U Lesi
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Lesi
Gosiu - żałuję, że nie zamówiłam więcej Lovely Fairy (tą co dostałam to bonus), bo The Fairy przekwitając nie jest już tak efektowna...
Dominiko - White Rose jest niezawodna, zupełnie nie przypomina róż okrywowych (wielkość kwiatu), trzeba tylko uważać bo lubi wypuszczać długaśne pędy...
Dominiko - White Rose jest niezawodna, zupełnie nie przypomina róż okrywowych (wielkość kwiatu), trzeba tylko uważać bo lubi wypuszczać długaśne pędy...
- JLG

I mamy kolejny upalny dzień
Ten rok jest wybitny jeśli chodzi o ekstremalną pogodę - zima wyjątkowo mroźna i długa, wiosna bardzo mokra i lato jak w piekarniku... Jak widzę jak szybko przekwitają kwiaty i jakie sianko mam zamiast trawnika to mnie krew zalewa
A Zuzką to wychodzę na pół godziny na zewnątrz o godzinie 8-9 rano...bo później się nie da
A Zuzką to wychodzę na pół godziny na zewnątrz o godzinie 8-9 rano...bo później się nie da
Joasiu - śliczne róże pomimo upałów
Jak długo masz Lovely Fairy ? Bo widzę, że ma takie zdrowe, rozrośnięte listki. Jestem ciekawa, bo też mam kilka krzeczków tej różyczki, lecz na razie są malutkie .
Cudna Eden Rose
Bardzo mi się podoba ta róża - w ubiegłym roku chciałam zamówić ją - ale już nie było
Życzę siły młodej Mamie - wiem co to znaczy wstawać kilka razy w ciągu nocy
Jak długo masz Lovely Fairy ? Bo widzę, że ma takie zdrowe, rozrośnięte listki. Jestem ciekawa, bo też mam kilka krzeczków tej różyczki, lecz na razie są malutkie .
Cudna Eden Rose
Życzę siły młodej Mamie - wiem co to znaczy wstawać kilka razy w ciągu nocy
Pozdrawiam serdecznie
- Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
- JLG

Olu - dziękuję za miłe słowa, choć przyznaję się, że zdjęcia róż są takie ładne, bo robiłam je częściowo przed ostatnią falą upałów... a po prostu dopiero teraz miałam czas aby je uporządkować i wstawić na forum.. Lovely Fairy rośnie u mnie drugi rok, bardzo się rozrosła bo była bardzo delikatnie przycięta. Zresztą w ogóle zastanawiam się czy ciąć, bo niby okrywowych się nie tnie.. a może to zasługa granulowanego krowiego g... bo naturalnie ponoć najlepiej
Z Eden Rose jestem bardzo zadowolona, piękna róża a do tego zdrowa - koniecznie poszukaj jej na jesienne nasadzenie. Jedyna wada - potrzebuje trochę czasu na rozkręcenie się po posadzeniu.
Córka całe szczęście robi 2 pobudki w nocy (ok. 1 i 4), więc nie jest źle
Z Eden Rose jestem bardzo zadowolona, piękna róża a do tego zdrowa - koniecznie poszukaj jej na jesienne nasadzenie. Jedyna wada - potrzebuje trochę czasu na rozkręcenie się po posadzeniu.
Córka całe szczęście robi 2 pobudki w nocy (ok. 1 i 4), więc nie jest źle
- Frida

