Ogród Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Agnieszki

Post »

Aguś myślę, że to miejsce przy słupie było by fajne właśnie na krzewy. Chodzi o to, żeby podstawę tego słupa zakryć, a byliny go podkreślają, ponieważ zwracając uwagę na ładne kwity od razu zwraca się większą uwagę i na słup. Ja myślę, że fajnie wyglądałaby w samym rogu bordowa pęcherznica a przed słupem tawuła, która częściowo gałązkami zachodziłaby na pęcherznicę. Pięknie wyglądałby kontrast borda z bielą kwitnącej tawuły, a jesienią rudych listków. I cała podstawa słupa byłaby schowana, wyglądałoby tylko to co jest ważne w reklamie :wink: Trudno mi ze zdjęcia określić wielkość tego kąta, ale wydaje mi się, że jest spory i krzaczki powinny tam się spokojnie zmieścić.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

AGuś dziękuję za rady. Jesteś kochana ;:196 Myślałam jednak aby ten kąt zagospodarować trawami. Choć kompozycji z jakimś krzewem nie wykluczam. Nie wiem czy krzewy tam sobie poradzą i jeszcze te kwitnące?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś poradzą sobie bez najmniejszego problemu :wink: :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jednak przekonujecie mnie do krzewów. HMM sama nie wiem myślałam w tym miejscu o trawach :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś Ty musisz podjąć decyzję, co wolisz, to tylko mój pomysł, ale jak wiadomo co człowiek to pomysł :wink: :lol: Ja kocham krzewy, a trawy jakoś do mnie nie trafiają, chociaż są miłośnicy tychże i mają piękne kolekcje. Ale jak wiadomo, nie można kochac wszystkiego :roll: :lol:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGuś ja wysłucham i przyjmę każdy pomysł :D rozważam sobie tylko głośno na ten temat. Wiem każdy co innego lubi i ile będzie ludzi tyle będzie pomysłów na zagospodarowanie tego kawałka :) ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGUŚ a ja kocham róże iw kazdym miejscu właśnie je chciałabym je mieć . Jakoś nigdy nie myślałam o krzewach lecz w tym roku jakoś mnie wzięło na nie bo gdy jeszcze na wiosnę nic nie ma to sa chociaż krzewy i one zapełniają te puste przestrzenie . Tak ktoś mi napisał ,ale ja się teraz pod tym podpisuję i kupuję krzewy . Zrobisz jak będziesz uwazać przecież to Twój ogródek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu Róże trzeba pięlęgnować dużo dużo bardziej niż krzwy i trawy. Dlatego nad nimi dwoma sie zastanawiam. A może jakieś zestawienie krzewów i traw?
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Polecając szkółkę Szmita chodziło mi bardziej byś sobie pooglądała i zorientowała się jakie występują krzewy i ich odmiany.
A jeśli coś przypadnie Ci do gustu to zapisz i poszukaj w swojej okolicy lub w internecie.
Dziś Alicja (z forum) pojechała do Ciechanowa i możliwe że kupi mi bzy
Blac Bauty i 'Eva' BLACK LACE (28)
http://albamar.pl/czarny-gerda-black-be ... aa2e943c73
http://www.pudelko.com.pl/katalog_rosli ... 20nigra%20(bez )%20black%20lace
Czyż nie są piękne? Ale dopiero jak trochę urosną bo w doniczce nie prezentują się zachwycająco. I dlatego Cię namawiałam na
oglądanie również dorosłych okazów.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
x-d-a

Post »

Agnieszko, ja też nie przepadam za trawami, choć w niektórych ogrodach wyglądają zjawiskowo. Róże są kapryśne i wymagające i dopiero duże, pięknie utrzymane krzaczki wyglądają pięknie :P
A niektóre krzewy są piękne przez cały rok - ja jestem miłośniczką drzew i krzewów w ogrodzie, one stanowią jego oś kompozycyjną, inne rośliny to "wypełniacze".
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni dziękuje za linki. Oglądałam różna krzewy u Szmita i nawet już kilka zapisałam do kajeciku- które mi się spodobały :) Faktycznie bzy piękne. Fajnie, że masz kogoś kto może ci kupić coś tam i wysłać :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu dziękuje za odwiedzinki. I ty też kusisz mnie na krzewy. Chyba faktycznie coś w nich jest i zastanawiam się dlaczego ich nie lubię. MOże nie lubię dlatego, że nie znam :) Chyba właśni dlatego. Ciągle chodzę i szperam i już kilka naprawdę mi się spodobało :) Chyba się powoli do nich przekonuję, ale z trawek na pewno nie zrezygnuję- lubię je i mi się bardzo bardzo podobają :)
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Raczej odbiorę osobiscie albo przyjadą do mnie. Mam raczej blisko do Alicji i dlatego skorzystałam z okazji, mimo że obiecałam sobie że już nic nie kupuję.
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też tak zawsze mówię, że już nic nie kupię :;230 to tak już jest :) Ja planuję kolejne nasadzenia :) Oglądam krzewy...oj Moni chyba mnie zaraziłaś ;:224
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Cieszę się bardzo ale mam nadzieję,że nie będziesz miała do mnie pretensji jak Ci się uszczupli portfel :;230
Pozdrawiam Monika
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”