Witam wszystkich:-).
Igor, ta odmiana bardzo mi się podoba ze względu na kolor liści. U mnie kwitnie, ma mało kwiatów, ale kwitnie. W tej chwili ma nawet kiście owoców, ale dopiero się zaczerwieniają więc ich nie widać jeszcze. co do mszycy to tą odmianę te robale bardzo lubią, ale najbardziej ją atakują wiosną, teraz mamy spokój. A jak tylko zobaczę, że mszyce się gromadzę robimy oprysk.
Tulipanko, Magic Fire spotkałam tylko u Dębskich, ona bardzo szybko mi się rozrosła, zagęściła, jest u nas dopiero rok, a już tak ładnie się rozkrzewiła. Oczywiście pokażę jak będzie zmieniała kolory, najbardziej lubię właśnie ten czas w hortensjach bukietowych. A co do Park Harvest to może ona występuje też pod inną nazwą?
Tajko, w tym roku mamy bardzo mało czasu więc nie szalejemy z zakupami, ale jak zobaczę coś nowego to nie mogę się oprzeć. Zadrzewnia pochodzi z rodziny krzewuszek, a ta odmiana to raczej niespotykana, ja nigdzie jej jeszcze nie widziałam.
Soczewko, tę kalinę trzeba posadzić w lekko zacienionym miejscu bo słońce może ją trochę podpalać.
Tamaryszku, rzeczywiście dużo mamy tych roślin w sensie gatunkowym i odmianowym. Dacota to jak do tej pory najładniejszy irys jakiego mam. Ale wygląda tak pięknie tylko w dużej grupie. W zeszłym roku miał kilka kwiatów i nie zrobił na mnie żadnego wrażenia. Perukowiec Kanari jest rzeczywiście piękny, rozmiarowo nie różni się od innych perukowców. Cały czas ma te cudne, kremowe peruczki i się nim zachwycam. Oprócz Kanari mamy jeszcze Young Lady, Dolden Spirit i Royal Purple bez peruczek niestety.
Drugi raz w tym roku zakwitnie kalina hordowina Variegatum, liście ma cudne.