Ogród Azy cz2.
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Azy cz2.
KaRoTa wiązówka to odmiana botaniczna, była przy żółtym irysie, bardzo się rozrosła bo mój teren jest podmokły, miałam ja potraktować jak chwasta, ale na bagnach za moim domem gdzie było jej siedlisko wybudowano wielkie hoteliszcze wymieniając ziemię w okolicy, więc nich sobie rośnie u mnie. Czy różowa też lubi bagienko? Kuklik to interesująca propozycja poproszę.
Ta psinka to Klara, ona mieszka w ogrodzie tylko czasami nocuje w domu jak jest strasznie mokro.
trzynastko te liliowce były w ogrodzie odkąd pamiętam i były nazywane przez moją Babcię krzywymi liliami, mam jeszcze inne liliowce sadzone nie tak dawno, ale one strasznie grymasza z kwitnieniem.
Ta psinka to Klara, ona mieszka w ogrodzie tylko czasami nocuje w domu jak jest strasznie mokro.
trzynastko te liliowce były w ogrodzie odkąd pamiętam i były nazywane przez moją Babcię krzywymi liliami, mam jeszcze inne liliowce sadzone nie tak dawno, ale one strasznie grymasza z kwitnieniem.
- Aza
Wstawię jeszcze jedno dzisiejsze zdjęcie, to róża, zwykle była ogromnym krzakiem , ale tej zimy wymarzła do ziemi tak jak New Down i teraz jest malutka i dopiero zaczyna kwitnąć, a New Down to nie wiem czy przed zimą zakwitnie.

Wiązówka z bliska:

Wiązówka z bliska:

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wiązówka znakomicie rośnie zarówno w mokrej części oczka jak i nieco dalej gdzie ziemia sucha jest jak pieprz.
To roslina błotna ale łatwo się dostosowuje...
Mam jeszcze taką wiązówka błotna 'Variegata' http://img220.imageshack.us/img220/4535/p1240373up2.jpg
też kwitnie na biało ale ta jeśli jest przesuszana nie wyrasta tak wysoka jak ta którą masz i moja czerwona.
Podaj mi na pw adres teraz lub póżniej bo wysłać mogę jak się zdecydowanie ochłodzi.
Dziś ugotowały mi się hortensje...dosłownie...ogrodowe podniosły się wieczorem ,ale kosmata ma w fatalnym stanie liście...
nie można więc ryzykować z wysyłką...
To roslina błotna ale łatwo się dostosowuje...
Mam jeszcze taką wiązówka błotna 'Variegata' http://img220.imageshack.us/img220/4535/p1240373up2.jpg
też kwitnie na biało ale ta jeśli jest przesuszana nie wyrasta tak wysoka jak ta którą masz i moja czerwona.
Podaj mi na pw adres teraz lub póżniej bo wysłać mogę jak się zdecydowanie ochłodzi.
Dziś ugotowały mi się hortensje...dosłownie...ogrodowe podniosły się wieczorem ,ale kosmata ma w fatalnym stanie liście...

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witaj Olgo w 2 części Ogrodu Azy.Cieszę się,że tak szybko naprawiłaś USB.Widok bez starej brzozy ładny,ale przywykłam do brzozy,była od zawsze.Ładna wiązówka.
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:

No masz! Broniłaś brzozy jak niepodległosci

Brzoza rośnie szybko i bezproblemowo[ w smoczej to drzewo-chwast]....posadż siewki

Wiązówka super! A do KaRowych kuklików moge przesłać smocze

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Aza
Ścięta miała jakies 150 lat , a co posadza nie wiem, bo to jest przy drodze. Widziałam dzis na innej ulicy posadzone brzozy, ale pod skocznia były jodły koreańskie nie zniosły warunków i posadzono miłorząb japoński oraz bardzo wyrafinowane ciemno czerwone klony nie wiem co posadza po ich padnieciu. Jak nie zaspie to jutro wybieram się w gory, bo koło mnie kładą asfalt smród i łomot.
Nie wyremontowałam USB, ale jak wyłączam neostrade to mogę wgrywać zdjęcia.
Nie wyremontowałam USB, ale jak wyłączam neostrade to mogę wgrywać zdjęcia.
- Aza
W dzien straszny upał, najlepiej spać, za to wczoraj wieczorem wynioslo mnie z aparatem do ogrodu teraz wstawiam pare zdjęć nocnych.

