Lilie azjatyckie sadzę w gruncie, pozostałe w koszykach. Nie wykopuję na zimę- okazuje się, że nawet orientalne świetnie sobie radzą
Kocham Ogród - Gencjana
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kocham Ogród - Gencjana
Adrianno, dziękuję za piękną Italię
Lilie azjatyckie sadzę w gruncie, pozostałe w koszykach. Nie wykopuję na zimę- okazuje się, że nawet orientalne świetnie sobie radzą
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A może tak więcej zdjęć Adrianno?
Dozujesz je bardzo. A ja bym chciała tak pochodzić po Twoim ogrodzie wirtualnie przynajmniej, jeśli nie mogę w realu.
Dozujesz je bardzo. A ja bym chciała tak pochodzić po Twoim ogrodzie wirtualnie przynajmniej, jeśli nie mogę w realu.
- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Adrianno,wszystko można nadrobić-trzeba po prostu ująć w planach na następny sezon ogródkowy-zwiedzanie Szczecina i okolic. 
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Adrianno, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Moje dziecię coraz bardziej robi się podobne do M

Moje dziecię coraz bardziej robi się podobne do M
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Drogie Dziewczyny, mam komp. na górze, okropnie duszno i gorąco. Nawet teraz jeszcze. Siedzę w pokoju w piwnicy.
Prawie nie wiem, co w ogrodzie. Jak będzie chłodniej nadrobię wszystko.

Prawie nie wiem, co w ogrodzie. Jak będzie chłodniej nadrobię wszystko.
-
x-d-a
Witaj Adrianno, ja teraz urzęduję w ogrodzie wczesnym rankiem i wieczorem - jest fajnie, rześko, pięknie
Rano, około piątej, ptaki tak niesamowicie śpiewają, a słońce delikatnie wychyla się zza drzew...
A wieczory są ciepłe, ale nie upalne :P U nas to takie rzadkie, że można siedzieć w ogrodzie całą noc i nie trząść się z zimna.
Cieszę się więc latem, choć w ciągu dnia muszę siedzieć w domku i rozpływać się z gorąca
Rano, około piątej, ptaki tak niesamowicie śpiewają, a słońce delikatnie wychyla się zza drzew...
A wieczory są ciepłe, ale nie upalne :P U nas to takie rzadkie, że można siedzieć w ogrodzie całą noc i nie trząść się z zimna.
Cieszę się więc latem, choć w ciągu dnia muszę siedzieć w domku i rozpływać się z gorąca
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Bardzooooo lubię jukki karolińskie i lilie. Mam więc pytanie: Jaka to odmiana??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2a ... 417e9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2a ... 417e9.html
- Gencjana

NOOOOO nareszcie. Myślę, ze wiadomo , o co chodzi. Na pewno we Wrocławiu.
Gosiu, myślałam, że dużo fotek wklejam. Robię dużo, bo Forum i mam osobisty aparacik. I ta łatwość.
W albumie ogrodowym z poprzednich lat jest malutka cząstka tego, co teraz. Lubię sobie obecnie
pooglądać - Wasze i swoje.
Chcesz , to masz. Dla Ciebie.

Gosiu, myślałam, że dużo fotek wklejam. Robię dużo, bo Forum i mam osobisty aparacik. I ta łatwość.
W albumie ogrodowym z poprzednich lat jest malutka cząstka tego, co teraz. Lubię sobie obecnie
pooglądać - Wasze i swoje.
Chcesz , to masz. Dla Ciebie.

- Gencjana

Małgosiu,masz rację, jak mawiał pewien znajomy- ileż to roboty. Dlaczego nie?
W tej chwili znów kropi i aż słyszę to chłeptanie. Myślałam o Tobie parę dni temu, jak podawano temp. w Szczecinie. A u nas
najgorzej było dziś i wczoraj. Nie mam dla Ciebie nic oryginalnego, więc chociaż jaskier.

Moniu,do zobaczenia u Ciebie
Wiesz, że kręcą mnie niebieskie, właśnie kupiłam : Gentiana septemifida, obok stary rozwar
( 3 rok)

W tej chwili znów kropi i aż słyszę to chłeptanie. Myślałam o Tobie parę dni temu, jak podawano temp. w Szczecinie. A u nas
najgorzej było dziś i wczoraj. Nie mam dla Ciebie nic oryginalnego, więc chociaż jaskier.