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joasiu, Twoja Zuza to spokojny dzieciaczek, cóż to są dwie pobudki, fraszka!
Red Eden cudny, dlaczego go nie zamówiłam? Bo nie mam miejsca?
U mnie Red Climbing szaleje, wypuścił jeden pęd 1,3 m zakończony bukiecikiem kwiecia.
Pozdrawiam
Red Eden cudny, dlaczego go nie zamówiłam? Bo nie mam miejsca?
U mnie Red Climbing szaleje, wypuścił jeden pęd 1,3 m zakończony bukiecikiem kwiecia.
Pozdrawiam
Dzięki Joasiu
Na pewno zamówię "Edena" - jest śliczna
A powiedz mi gdzie kupić takie granulowane krowie g... (
) ?? Na pewno daje dobry skutek 
A powiedz mi gdzie kupić takie granulowane krowie g... (
Pozdrawiam serdecznie
- Alexandra
Róże Alexandry
Róże Alexandry
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Joasiu, pięknie Ci kwitną róże, szczególnie White Rose 
- JLG

Danusiu - ja jako niemowlę nie budziłam się w czasie kąpieli i gdy wypadłam z wózka...
Ja przegapiłam moment kwitnienia Red Eden, ale widziałam, że są nowe pączki
Jeśli będzie choć w połowie tak piękny, zdrowy jak Eden Rose - to warto go mieć. Ja tak po cichutku kompletuję listę jesiennych zamówień różanych, choć zdrowy rozsądek wyje syreną alarmową, że miejsce jest tylko na Nostalgię (wymarzła) i kiedy i kto posadzi...
Olu - granulowane krowie g... kupisz nawet w Castoramie lub innym ogrodniczym, najlepiej popatrzeć wczesną wiosną...
Aniu - White Rose jest niezawodna.. gdybym się czepiała to powiedziałabym, że słabo pachnie, ale musiałabym się mocno czepiać bo zalety jakie ma ta róża znacznie przewyższają tą "wadę"
Ja przegapiłam moment kwitnienia Red Eden, ale widziałam, że są nowe pączki
Jeśli będzie choć w połowie tak piękny, zdrowy jak Eden Rose - to warto go mieć. Ja tak po cichutku kompletuję listę jesiennych zamówień różanych, choć zdrowy rozsądek wyje syreną alarmową, że miejsce jest tylko na Nostalgię (wymarzła) i kiedy i kto posadzi...
Olu - granulowane krowie g... kupisz nawet w Castoramie lub innym ogrodniczym, najlepiej popatrzeć wczesną wiosną...
Aniu - White Rose jest niezawodna.. gdybym się czepiała to powiedziałabym, że słabo pachnie, ale musiałabym się mocno czepiać bo zalety jakie ma ta róża znacznie przewyższają tą "wadę"
- JLG

Nie samymi różami człowiek żyje.... ale powojnikami również..
Niobe

Pillu

Mme Julia Correvon

Hakuro

Alioushka

Arabella

bylinowy... nie pamiętam nazwy
chyba blue boy

Błękitny Anioł

Generał Sikorski

Emilia Plater z Venosa Violacea

Jerzy Popiełuszko

Niobe

Pillu

Mme Julia Correvon

Hakuro

Alioushka

Arabella

bylinowy... nie pamiętam nazwy

Błękitny Anioł

Generał Sikorski

Emilia Plater z Venosa Violacea

Jerzy Popiełuszko

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:

Ale połączenie
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Piękne powojniki
Chyba sobie kupię Błękitnego Anioła....on chyba rzadko choruje i niezawodny w kwitnieniu?
Anna
Chyba sobie kupię Błękitnego Anioła....on chyba rzadko choruje i niezawodny w kwitnieniu?
Anna
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Frida

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
Asiu, poradź mi powojniki kwitnące najpóźniej, bo u mnie prawie wszystkie już przekwitły. Moje dzieci (syn i synowa) bedą prawie Twoimi sąsiadami.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu, piękna kolekcja róż!! Powojnikami jestem zachwycona, właściwie dopiero w tym roku zaczęłam z nimi przygodę 
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu,
Pięknie muszą wyglaądać te powojniczki na tle ciemnych paneli, zrób fotkę z tego górnego tarasu na ogródek jeśli można, różyczki też super, Joasiu jak się sprawdza Sahara i ta żółta okrywowa Sonen...............?
To fajnie że Zuzia da Wam pospać, pewnie jest już bardzo duża
Buziaczki
Pięknie muszą wyglaądać te powojniczki na tle ciemnych paneli, zrób fotkę z tego górnego tarasu na ogródek jeśli można, różyczki też super, Joasiu jak się sprawdza Sahara i ta żółta okrywowa Sonen...............?
To fajnie że Zuzia da Wam pospać, pewnie jest już bardzo duża
Buziaczki
- JLG

