No i nie dziwota że nazwałaś wątek "ogródkowe rozmaitości"...
Ogródkowe rozmaitości cz.3
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3
Nelu, to aż wręcz niemożliwe że tyle u Ciebie kwitnie... i takie różności...
Cześć Nelu,
Co jakiś czas odwiedzam Twój ogród, bo bogactwo kwiatów, jakimi dysponujesz zapiera dech. To samo z balkonowymi - świetne kompozycje! Nie mniej jednak mam pytanie co do przegorzanu. W sobotę widziałam go w wersji live naprzeciw działki Tosi i wyglądał genialnie. Stąd moje pytanie - czy bardzo szybko się rozrasta i czy sprawia jakieś problemy typu rozsiew po całym ogrodzie?
Co jakiś czas odwiedzam Twój ogród, bo bogactwo kwiatów, jakimi dysponujesz zapiera dech. To samo z balkonowymi - świetne kompozycje! Nie mniej jednak mam pytanie co do przegorzanu. W sobotę widziałam go w wersji live naprzeciw działki Tosi i wyglądał genialnie. Stąd moje pytanie - czy bardzo szybko się rozrasta i czy sprawia jakieś problemy typu rozsiew po całym ogrodzie?
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
NELU już odpowiedziałam Tosi w jej watku na te pytania . Pozwoliłam sobie napisać za Ciebie . Zrobiłam fotki jeszcze tych 2 roślinek o których pisałam ,że są z tego niebieskiego mixu . Piękne kompozycje robisz ,ale tego nie musiałam pisać sama dobrze wiesz oglądałam je z zapartym tchem . Lobelie pięknie się komponują z pelargoniami
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
róże super 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Asiula z wyspy
- 200p

- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Róża Violetta podbiła mi serce
Psianka biała ładnie kwitnie i jak pięknie wygląda z tym agapanthem!
Zajęło mi to trochę czasu ale mam w końcu fotki roślinek przywiezionych od ciebie, których nie pamiętam nazwy

Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu
ps. obcięłam mojej psiance gałązkę i siedzi w wodzie, jak puści korzenie to ci przywiozę
Psianka biała ładnie kwitnie i jak pięknie wygląda z tym agapanthem!
Zajęło mi to trochę czasu ale mam w końcu fotki roślinek przywiezionych od ciebie, których nie pamiętam nazwy

Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu
ps. obcięłam mojej psiance gałązkę i siedzi w wodzie, jak puści korzenie to ci przywiozę
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
To milczenie jest zapowiedzią miłych niespodzianek zdjęciowych? Uf... bieganie z tarasowymi donicami lekkie nie jest... Wiem, bo próbowałam....
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Ale gości...
,nie mogę się wyrobić podczas dnia,nocka zostaje na Forum ,ale wtedy przysypiam z myszką w dłoni...
ale już odpisuję...
Małgosiu teraz po deszczach prawie wszystko mi się kładzie...płatki róż poopadały niektórym różom,w sumie nie wygląda to szczególnie jako całość...Teraz na razie pochmurnie to i ogród nie za słoneczny
Przyjdę do Ciebie zobaczyć Alohę,ale czy dotrwam ...
godzina niezbyt wczesna ,a już mi jedna powieka opada...
Ale jutro zawitam na mur...
Izuś Polka tak się zmienia ,że mnie samą zaskakuje co kwiat to bardziej gęsty w płatki i to jeszcze falbaniaste...
Jutro zrobię zdjęcia nowego pączka...
A hortensjowa kolejna szczepka rośnie pod...olbrzymia funkią...no i co ja mam z tym gigantem zrobić...
Tosiu jaki tam ze mnie mistrz ,jak przez tyle lat wciąż zakładam swój ogród...przesadzam ,dosadzam ,wysadzam ...
I końca nie widać...
Do Chorzowa zazwyczaj wybieram się na targi kwiatowe,w tym roku niestety nie byłam ,gdyż wybrałam Kraków...terminy się zazębiały...
Miło mi ,że moje kwiaty stały się inspiracją do kolejnych Twoich zakupów...
nie ma to jak zdobywać ...
Gabrysiu ta chęć posiadania różnych kwiatów,nieraz rzadkich przeważa nieraz nad zdrowym rozsądkiem
,ale widzę na forum ,że nie jestem odosobniona...to taka nasza zaleto-wada... 
Małgosiu teraz po deszczach prawie wszystko mi się kładzie...płatki róż poopadały niektórym różom,w sumie nie wygląda to szczególnie jako całość...Teraz na razie pochmurnie to i ogród nie za słoneczny
Przyjdę do Ciebie zobaczyć Alohę,ale czy dotrwam ...
Izuś Polka tak się zmienia ,że mnie samą zaskakuje co kwiat to bardziej gęsty w płatki i to jeszcze falbaniaste...
A hortensjowa kolejna szczepka rośnie pod...olbrzymia funkią...no i co ja mam z tym gigantem zrobić...
Tosiu jaki tam ze mnie mistrz ,jak przez tyle lat wciąż zakładam swój ogród...przesadzam ,dosadzam ,wysadzam ...
Miło mi ,że moje kwiaty stały się inspiracją do kolejnych Twoich zakupów...
Gabrysiu ta chęć posiadania różnych kwiatów,nieraz rzadkich przeważa nieraz nad zdrowym rozsądkiem
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Basiu serdecznie witam i dziękuję ,że odwiedzasz nieraz moją dżunglę ...
Przegorzan prawdę mówiąc jest atrakcyjny ,gdy jego kule stają się stalowo-niebieskie,wcześniej to taki oset...
Gdy jeszcze nie przybrał atrakcyjnych barw,kombinowałam ,że chyba go wykopię i zrobię miejsce na róże...Ale zdążył się przebarwić i zaniechałam...Rozrasta się w kępie,także inwazyjny nie jest...,u mnie w ogóle się nie rozsiewa.Trzeba mu zapewnić przepuszczalną glebę,słoneczne stanowisko i to wszystko ... 
Tosiu pilnie będę poszukiwać stron wymienionych przez Ciebie...A kwiatki jak najbardziej u Ciebie rosną i dobrze się mają...
Jadziu dzięki ,że mnie wyręczyłaś
,będę jutro odwiedzać i pilnie czytać...
Pelargonie chyba zawsze u mnie będą gościć ,tyle szczepek zawsze narobię,że nie mam wyjścia,a jeszcze porozdaję tu i ówdzie...
Asiulo to jesteśmy dwie ,którym Violetta się podoba...
Na zdjęciu po prawej jest ostróżka niebieska-bylina,a po lewej gaura...tak mi się zdaje.Dobrze by było zrobić z tej kępki dwie,lepiej się w tedy rozrosną
Izka już nie mam sił wklejać zdjęć..., moje widzenie podejrzanie zachodzi mgłą...
Wszystko będzie jutro,może znajdę coś wystrzałowego... 
Przegorzan prawdę mówiąc jest atrakcyjny ,gdy jego kule stają się stalowo-niebieskie,wcześniej to taki oset...
Tosiu pilnie będę poszukiwać stron wymienionych przez Ciebie...A kwiatki jak najbardziej u Ciebie rosną i dobrze się mają...
Jadziu dzięki ,że mnie wyręczyłaś
Pelargonie chyba zawsze u mnie będą gościć ,tyle szczepek zawsze narobię,że nie mam wyjścia,a jeszcze porozdaję tu i ówdzie...
Asiulo to jesteśmy dwie ,którym Violetta się podoba...
Na zdjęciu po prawej jest ostróżka niebieska-bylina,a po lewej gaura...tak mi się zdaje.Dobrze by było zrobić z tej kępki dwie,lepiej się w tedy rozrosną
Izka już nie mam sił wklejać zdjęć..., moje widzenie podejrzanie zachodzi mgłą...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Nelu ale kolorków u Ciebie. Ślicznie 
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Nelu, a Ty dalej czarujesz pięknymi kwiatami i jeszcze piekniejszymi kompozycjami kolorów, kształtów i barw
Jak zaczarowana wychodzę od Ciebie i zastanawiam się czemu u mnie wszystko nie chce tak kwitnąć obficie jak u Ciebie
Muszę nauczyć się czarować tak jak Ty to może będą wtedy chciały kwitnąć lepiej
A może postraszyć eksmisją?
U Ciebie to przecież działa 
Jak zaczarowana wychodzę od Ciebie i zastanawiam się czemu u mnie wszystko nie chce tak kwitnąć obficie jak u Ciebie
Muszę nauczyć się czarować tak jak Ty to może będą wtedy chciały kwitnąć lepiej
A może postraszyć eksmisją?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- JAKUCH

NELU jedna nazwe juz mi ktoś podpowiedział to szałwia trójbarwna zaraz ja podpiszę
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nelu od jutra będę miała aparat
Co prawda pożyczony, ale co tam.
Będę musiała tylko nauczyć się go obsługiwać i zgrywać zdjęcia na kompa.
Także dopiero pewnie za 2 dni coś pokarzę. A Aloha właśnie mi przekwitła. Szykują się kolejne.
Co prawda pożyczony, ale co tam.
Będę musiała tylko nauczyć się go obsługiwać i zgrywać zdjęcia na kompa.
Także dopiero pewnie za 2 dni coś pokarzę. A Aloha właśnie mi przekwitła. Szykują się kolejne.
- JAKUCH

NELU wiesz u kogo widziałam białą firletkę u Ali w uśmiechniętym ogrodzie i ona ma nawet te szałwie trójbarwne granatowe i różowe