Storczyki Storczykowej cz. 3

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Storczyki Storczykowej cz. 3

Post »

Dusia, phal. tetraspis wygląda bardzo dobrze. Ma ładne zielone pędy i zapewne niedługo pokażą się pąki.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusia ale Ty pędzisz!!Tyle mam do przeczytania :oops: Moja philadelphia wypuszcza kolejny pęd,bedzie to jej drugie kwitnienie w tym roku!!A zdjęcia robisz naprawdę cudne,masz cierpliwość do swoich podopiecznych,to widać.Gdyby mogły to by z tych zdjęć przemówiły!!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Mala_MI pisze:Dusia, phal. tetraspis wygląda bardzo dobrze. Ma ładne zielone pędy i zapewne niedługo pokażą się pąki.
Mam nadzieję, bo już się trochę martwię, ten rosnący pęd się na razie jakby zatrzymał. Ma jeszcze 2 stare. Ten nowy to jest ten, który jest przypięty do patyczka. Jeden ze starych kiedyś niechcąco mu złamałam, bo się oparłam o niego przy wyglądaniu przez okno.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Miniaturka na tle białego giganta-miód cud.Reszta też tylko do pozazdroszczenia. ;:138
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Kurcze przejdę się do tego Kaufland'a choć mi wcale nie po drodze.Musze złowić chociaż 2 sztuki miniaturek!!!
Twoje są cudowne naprawdę!!! ;:138
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkie są piękne ;:63 Fajnie wygląda miniaturek z dużym białaskiem :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Dusiu słodka ta miniaturka ma bardzo ładny kolor i wprost rewelacyjnie wygląda na tle białego :) fotki jak zawsze rewelacyjne perfekcyjne :) zerknij czy mój phal to philadelphia ;:180 dostałam go w stanie ciężkim dzięki poczcie (widać po liściach) :evil: i reanimowałam od 3 tyg. siedzi już w korze.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzynastka pisze:Dusiu słodka ta miniaturka ma bardzo ładny kolor i wprost rewelacyjnie wygląda na tle białego :) fotki jak zawsze rewelacyjne perfekcyjne :) zerknij czy mój phal to philadelphia ;:180 dostałam go w stanie ciężkim dzięki poczcie (widać po liściach) :evil: i reanimowałam od 3 tyg. siedzi już w korze.
Oglądałam zdjęcia twojego, ma trochę małe kropki, ale może dlatego, że był w nienajlepszym stanie. Okaże się, jak zakwitnie. Oprocz Phal. philadelphia mam jeszcze parę hybryd, ktore też mają liścia w kropki. Na pewno bedzie jakiś różowy, ale jaki, to się okaże.

A miniaturka jest na tle rózowego z pomarańczową warżką, ale może na waszych monitorach wydaje się biały...
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusia zaglądam i cudeńka kwitnące widzę ;:138 ;:138 ;:3
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, że ci się podobają :). na razie kwitnie 1 Vanda i 19 Phalaenopsis. Jak wrócę, może będzie trochę więcej, bo kilka Phal. jest w pąkach (2 Phal. valera, biały z mazami, biały w ciapki, 2 rózne bordowe, kilka ma tez mniejsze pędziki). A dzisiaj T. zrobił mi dodatkowe 2 wieszaczki w oknie do wieszania Vand (na parapecie wszystkie się nie mieszczą, więc część musi wisieć). Do kapieli bedę je ściągać, a po wyschnięciu korzeni wieszać z powrotem. Moja największa, ciągle przewracająca się Vanda już wisi, ponieważ to ciągłe przywiązywanie jej do klamki od okna było męczące (przewraca się, bo wazon jest za mały i nie umie się na nim utrzymać, jeden już mi kiedyś potrzaskała).
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Kochana powiedz mi czy aby te maluszki z Kauflandu nie pachną??Bo mi i Madre się wydaje ,że tak. :roll:
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Dusiu, kwitnienia jak zwykle wspaniale, ale fotkami zasypałaś i jak cudownymi w dodatku ;:138
Philadelphia, dziwacznego kwiatka wydała :shock:
Może i miałaś cztery kwiatki ale za to własne ;)
Miniaturkę żyłkowaną też mam z Kauflandu i wiem, ze nie pachną, w każdym razie nos przystawiałam w słoneczku ale nic nie poczułam :roll:
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja miniaturka też nie pachnie. Te poprzednie też nie. Z moich w sumie najładniej pachnie Liodoro (już przekwita, ale wkrótce zakwitnie drugie), z niekwitnących cudnie pachniały penang girl i tetraspis. Lekko pachnie parę hybryd i czasami MM. Ale zdecydowana większość nie ma żadnego zapachu...
Dzisiaj wszystkie Phalaenopsis podlałam. Mam nadzieję, że jakoś wytrzymają, ale mi na pewno będzie ciężko bez nich. Mam nadzieję, że B. nie bedzie ich podlewała ani pryskała. Zawsze jak wracam, to któryś jest padnięty. Dzisiaj je podlałam tak porządnie, że to powinno wystarczyć. W ciągu tygodnia często moczyłam Vandowate. Im na pewno będzie trudniej wytrzymać, ale pewnie szybko wrócą do siebie, nie zostawiam ich na długo.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Aż 19 ci kwitnie!!!To kupa kwiecia,no i Vanda!Upały zapowiadaja sie nadal ale storczyki dadzą radę bez Ciebie.Chyba własnie Vanda ma najgorzej z nich wszystkich.Moja była bardzo odwodniona a takich upałów nie było jak teraz.Ale Ty masz doswiadczenie z nimi,to dasz radę :D
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

prześliczna ta twoja kolekcja
jak tu się nad nią nie zachwycać ;:224 ;:224 ;:224
Patrysia
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”