Ogródek AGNESS cz. 5
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Czy masz jakieś szkółki znajome, czy standard?
Ja tez na jesieni chciałabym zakupić parę róż.
Ja tez na jesieni chciałabym zakupić parę róż.
Agusiu ale u ciebie kolorowo, tyle piękności lilie i róże, wspaniała kolekcja klematisów, jest na co popatrzyć, same cuda.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krysieńko ja zawsze podziwiam w Twoim ogrodzie skalniaczki i inne maluchy, bo jestem nimi zauroczona. To była chyba moja pierwsza miłość i pozostaję jej wierna, mimo, że pojawiło się kilka innych roślinnych pasji, róże i lilie już dawno, a teraz największy power na liliowce, jestem nimi zauroczona i wszędzie ich wypatruję
Gosiu ja kupowałam róże u Bogdan w 1, i u Flasha, jestem z nich bardzo zadowolona. Wprawdzie wiele z tych sadzonych jesienią nie przetrwało zimy, ale to wina zimowych skoków temperatury i dużych mrozów. Bo krzaczki przyszły bardzo ładne i te które przetrwały zgadzają się z zamówieniem i już pięknie kwitną
Tak, że jesienią też będę kupowała u tych sprzedawców.
Irenko bardzo Ci dziękuję z tak miłe słowa, strasznie miło mi tego słuchać, chociaż mój ogródek tak naprawdę jest skromniutki. A trawa jaka biedna teraz miejscami dosłownie wypalone siano
już od dawna nie spadła nawet kropla deszczu
Na przekór upałom zakwitają następne lilijki, już tylko 2 odmiany czekają w pąkach.

Gosiu ja kupowałam róże u Bogdan w 1, i u Flasha, jestem z nich bardzo zadowolona. Wprawdzie wiele z tych sadzonych jesienią nie przetrwało zimy, ale to wina zimowych skoków temperatury i dużych mrozów. Bo krzaczki przyszły bardzo ładne i te które przetrwały zgadzają się z zamówieniem i już pięknie kwitną
Irenko bardzo Ci dziękuję z tak miłe słowa, strasznie miło mi tego słuchać, chociaż mój ogródek tak naprawdę jest skromniutki. A trawa jaka biedna teraz miejscami dosłownie wypalone siano
Na przekór upałom zakwitają następne lilijki, już tylko 2 odmiany czekają w pąkach.

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
AGuś lilijki śliczne
Jak to wiosna..
róze, liliowce, piękne rowary, clematisy..
pzrexcież to teraz rośnie i kwitnie
róze, liliowce, piękne rowary, clematisy..
pzrexcież to teraz rośnie i kwitnie
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko ale u Ciebie pięknie kwitną lilie .
Genia
Genia
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu przepiękne lilie i to każde z górnej półki- orientalne.
U Ciebie wszystkie kwiaty są piękne i śliczne zdjęcia robisz.

U Ciebie wszystkie kwiaty są piękne i śliczne zdjęcia robisz.
Agnieszko, pooglądałam sobie Twój ogród w różnych odsłonach, o każdej porze roku pięknie! Nagromadziłaś wiele wspaniałych roślin, ładnie je eksponujesz i fotografujesz, to prawda
Teraz podziwiam zwłaszcza lilie, bo sama ich niewiele mam, toteż podglądam u innych...Ale jednego nie rozumiem, mieszkając na Lubelszczyźnie, zagłębiu różanym, kupujesz róże na all? 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
AGNIESZKO
Ja też zainteresowałam się nowymi odmianami liliowców. Dałam się skusić i kupiłam na wiosnę kilka.
Niestety się rozczarowałam. Teraz będę rozpytywać o uczciwych sprzedawców.
Maleństwa to moja miłość od lat -niestety coraz trudniej coś wartościowego kupić.
Ja też zainteresowałam się nowymi odmianami liliowców. Dałam się skusić i kupiłam na wiosnę kilka.
Niestety się rozczarowałam. Teraz będę rozpytywać o uczciwych sprzedawców.
Maleństwa to moja miłość od lat -niestety coraz trudniej coś wartościowego kupić.
- AGNESS

