Co do malw ... prawie każda ma rdzę i nic nie pomaga w jej zwalczaniu. Obrywam więc brzydkie liście i cieszę się pięknem tych staromodnych, wspaniałych kwiatów.
Ogród -mój azyl -JolantaG część 5
-
x_P-42
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5
Witaj Jolu, czy u Ciebie również taka susza, bo na zdjęciach tego nie widać.Wiem,że areał masz dość spory, więc chyba sporo czasu zajmuje Ci podlewanie?
Co do malw ... prawie każda ma rdzę i nic nie pomaga w jej zwalczaniu. Obrywam więc brzydkie liście i cieszę się pięknem tych staromodnych, wspaniałych kwiatów.
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
LIlie śliczne,malwy też,u mnie na razie tylko jedna kwitnie,stara i pusta ale ją lubię,reszta jeszcze w pąkach.Czy to jeżówka taka cudna na fotce 2?A za nią co to jest z tymi listkami biało zielonymi,możesz pokazac tą roślinkę w całości?Bo wydaje mi się że też ją mam i nie wiem jak się nazywa
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
AGNIESZKO ,malwy piękne .Szkoda tylko ,że takie podatne na choroby .
JADZIU ,lilii trąbkowych jeszcze troszkę mam .Na razie kwitną wiosenne zakupy ,a zeszłoroczne jeszcze się lenią .
POLU ,podlewanie zajmuje mi kilka godzin .Lubię to robić .Żeby tylko komary ,bąki i inne paskudztwa dały mi spokój , było by ok.
Żal mi roślinek ,tak się męczą w te upały .
FRAGOLA ,zgadza się .Na 2 fotce jest jeżówka Pink Double Delight , a za nią odętka Variegata .
JADZIU ,lilii trąbkowych jeszcze troszkę mam .Na razie kwitną wiosenne zakupy ,a zeszłoroczne jeszcze się lenią .
POLU ,podlewanie zajmuje mi kilka godzin .Lubię to robić .Żeby tylko komary ,bąki i inne paskudztwa dały mi spokój , było by ok.
FRAGOLA ,zgadza się .Na 2 fotce jest jeżówka Pink Double Delight , a za nią odętka Variegata .
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne lilie. A hortensję Blue Baird trzeba podlewać glinem, by była błękitna? Jak długo ją masz? 
I ja przychodzę wyrazić podziw dla Twoich malw, są piękne! Co tam rdza, na zdjęciach jej nie widać
Też masz niespodzianki liliowcowe? 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JOLU
Wspaniały szpaler malw. Lilie i liliowce - uczta dla oczu.
Jeżówka też śliczniusia.
Wspaniały szpaler malw. Lilie i liliowce - uczta dla oczu.
Jeżówka też śliczniusia.
- JolantaG

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Jolu piękna ta mięta ananasowa .
Liliowce to te kupowane w Cebulach Pl ?
Genia
Genia
- e-genia

Witaj Jolu piękna ta mięta ananasowa .
Genia
Genia
- JolantaG

GENIU ,tak to liliowce z cebul .Niestety nie wszystkie się zgadzają ,nie ma Black Stockings ,który miał być ciemno bordowy pełny ,,Pełnego Cute As Can Be też nie ma. 
- e-genia

Cute As Can Be to możesz dostać ode mnie sąsiadka jeszcze nie wyrzuciłam , dla mnie jest nieatrakcyjny ma małe kwiatki najwyżej 5 cm .JolantaGraj pisze:GENIU ,tak to liliowce z cebul .Niestety nie wszystkie się zgadzają ,nie ma Black Stockings ,który miał być ciemno bordowy pełny ,,Pełnego Cute As Can Be też nie ma.
Ten Black Stockings u mnie jest , ale rzadko ma pełny kwiatek ,są raczej pojedyncze ,ale jak chcesz to też kawałek Ci wyślę jak przekwitną .
Dziś u mnie zakwitł Night Embers ten to ma ciemne pełne kwiaty .
Genia
-
x-d-a
Joluś, liliowce piękne, chociaż pewnie nie wszystkie się zgadzają
Ja w cebulach kupiłam tylko jednego liliowca, ale za to dosyć drogiego - jeszcze nie kwitnie
Za to kupiłam sporo lilii i tu niestety kompletna porażka - prawie nic się nie zgadza. Trochę mnie to denerwuje, bo tulipany zgadzają się zawsze, a lilie i liliowce - rzadko. Czy ktoś potrafi powiedzieć, dlaczego

Ja w cebulach kupiłam tylko jednego liliowca, ale za to dosyć drogiego - jeszcze nie kwitnie
Za to kupiłam sporo lilii i tu niestety kompletna porażka - prawie nic się nie zgadza. Trochę mnie to denerwuje, bo tulipany zgadzają się zawsze, a lilie i liliowce - rzadko. Czy ktoś potrafi powiedzieć, dlaczego
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jolu, jeżeli liliowce nie były aż tak drogie to nie rób paniki, przecież są piękne, a Ty nie masz jednokolorowej rabaty.Dla mnie chyba nie ma popularnych i nie ładnych kwiatów, nawet chwast potrafi być piękny. 
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Jolu też kupowałam liliowce w cebulach ale czy się zgadzają to nawet się nie przekonam - do kwitnienia zabiera się jeden , drugi ma pączki wielkości łebków zapałek( jak zakwitnie to nie wiadomo czy choc kolor będzie widać
) reszta o kwitnieniu ani myśli
A enasty się zgadzały.
A enasty się zgadzały.
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu dziękuję za fotki variegat,teraz wiem że moja to na pewno odętka
.Mięta ananasowa śliczniutka,liliowce też piękne
,szkoda tylko że często się zdarza tak że kupujemy co innego a póżniej okazuje się że to nie to co chcieliśmy.Ja miałam tak z liliami,kupiłam 20 każda inna,jak zakwitły miałam 6 białych identycznych