Ogródek wśród lasów i pól cz.2
Re: Ogródek wśród lasów i pól cz.2
Kasiu , dzięki za wyjaśnienie i zdjęcia.Sartarello już jest na liście , która w b.szybkim tempie się powiększa.... 

Pozdrawiam,Małgorzata
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu co ja mam powiedzieć, masz wyjątkowo piękną
kolekcję lili
Cudownie u Ciebie
kolekcję lili

Cudownie u Ciebie

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Kasiu ! Wielkie wyrazy podziwu dla Twoich lilii !
Dzięki Twoim radom, dotyczącym zasad uprawy, sprzed paru miesięcy , odważyłam się i zamówiłam w Lilypolu kilkadziesiąt cebul. Jestem bardzo zadowolona !
U Ciebie szczególnie zachwyciła mnie Olina ( na pewno kupię!) oraz Gizmo. Czy jest w naturze równie piękna ?
Chodzi mi o białą Gizmo, bo podpisałaś tą nazwą dwie różne lilie ( ta druga jest biało-mocnoróżowa).
Czy mogłabyś pokazać całą rabatę liliową ? Ciekawa jestem jak wygladają w grupie i jakie mają towarzystwo.
Dzięki Twoim radom, dotyczącym zasad uprawy, sprzed paru miesięcy , odważyłam się i zamówiłam w Lilypolu kilkadziesiąt cebul. Jestem bardzo zadowolona !
U Ciebie szczególnie zachwyciła mnie Olina ( na pewno kupię!) oraz Gizmo. Czy jest w naturze równie piękna ?
Chodzi mi o białą Gizmo, bo podpisałaś tą nazwą dwie różne lilie ( ta druga jest biało-mocnoróżowa).
Czy mogłabyś pokazać całą rabatę liliową ? Ciekawa jestem jak wygladają w grupie i jakie mają towarzystwo.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasieńko cudownie jest w Twoim ogrodzie, mnóstwo wspaniałych barw, ogrom przepięknych kwiatów.
Jesteś niekwestionowaną królową lilii, masz ogrom bajecznych okazów i tak pięknie porozrastanych.
Ja tej zimy poszłam za Twoją radą i nie wykopałam cebul lilii orientalnych ( a zawsze to robiłam) i lilie przezimowały pięknie a teraz wspaniale kwitną Bardzo się cieszę, że udało się to na moich mroźnych terenach i mam nadzieję, że będzie udawało się każdej zimy. Pozwala to zaoszczędzić mnóstwo pracy. Zawsze również sadziłam lilie wiosną, a w tym roku spróbuję posadzić jesienią
Liliowce cudo, ogromne ukwiecone kępy
Jesteś niekwestionowaną królową lilii, masz ogrom bajecznych okazów i tak pięknie porozrastanych.
Ja tej zimy poszłam za Twoją radą i nie wykopałam cebul lilii orientalnych ( a zawsze to robiłam) i lilie przezimowały pięknie a teraz wspaniale kwitną Bardzo się cieszę, że udało się to na moich mroźnych terenach i mam nadzieję, że będzie udawało się każdej zimy. Pozwala to zaoszczędzić mnóstwo pracy. Zawsze również sadziłam lilie wiosną, a w tym roku spróbuję posadzić jesienią

Liliowce cudo, ogromne ukwiecone kępy

Kasiu , czy to jest na pewno Dolcetto?
Pan Pajda zamieszcza zdjęcia najbliższe rzeczywistości, a na Jego zdjęciach ona jest zdecydowanie różowa.Ta jest podobna do Casa Rosa - wygląda jak trąbkowa , a nie L.O.....Zaczynam coraz mniej kumać...

Pozdrawiam,Małgorzata
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Tamaryszku miło ze mnie odwiedziłaś.Gizmo jest w naturze równie piękna i cudownie pachnie, ma olbrzymie kwiaty- polecam.
Moje lilie są posadzone w różnych miejscach ogrodu. Postaram się w sobotę zrobić ogólne zdjęcia i zamieszczę.
Basóweczko z takim oznaczeniem przysłał mi p. Pajda ale ja nie widzę różnicy między Bell Song -1 zdj. a Dollcetto - 2zdj.Może p. Pajda machnął. Co prawda zauważyłam w tym roku jakby jaśniejsze wybarwienie lilii i kwiaty są zdecydowanie mniejsze.
Jeśli u Ciebie nie kwitnie jeszcze Dolcetto to u mnie też nie powinna i pewnie to nie jest ta lilia.

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/393 ... df023.html]
[/URL
kaśka
Moje lilie są posadzone w różnych miejscach ogrodu. Postaram się w sobotę zrobić ogólne zdjęcia i zamieszczę.
Basóweczko z takim oznaczeniem przysłał mi p. Pajda ale ja nie widzę różnicy między Bell Song -1 zdj. a Dollcetto - 2zdj.Może p. Pajda machnął. Co prawda zauważyłam w tym roku jakby jaśniejsze wybarwienie lilii i kwiaty są zdecydowanie mniejsze.
Jeśli u Ciebie nie kwitnie jeszcze Dolcetto to u mnie też nie powinna i pewnie to nie jest ta lilia.

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/393 ... df023.html]

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, dziękuję za odwiedziny
Lilie masz naprawdę wspaniałe!! Jesteś pewna, że Montego Bay tak wygląda? W katalogu była zupełnie inna, więc myślałam, że mam kolejna pomyłkę

Lilie masz naprawdę wspaniałe!! Jesteś pewna, że Montego Bay tak wygląda? W katalogu była zupełnie inna, więc myślałam, że mam kolejna pomyłkę

-
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasinko, siedzę z rozdziawioną papą i nawet długopisu do łapy nie biorę... po prostu jesienią tu wrócę
... jedna piękniejsza od drugiej
Widzę, że Twoja Space Mountain ma w tym roku taki sam kolor jak i moja... zdecydowanie bardziej mi odpowiada, niż w ubiegłym. Dolcetto zaś ciągle jeszcze w pąkach. Ona jest cukierkowo różowa, mam foty z ubiegłego roku. Tym razem pan P. i u mnie zrobił kilka pomyłek 

-
Nie skłamię , jak powiem ,że Magiczna słowa mi z ust wyjęła....Z tą tylko różnicą ,że ja robię notatki...
I już doczekać się nie mogę , kiedy Pan Pajda wystawi lilie na all ,albo przyśle maila....
Mój Cherbourg wygląda inaczej....

I już doczekać się nie mogę , kiedy Pan Pajda wystawi lilie na all ,albo przyśle maila....

Mój Cherbourg wygląda inaczej....

Pozdrawiam,Małgorzata