Genia
Kolorowy Ogród Geni cz. 4
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni cz. 4
Krzysztof mnie to chol...... weszło już dawno tylko teraz z większą siłą , dziś trudno mi było zrobić śniadanko rodzince .
Genia
Genia
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Geniu widzę że i u Ciebie w ogrodzie pojawiają się iglaki formowane i to własnoręcznie. Gratuluję odwagi.
W moim ogrodzie panuje susza, upał nie do zniesienia a opadów brak/wczoraj pokropiło przez 10 minut/. Pozostaje tylko póżno wieczorne podlewanie i to niektórych roślin.
W moim ogrodzie panuje susza, upał nie do zniesienia a opadów brak/wczoraj pokropiło przez 10 minut/. Pozostaje tylko póżno wieczorne podlewanie i to niektórych roślin.
Pozdrawiam Zenek
- darob66

- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Geniu,do kształtowanych iglaków trzeba mieć sporo cierpliwości ,dopiero po trzech latach kształtowanie są efekty.Z tej koreanki może być jeszcze bardzo ładne kształtowane drzewko,Poczekaj z wykopaniem go,mój M zawsze powtarza cyt...wykopać i wyrzucić zawsze zdążysz .Ja też kilka drzewek 'zepsułam' i kilka wykopałam bo były szpetne po moich zabiegach .Twoja koreanka nie wygląda tak źle.Życzę Ci zdrowia,oby ten ból jak najszybciej ustąpił
Pozdrawiam Marzena
Pozdrawiam Marzena
Geniu
jak zwykle pokazujesz śliczne widoczki z Twojego ogrodu
, Będę powtarzał się znów , ale
liliowce pełne urocze , zresztą jak wszystkie Twoje liliowce. Takie sztywne łodygi mają ? pewnie z tych niższych są , że nie pokładają się
tak jak moje , u mnie prawie wszystkie wysokie mam i one są pochylone . Formowanie iglaków fajnie wyszło - pierwszy raz były strzyżone ?
Zadawalające efekty dopiero będą po kilku takich zabiegach , więc nie możesz mieć kompleksów , że nie wyszło . Najgorzej jest przecież (jak wszystko prawie
)pierwszy raz , a później już wychodzi lepiej . Zazdroszczę deszczu , który pada u Ciebie . U mnie go nie było już pewnie ze trzy tygodnie , ani kropelki , strasznie sucho jest i codziennie podlewam rabaty i trawnik , ale to nie to samo co deszcz.. Geniu życzę Ci zdrówka , aby kręgosłup wrócił do formy , bo ogród potrzebuje Ciebie ,
więc zadbaj o niego i do lekarza sie zgłoś .
liliowce pełne urocze , zresztą jak wszystkie Twoje liliowce. Takie sztywne łodygi mają ? pewnie z tych niższych są , że nie pokładają się
tak jak moje , u mnie prawie wszystkie wysokie mam i one są pochylone . Formowanie iglaków fajnie wyszło - pierwszy raz były strzyżone ?
Zadawalające efekty dopiero będą po kilku takich zabiegach , więc nie możesz mieć kompleksów , że nie wyszło . Najgorzej jest przecież (jak wszystko prawie
więc zadbaj o niego i do lekarza sie zgłoś .
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja powiem, że to dobry początek. Wszystko wymaga czasue-genia pisze:A co powiecie na ten koszmarek ? ten osobiście ja cięłam
A z tym bule nie czekaj, jeśli nie pójdziesz do lekarza będzie tylko gorzej.
-
Grzegorz B
Geniu piękne lato u Ciebie, kwitnące pokazały na co je stać, tylko leżaczek i małe opalanko
Odnośnie strzyżenia iglaków, to najważniejsze, że podjęłaś wyzwanie, ja to wciąż odkładam decyzję strzyżenia. Fakt, że jedną sosnę przyciąłem, ale raz, teraz to znów "zarosła", i już jej nie będę tykał. Twoje iglaki wcale nie wyglądają jak koszmarki, nawet koreanka ... Muszę przyznać, że nawet fajnie się prezentują, tym bardziej, że to pierwsze cięcie. Geniu bądź cierpliwa, co roku będzie coraz lepiej, już zazdroszczę Tobie tych wspaniałych strzyżonych rarytasów