Aguś dziękuję lilijki bardzo lubię, jesienią muszę jeszcze troszkę sobie dokupić
Izuś kwitnie, kwitnie
ale porównując mój wiosenny ogród, który jest naprawdę niesamowicie kolorowy, a ten z końca lipca, to kolorki sa tylko symboliczne pomiędzy ogromem zieleni.
Na przyszły rok kolorków będzie coraz więcej, ponieważ podosadzałam dużo róż okrywowych, które teraz to maluszki, nie bardzo są nawet widoczne ich kwiatuszki, tak samo liliowce, posadziłam ich sporo , ale są to maleńkie pojedyncze roślinki, które dopiero za kilka lat pokażą swój prawdziwy urok. Teraz to tylko pojedyncze badylki z kwiatuszkami
Geniu dziękuję
jeszcze 2 lilijki czekają na swoją kolej w pąkach
Tajeczko faktycznie mam kilka odmian orientalnych, kocham je za wspaniały zapach, który rozciąga się po całym ogrodzie
Siedzę na tarasie i się nim upajam, bo ja wąchacz jestem
Marto witam w moim ogródku, strasznie mi miło, że do mnie zajrzałaś i dziękuję za miłe słowa
Co do róż to niestety, ja mieszkam na dalekim wschodzie , przez moje miasto przepływa Bug i granica z Ukrainą , nawet wrony u mnie zawracają
wszędzie daleko
U mnie wybór roślinek bardzo słaby, kupić wymarzone roślinki, to jedynie przez internet i to niestety dotyczy również róz 
Krysieńko, powiem szczerze, że mnie interesują wszystkie liliowce, nie koniecznie nowości. Ponieważ jeszcze do zeszłego roku miałam tylko 2 wczesne odmiany, i obie żółte. Tak więc dla mnie one wszystkie są nowe
Oczywiście te najnowsze są najpiękniejsze, a te falbanki po bokach i mięsiste płatki- marzenie. Mam nadzieję, że i takich się kiedyś doczekam
A w sprawie nieuczciwych sprzedawców, to niestety jest ich wielu, sama się o tym niejednokrotnie przekonałam
Izuś kwitnie, kwitnie
Geniu dziękuję
Tajeczko faktycznie mam kilka odmian orientalnych, kocham je za wspaniały zapach, który rozciąga się po całym ogrodzie
Marto witam w moim ogródku, strasznie mi miło, że do mnie zajrzałaś i dziękuję za miłe słowa
Co do róż to niestety, ja mieszkam na dalekim wschodzie , przez moje miasto przepływa Bug i granica z Ukrainą , nawet wrony u mnie zawracają
Krysieńko, powiem szczerze, że mnie interesują wszystkie liliowce, nie koniecznie nowości. Ponieważ jeszcze do zeszłego roku miałam tylko 2 wczesne odmiany, i obie żółte. Tak więc dla mnie one wszystkie są nowe
A w sprawie nieuczciwych sprzedawców, to niestety jest ich wielu, sama się o tym niejednokrotnie przekonałam
- grazka24

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś nie było mnie ze trzy dni w Twoim ogrodzie ,a tu zakwitły nowe piękne lilie.Cudownie wprost bajeczne kolorki.pozdrawiam 
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Agnieszko, a z jakich źródeł masz liliowce?
- AGNESS

Grażynko dziękuję
Jeszcze tylko 2 lilijki w pąkach i na ten rok liliowy koniec
Magduś, u mnie są różne źródła liliowców. Część kupiłam u siebie w ogrodniczych, większość z allegro a część z forumkowych wymian
Magduś, u mnie są różne źródła liliowców. Część kupiłam u siebie w ogrodniczych, większość z allegro a część z forumkowych wymian
-
x_P-42
Krysia poruszyła temat sprzedawców... No własnie... Przydałoby się źródło zaopatrzenia , wiarygodne źródło. Jeśli masz takie,podziel się z nami. 
Co do Allegro, to mam przykre doświadczenia.
Co do Allegro, to mam przykre doświadczenia.
- AGNESS