuje się ładnie ze wszystkimi kolorami
- aage

Jadziu jak będziecie w jakiejś szkółce a będą jakieś interesujące krzewy i trawy dajcie mi znać
Proszę 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, pięknie i kwitnąco u Ciebie
Podobnie do miłych Przedmówczyń również jestem za krzewami. Wybór jest ogromny!! Jak zwykle polecałabym rh, ale to wszystko zależy od warunków
Podobnie do miłych Przedmówczyń również jestem za krzewami. Wybór jest ogromny!! Jak zwykle polecałabym rh, ale to wszystko zależy od warunków
- aage

Moni dziękuję za wizytę i miłe słowa
RH mam tylko 3. Rosną przy oczku na rabacie z korą. Widziałaś? Bardzo je lubię. Zamierzam dokupić w przyszłym roku jakieś inne kolorystycznie okazy od tych które mam. Kolejny plus dla krzewów 
Agnieszko... nie mogę wypatrzeć wierzby
Czy to ta koło domu... taka... niezbyt gęsta?
Możesz zrobić jej fotkę solo?
Czy to ta koło domu... taka... niezbyt gęsta?
Podoba mi sie pomysł Agness z zestawieniem bordowej pęcherznicy i tawuły 
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Wpadłam looknąć obiecane powojniki, a tu
cisza
- aage

Gosiu tak to ta koło domu
Zrobię fotkę solo i wkleję. I poproszę cię o pomoc 
Izuniu
myślę i trawię
Jolu przepraszam, późno wczoraj wróciłam a na dodatek bateria mi padła w aparacie
Obiecuję, że zrobię i dziś wkleję 
Izuniu
Jolu przepraszam, późno wczoraj wróciłam a na dodatek bateria mi padła w aparacie
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
U mnie też padła, jak potrzeba to siada 
- aage

Jolu tak jest- złośliwość rzeczy martwych nie zna granic 
Witaj Agnieszko .
Przejrzałem cały wątek i jestem pełen podziwu dla twojej wytrwałości w budowaniu swego ogrodu . Na temat ogrodu nie będę się wypowiadał , ważne że tobie się on podoba i że praca w nim przynosi ci dużo satysfakcji . Piszesz, że masz mały ogród . Tak wcale nie jest . Po prostu teren nie jest w pełni wykorzystany . W małym ogrodzie trawnik powinien zajmować mały procent powierzchni . Powinny w nim ( ogrodzie ) królować duże rabaty , twoje są za wąskie , za dużo kątów prostych . Daje to wrażenie ( hmm ) niepokoju , chaosu . Nie bój się rozmachu i zrób rabaty dookoła ogrodu ( wiem , że wymaga to czasu i pieniędzy , więc rozplanuj to na kilka lat ) szerokie , 1.5 - 2m licząc od płotu , o nieregularnych kształtach , jak wijąca się rzeka . Będziesz miała ogromny teren do obsadzenia i przez jakiś czas nie będziesz musiała się martwić , że nie masz gdzie posadzić nowej , pięknej roślinki . Nie bierz moich słów za krytykę , chcę ci tylko doradzić . Ja też kilkanaście lat temu byłem laikiem ( no prawie ) w tematach ogrodniczych . Pamiętaj , że najważniejsze to być szczęśliwym w tym co się robi .
Przejrzałem cały wątek i jestem pełen podziwu dla twojej wytrwałości w budowaniu swego ogrodu . Na temat ogrodu nie będę się wypowiadał , ważne że tobie się on podoba i że praca w nim przynosi ci dużo satysfakcji . Piszesz, że masz mały ogród . Tak wcale nie jest . Po prostu teren nie jest w pełni wykorzystany . W małym ogrodzie trawnik powinien zajmować mały procent powierzchni . Powinny w nim ( ogrodzie ) królować duże rabaty , twoje są za wąskie , za dużo kątów prostych . Daje to wrażenie ( hmm ) niepokoju , chaosu . Nie bój się rozmachu i zrób rabaty dookoła ogrodu ( wiem , że wymaga to czasu i pieniędzy , więc rozplanuj to na kilka lat ) szerokie , 1.5 - 2m licząc od płotu , o nieregularnych kształtach , jak wijąca się rzeka . Będziesz miała ogromny teren do obsadzenia i przez jakiś czas nie będziesz musiała się martwić , że nie masz gdzie posadzić nowej , pięknej roślinki . Nie bierz moich słów za krytykę , chcę ci tylko doradzić . Ja też kilkanaście lat temu byłem laikiem ( no prawie ) w tematach ogrodniczych . Pamiętaj , że najważniejsze to być szczęśliwym w tym co się robi .
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A może tak kalina wonna, albo hortensja pnąca na kratce przed słupem.
Ten słup to wątpliwa ozdoba, ale skoro już stoi to warto go czymś zasłonić, żeby nie kłuł w oczy.
Lubisz powojniki, więc może powojnik montana - bardzo szybko rośnie, pięknie kwitnie i pachnie.
Oplótł by cały słup dookoła i go zsłonił.
A przed nim bylinki albo trawki ozdobne, skoro je lubisz.
Ten słup to wątpliwa ozdoba, ale skoro już stoi to warto go czymś zasłonić, żeby nie kłuł w oczy.
Lubisz powojniki, więc może powojnik montana - bardzo szybko rośnie, pięknie kwitnie i pachnie.
Oplótł by cały słup dookoła i go zsłonił.
A przed nim bylinki albo trawki ozdobne, skoro je lubisz.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aage

Amadyn dziękuje za wizytę i rady. Masz rację co do rabat, że są wąskie i trochę chaotyczne. Od czasu kiedy jestem na forum wiem że tak nie powinny wyglądać rabaty i będę to na pewno zmieniać. Sukcesywnie, powoli ale do przodu. W głowie kłębią się już pomysły. Dziękuję, że są na forum tacy ludzie którzy chcą doradzić i pomóc
liczę na twoją pomysł i wizję jak według ciebie wyglądałyby ładnie rabaty. Zaglądaj do mnie
Grażynko z tym powojnikiem to niezły pomysł
Nie pomyślałam o powojniku dlatego, że nie wiem jak najszybciej mogą urosną w tak krótkim czasie
Hmm ale pomysł przyjęty i teraz kłębi się w mojej głowie 
Grażynko z tym powojnikiem to niezły pomysł
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
AGUS w niedługim czasie nie poznamy Twojego ogródka