Prawie to samo ujęcie dzis rano.

Inne dzisiejsze zdjęcia,

Rozkwita dzwonek karpacki, dobrze wygląda przy szarotkach;

To może nie najpiękniejszy kwiatek, ale pierwszy w moim ogrodzie Westerlanda

Jedyna naparstnica , może się rozsieje:

Jeszcze zdjęcia grządki pod drabiną, z wiosny i aktualne:

Prawie to samo ujęcie dzis rano.

Inne dzisiejsze zdjęcia,

Rozkwita dzwonek karpacki, dobrze wygląda przy szarotkach;

To może nie najpiękniejszy kwiatek, ale pierwszy w moim ogrodzie Westerlanda

Jedyna naparstnica , może się rozsieje:

Jeszcze zdjęcia grządki pod drabiną, z wiosny i aktualne:

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Witaj Azo! piękne krajobrazy i wodok Twego domu i ogrodu! Jak zobaczyłam trochę śniegu to aż mi chłodniej w tym obezwładniającym upale!
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- EwkaEs
Olu-O masz biała naparstnicę,a moje wszystkie pięć różowo-fioletowe,też czekam na rozsianie 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witaj
Masz śliczny tajemniczy nocny ogród a w dzień nabiera uroku
kwitnące rośliny piękne naparstnica jaka wyniosła , liliowiec delikatny i jakże piękny , masz rację szarotka i dzwonki cudne połączenie, a Westerlanda ma mój ulubiony kolorek jeśli chodzi o róże 
Czekam na nowe zdjęcia z wycieczki

Czekam na nowe zdjęcia z wycieczki

- EwkaEs
Olu-A ja swojemu dzwonkowi karpackiemu powinnam dokupić szarotek!
- Aza
Kwitnie późna odmiana jaśminowca.

Dzis przeszla burza i trochę pokropilo, pierwszy raz od 10 dni, ale było tego tyle co kot napłakał.
Zakwitla pierwsza lilia azjatycka trochę uszkodzona.

To choć pospolite bardzo dekoracyjne.

Dzis przeszla burza i trochę pokropilo, pierwszy raz od 10 dni, ale było tego tyle co kot napłakał.
Zakwitla pierwsza lilia azjatycka trochę uszkodzona.

To choć pospolite bardzo dekoracyjne.

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- EwkaEs
Olu-zapachu jaśminu zazdroszczę popijając herbatkę jaśminową,a lilia azjatycka niebrzydka.U nas burza była z obfitszym opadem i chyba jeszcze nie koniec, bo nadal nieludzko parno.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ja już zapomniałam że jaśminy kwitły, choć zapach jest wspaniały
Masz rację margaretki są popularne ale zawsze piękne 

- Aza
W sobotę był ostatni dzień pogodny, nie cały po południu była burza, i nawet były osoby w górach poszkodowane.Te zdjęcia z tamtych czasów:

Dziś coś napadlo Klarę, przeskoczyła siatke i wydeptała, połamała nagietki i nasturcje, zrobiłam zabezpieczenia, żeby jej sie tak dobrze nie biegało pod murem zniszczenia sa jednak duże, a pogoda u mnie deszczyk wczoraj i dzis, i mgla.

Dziś coś napadlo Klarę, przeskoczyła siatke i wydeptała, połamała nagietki i nasturcje, zrobiłam zabezpieczenia, żeby jej sie tak dobrze nie biegało pod murem zniszczenia sa jednak duże, a pogoda u mnie deszczyk wczoraj i dzis, i mgla.

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy