Uciełam, może z 1 cm ale ile na tym kawałku było liści chyba z 20, takie młodziutkie no trudno, może to przeżyję. A to czarne było na samym koniuszku, dalej jest zdrowy pęd.
Lampart aż 3 ile teraz muszę czekać aż roślinka ruszy?
Od tygodnia, do pół roku, zależy od warunków i kondycji rośliny. Piszesz, że twój kwiatek miał masę nowych liści, z czego wnioskuję, że czuje się dobrze. Obstawiam na dwa, trzy tygodnie
A jeżeli roślina jest dobrze nawożona, to może mieć nawet siedem nowych pędów bocznych (tyle widziałem najwięcej).
7 aż
właściwie to jej nie nawożę. Tak nagle zaczęła rosnąć, cieszyło mnie to bardzo, taki pióropusz puściła.
To czekam na nowe pędy, mam nadzieję, że długo mnie nie będzie zwodziła
dziękuję za dobre rady
Ja podlewam wszystkie kwiaty biohumusem i wszystkie rosną jak trzeba (oprócz dwóch...). Możesz też spróbować nawozem do roślin zielonych (tzn. niekwitnących).
Ja też chętnie oberjżę ;) A ile średnio na rok rośnie szeflera? Moja ma poniżej metra, ale chcę, żeby jak najszybciej urosła, żebym ją mógł postawić na podłodze (na razie stoi na taborecie).
arhiz to masz ten sam problem niższości dla szeflerki co ja moja stoi na parapecie i już nie raz przymierzałam ją na podłodze i ciągle za mała nie wspomnę już o tym że jeszcze kazaliście mi ją zmniejszyć