Odnośnie strzyżenia iglaków, to najważniejsze, że podjęłaś wyzwanie, ja to wciąż odkładam decyzję strzyżenia. Fakt, że jedną sosnę przyciąłem, ale raz, teraz to znów "zarosła", i już jej nie będę tykał. Twoje iglaki wcale nie wyglądają jak koszmarki, nawet koreanka ... Muszę przyznać, że nawet fajnie się prezentują, tym bardziej, że to pierwsze cięcie. Geniu bądź cierpliwa, co roku będzie coraz lepiej, już zazdroszczę Tobie tych wspaniałych strzyżonych rarytasów
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Geniu! Kolejne piękne liliowce u Ciebie
A ten ogród z liliowcami, o którym wspominałem, jest w sąsiedniej wsi i "się wprosiłem", żeby go zobaczyć szczegółowo
Państwo nie mieli nic przeciwko i nawet obiecali co nieco, jak będą przesadzać 
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
-
x-d-a
Geniu, współczuję złego samopoczucia - na szczęście jest trochę chłodniej, bo chorowanie w te upały to był koszmar
Niestety, wiem coś o tym
A iglaczków formowanych specjalnie nie lubię, tak jak nie podoba mi się sztuka bonsai. Jakoś tak mi się wydaje, że to jest męczenie roślinek i tworzenie z nich czegoś nienaturalnego...O ileż piękniej wygląda taki iglaczek zdrowo i bujnie rosnący, mając swój naturalny pokrój :P Ale oczywiście rozumiem pasje innych ogrodników i dążenie do stworzenia własnych, niepowtarzalnych, zielonych rzeźb.
Niestety, wiem coś o tym
A iglaczków formowanych specjalnie nie lubię, tak jak nie podoba mi się sztuka bonsai. Jakoś tak mi się wydaje, że to jest męczenie roślinek i tworzenie z nich czegoś nienaturalnego...O ileż piękniej wygląda taki iglaczek zdrowo i bujnie rosnący, mając swój naturalny pokrój :P Ale oczywiście rozumiem pasje innych ogrodników i dążenie do stworzenia własnych, niepowtarzalnych, zielonych rzeźb.
- e-genia

Zenku, Marzenko, Dalu, Krzysztof, Grzesiu, Zbyszku oczywiście zawsze podobały mi się formowane iglaki na gotowe mnie nie stać , nie znam wśród znajomych nikogo kto by to umiał ,powiedziałam sobie jak się nie uda to wykopię i kupię coś innego , pomyślałam sobie że czas zrobić troszkę zmian .
Jeżeli chodzi o pogodę to u mnie dziś jest tylko +21 no i w nocy popadało , w tym tygodniu to już 3 raz dość porządnie wiec ogród wygląda ładnie .
Jacku, Grzesiu liliowce w tym roku są rzeczywiście piękne a tak się nie zapowiadało, ale po 3 ostatnich deszczach kwiaty urosły i wyglądają pięknie .
dalu mnie tylko boli kręgosłup
Genia
Jeżeli chodzi o pogodę to u mnie dziś jest tylko +21 no i w nocy popadało , w tym tygodniu to już 3 raz dość porządnie wiec ogród wygląda ładnie .
Jacku, Grzesiu liliowce w tym roku są rzeczywiście piękne a tak się nie zapowiadało, ale po 3 ostatnich deszczach kwiaty urosły i wyglądają pięknie .
dalu mnie tylko boli kręgosłup
Genia
- raistand

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Tylko kręgosłup!
Kręgosłup to podstawa. Dbać, pilnować, nie nadwerężać!
Kręgosłup to podstawa. Dbać, pilnować, nie nadwerężać!
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- e-genia

Andrzej, Tomek , troszkę odpuszczę sobie prace w ogrodzie i będzie dobrze , kręgosłupa na nowy mi nie wymienią , tak powiedział ortopeda ostatnio mam prawie we wszystkich częściach zwyrodnienia kręgosłupa , stawy też wszystkie do niczego , wiec radzę sobie jak mogę .
Tomku cieszę się że sprawiłam Wam radość .
Genia
Tomku cieszę się że sprawiłam Wam radość .
Genia
- e-genia

Igor to nie miało być bonsai .
Tylko formowany iglak .
Genia
Tylko formowany iglak .
Genia