Moniu,do zobaczenia u Ciebie
( 3 rok)

- Gencjana

Dalu,myślę, że też cieszysz się ochłodzeniem i deszczykiem.Pada tak delikatnie na razie ( nie wiem , jak u Ciebie),
ale dobre i to. Ja oczywiście też rano się staram i wieczorem coś zrobić, przynajmniej podlać to, co wrażliwe. Posadzone
i przesadzone, ale wczoraj i dzisiaj już nawet o tych porach było duszno i gorąco. Jak dla mnie bardzo.
Ciekawa jestem, czy wybierasz się na działkę do Krysi.? Zapowiadają niestety powrót upałów. Tyle, że trochę odpoczniemy.
Ja mam jeszcze wnuczki, bo wakacje. Dalu, tojeść purpurowa od Ciebie ma się dobrze i przypomina mi Ciebie.
Wiem, że lubisz białe, więc...

ale dobre i to. Ja oczywiście też rano się staram i wieczorem coś zrobić, przynajmniej podlać to, co wrażliwe. Posadzone
i przesadzone, ale wczoraj i dzisiaj już nawet o tych porach było duszno i gorąco. Jak dla mnie bardzo.
Ciekawa jestem, czy wybierasz się na działkę do Krysi.? Zapowiadają niestety powrót upałów. Tyle, że trochę odpoczniemy.
Ja mam jeszcze wnuczki, bo wakacje. Dalu, tojeść purpurowa od Ciebie ma się dobrze i przypomina mi Ciebie.
Wiem, że lubisz białe, więc...

- Gencjana

Przed nią taka, jak pokazałam poprzednio, ale tamte trochę wyższe w innym miejscu.

- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Adrianno, piękna ta dróżka z liliowców. Wygląda na bardzo długą. A co to rośnie za juką. Wygladają te owoce jak jabłuszka ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
x-d-a
Adrianno, dzięki za śliczne, białe kwiaty
U mnie leje od wczoraj i powiem tak: co za dużo to niezdrowo
Deszcz jest obfity, wczoraj też porządnie wiało i kwiaty są okropnie sponiewierane
Co do wizyty u Krysi, to jeszcze nie wiem, ponieważ wstępnie na ten weekend zapowiedzieli mi się goście, ale jeszcze ostatecznie nie potwierdzili.
U mnie leje od wczoraj i powiem tak: co za dużo to niezdrowo
Co do wizyty u Krysi, to jeszcze nie wiem, ponieważ wstępnie na ten weekend zapowiedzieli mi się goście, ale jeszcze ostatecznie nie potwierdzili.
Adrianno, piękne widoki, już poczułam troszkę klimat Twojego ogrodu. Pomysł z liliami i rh mnie tez się podoba, więc jeśli nie macie nic przeciwko to też go zgapię.
Przyniosłam dziś do domu jedną z moich lilii, więc oglądając Wasze czuję też zapach, bo ta moja pachnie nieziemsko, cały pokój jest nią nasycony.
A i podoba mi się bardzo ta rabata z liliowcami, piękna.
Przyniosłam dziś do domu jedną z moich lilii, więc oglądając Wasze czuję też zapach, bo ta moja pachnie nieziemsko, cały pokój jest nią nasycony.
A i podoba mi się bardzo ta rabata z liliowcami, piękna.
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No nareszcie pokazałaś dużo fotek.
Może dlatego, że ja nie mogę wklejać swoich lubię oglądać Wasze ogrody i ciągle mi mało i mało zdjęć.
A Ty masz co pokazywać.
Mnie też najbardziej urzekła rabata liliowcowa. Toż to całe morze kwiatów.
Może dlatego, że ja nie mogę wklejać swoich lubię oglądać Wasze ogrody i ciągle mi mało i mało zdjęć.
A Ty masz co pokazywać.
Mnie też najbardziej urzekła rabata liliowcowa. Toż to całe morze kwiatów.