U Lesi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Lesi

Post »

Gosiu - żałuję, że nie zamówiłam więcej Lovely Fairy (tą co dostałam to bonus), bo The Fairy przekwitając nie jest już tak efektowna...

Dominiko - White Rose jest niezawodna, zupełnie nie przypomina róż okrywowych (wielkość kwiatu), trzeba tylko uważać bo lubi wypuszczać długaśne pędy...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I mamy kolejny upalny dzień :twisted: Ten rok jest wybitny jeśli chodzi o ekstremalną pogodę - zima wyjątkowo mroźna i długa, wiosna bardzo mokra i lato jak w piekarniku... Jak widzę jak szybko przekwitają kwiaty i jakie sianko mam zamiast trawnika to mnie krew zalewa :twisted:
A Zuzką to wychodzę na pół godziny na zewnątrz o godzinie 8-9 rano...bo później się nie da :evil:
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
fiołek-7
200p
200p
Od: 10 lip 2009, o 15:01
Kontakt:

Post »

Joasiu - śliczne róże pomimo upałów ;:63
Jak długo masz Lovely Fairy ? Bo widzę, że ma takie zdrowe, rozrośnięte listki. Jestem ciekawa, bo też mam kilka krzeczków tej różyczki, lecz na razie są malutkie .
Cudna Eden Rose ;:138 Bardzo mi się podoba ta róża - w ubiegłym roku chciałam zamówić ją - ale już nie było :(
Życzę siły młodej Mamie - wiem co to znaczy wstawać kilka razy w ciągu nocy ;:108
Pozdrawiam serdecznie :) - Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu - dziękuję za miłe słowa, choć przyznaję się, że zdjęcia róż są takie ładne, bo robiłam je częściowo przed ostatnią falą upałów... a po prostu dopiero teraz miałam czas aby je uporządkować i wstawić na forum.. Lovely Fairy rośnie u mnie drugi rok, bardzo się rozrosła bo była bardzo delikatnie przycięta. Zresztą w ogóle zastanawiam się czy ciąć, bo niby okrywowych się nie tnie.. a może to zasługa granulowanego krowiego g... bo naturalnie ponoć najlepiej :D
Z Eden Rose jestem bardzo zadowolona, piękna róża a do tego zdrowa - koniecznie poszukaj jej na jesienne nasadzenie. Jedyna wada - potrzebuje trochę czasu na rozkręcenie się po posadzeniu.

Córka całe szczęście robi 2 pobudki w nocy (ok. 1 i 4), więc nie jest źle :wink:
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joasiu, Twoja Zuza to spokojny dzieciaczek, cóż to są dwie pobudki, fraszka!
Red Eden cudny, dlaczego go nie zamówiłam? Bo nie mam miejsca?
U mnie Red Climbing szaleje, wypuścił jeden pęd 1,3 m zakończony bukiecikiem kwiecia. :;230
Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
fiołek-7
200p
200p
Od: 10 lip 2009, o 15:01
Kontakt:

Post »

Dzięki Joasiu :wit Na pewno zamówię "Edena" - jest śliczna ;:63
A powiedz mi gdzie kupić takie granulowane krowie g... ( :;230 ) ?? Na pewno daje dobry skutek :D
Pozdrawiam serdecznie :) - Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Joasiu, pięknie Ci kwitną róże, szczególnie White Rose ;:108
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu - ja jako niemowlę nie budziłam się w czasie kąpieli i gdy wypadłam z wózka...
Ja przegapiłam moment kwitnienia Red Eden, ale widziałam, że są nowe pączki :heja
Jeśli będzie choć w połowie tak piękny, zdrowy jak Eden Rose - to warto go mieć. Ja tak po cichutku kompletuję listę jesiennych zamówień różanych, choć zdrowy rozsądek wyje syreną alarmową, że miejsce jest tylko na Nostalgię (wymarzła) i kiedy i kto posadzi...

Olu - granulowane krowie g... kupisz nawet w Castoramie lub innym ogrodniczym, najlepiej popatrzeć wczesną wiosną...

Aniu - White Rose jest niezawodna.. gdybym się czepiała to powiedziałabym, że słabo pachnie, ale musiałabym się mocno czepiać bo zalety jakie ma ta róża znacznie przewyższają tą "wadę"
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie samymi różami człowiek żyje.... ale powojnikami również.. :D :D :D

Niobe
Obrazek
Obrazek

Pillu
Obrazek

Mme Julia Correvon
Obrazek
Obrazek

Hakuro
Obrazek

Alioushka
Obrazek

Arabella
Obrazek

bylinowy... nie pamiętam nazwy ;:223 chyba blue boy
Obrazek
Obrazek

Błękitny Anioł
Obrazek

Generał Sikorski
Obrazek

Emilia Plater z Venosa Violacea
Obrazek

Jerzy Popiełuszko
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Obrazek
Ale połączenie :D
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Piękne powojniki ;:108 ;:108
Chyba sobie kupię Błękitnego Anioła....on chyba rzadko choruje i niezawodny w kwitnieniu?

Anna
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Asiu, poradź mi powojniki kwitnące najpóźniej, bo u mnie prawie wszystkie już przekwitły. Moje dzieci (syn i synowa) bedą prawie Twoimi sąsiadami.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joasiu, piękna kolekcja róż!! Powojnikami jestem zachwycona, właściwie dopiero w tym roku zaczęłam z nimi przygodę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joasiu,
Pięknie muszą wyglaądać te powojniczki na tle ciemnych paneli, zrób fotkę z tego górnego tarasu na ogródek jeśli można, różyczki też super, Joasiu jak się sprawdza Sahara i ta żółta okrywowa Sonen...............?
To fajnie że Zuzia da Wam pospać, pewnie jest już bardzo duża
Buziaczki
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - taki efekt chciałabym osiągnąć dla wszystkich powojników... (pewnie za parę lat ;:223 )

Ann-ka72 - nie mam żadnych problemów z Błękitnym Aniołem, mogę spokojnie polecić.

Danusiu - u mnie najpóźniej kwitną z grupy Viticella: Mme Julia Correvon i Alba Luxurians, późno zakwitł też Gipsy Queen. Najdłużej kwitną bylinowe i Arabella z Alioushką. Tak po prawdzie to trochę mnie powojniki rozczarowały, myślałam, że będą dłużej kwitły. Może to przez te upały tak szybko przekwitły a może są zbyt młode.. Zresztą chwilowo zieleń dominuje w ogrodzie, róże trochę przystopowały a typowe jesienne to za wcześnie.

Hmmm jak Twoje dzieci będą prawie moimi sąsiadami to może przy okazji ich odwiedzania i do mnie zajrzysz :wink: bo na razie na spacer z wózkiem do Ciebie jest trochę za daleko...

Moniu - dziękuję - obie grupy roślin (róże i powojniki) to moje ulubione, dlatego mam ich najwięcej. Co gorsza chciałabym jeszcze więcej..

Asiu - tak jak pisałam Danusi powojniki trochę rozczarowują, bo kwitną krótko i w różnym okresie a w tej chwili kwitną na przęsłach 2-3 i efektu gęstego, przeplatającego kwiecia nie ma..
Ogród trochę jest zapuszczony ale postaram się zrobić trochę fotek. Sahara i Sonnenschirm są rewelacyjne, lepsza jest Sonnenschirm bo praktycznie nie ma przerw w jej kwitnieniu :heja
Zuzka przybiera na wadze jak na drożdżach (średnio 0,5 kg na 2 tyg.), a mnie powoli brakuje sił do jej noszenia..
linki Lesi
aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”