Aniu - taki efekt chciałabym osiągnąć dla wszystkich powojników... (pewnie za parę lat
)
Ann-ka72 - nie mam żadnych problemów z Błękitnym Aniołem, mogę spokojnie polecić.
Danusiu - u mnie najpóźniej kwitną z grupy Viticella: Mme Julia Correvon i Alba Luxurians, późno zakwitł też Gipsy Queen. Najdłużej kwitną bylinowe i Arabella z Alioushką. Tak po prawdzie to trochę mnie powojniki rozczarowały, myślałam, że będą dłużej kwitły. Może to przez te upały tak szybko przekwitły a może są zbyt młode.. Zresztą chwilowo zieleń dominuje w ogrodzie, róże trochę przystopowały a typowe jesienne to za wcześnie.
Hmmm jak Twoje dzieci będą prawie moimi sąsiadami to może przy okazji ich odwiedzania i do mnie zajrzysz
bo na razie na spacer z wózkiem do Ciebie jest trochę za daleko...
Moniu - dziękuję - obie grupy roślin (róże i powojniki) to moje ulubione, dlatego mam ich najwięcej. Co gorsza chciałabym jeszcze więcej..
Asiu - tak jak pisałam Danusi powojniki trochę rozczarowują, bo kwitną krótko i w różnym okresie a w tej chwili kwitną na przęsłach 2-3 i efektu gęstego, przeplatającego kwiecia nie ma..
Ogród trochę jest zapuszczony ale postaram się zrobić trochę fotek. Sahara i Sonnenschirm są rewelacyjne, lepsza jest Sonnenschirm bo praktycznie nie ma przerw w jej kwitnieniu
Zuzka przybiera na wadze jak na drożdżach (średnio 0,5 kg na 2 tyg.), a mnie powoli brakuje sił do jej noszenia..
Ann-ka72 - nie mam żadnych problemów z Błękitnym Aniołem, mogę spokojnie polecić.
Danusiu - u mnie najpóźniej kwitną z grupy Viticella: Mme Julia Correvon i Alba Luxurians, późno zakwitł też Gipsy Queen. Najdłużej kwitną bylinowe i Arabella z Alioushką. Tak po prawdzie to trochę mnie powojniki rozczarowały, myślałam, że będą dłużej kwitły. Może to przez te upały tak szybko przekwitły a może są zbyt młode.. Zresztą chwilowo zieleń dominuje w ogrodzie, róże trochę przystopowały a typowe jesienne to za wcześnie.
Hmmm jak Twoje dzieci będą prawie moimi sąsiadami to może przy okazji ich odwiedzania i do mnie zajrzysz
Moniu - dziękuję - obie grupy roślin (róże i powojniki) to moje ulubione, dlatego mam ich najwięcej. Co gorsza chciałabym jeszcze więcej..
Asiu - tak jak pisałam Danusi powojniki trochę rozczarowują, bo kwitną krótko i w różnym okresie a w tej chwili kwitną na przęsłach 2-3 i efektu gęstego, przeplatającego kwiecia nie ma..
Ogród trochę jest zapuszczony ale postaram się zrobić trochę fotek. Sahara i Sonnenschirm są rewelacyjne, lepsza jest Sonnenschirm bo praktycznie nie ma przerw w jej kwitnieniu
Zuzka przybiera na wadze jak na drożdżach (średnio 0,5 kg na 2 tyg.), a mnie powoli brakuje sił do jej noszenia..