Ankowo cz.2
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ankowo cz.2
Anulko przeczytałam o harmoni z zaciekawieniem.Nie spotkałam jej w tym roku,za to pojawiły się czarne w żółte kropki.Zostawiają czarną plamkę na liściu.Muszę je uchwycić w kadr.Czy to też obce przybysze??
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu, to w Irlandii zimno jest teraz ?
Zdjęcia obiecuję, tylko będzie ich mniej. Brak czasu
Grażynko w Polsce jest ponad 80 gatunków biedronkowatych. Czarne z żółtymi plamami jest na pewno kilka gatunków np. biedroneczka łąkowa, wrzeciążka. Trzeba oznaczać z kluczem

Grażynko w Polsce jest ponad 80 gatunków biedronkowatych. Czarne z żółtymi plamami jest na pewno kilka gatunków np. biedroneczka łąkowa, wrzeciążka. Trzeba oznaczać z kluczem

- Zielona_Ania
Za oknem koncertują koniki polne. Warzywnik podlewa się od 2 godzin zraszaczem, ogórki będą zadowolone. Ja wyglądam chmur i deszczu, ale na razie nie zapowiada się na zmianę pogody.
Krótko dzisiaj:
Pomidor Riposta
Róża wieczorową porą
Uwielbiam koper, za kolor i zapach.
Plan pierwszy- warzywnik, plan drugi- ogródek ziołowy, plan trzeci- rabata ozdobna.
W sumie to podobnie wyglądają u mnie
, jak widać nie trzymam się sztywnych podziałów,
Pierwsza cynia o seledynowym kwiecie. Ale miała być pełna.

Krótko dzisiaj:
Pomidor Riposta

Róża wieczorową porą

Uwielbiam koper, za kolor i zapach.

Plan pierwszy- warzywnik, plan drugi- ogródek ziołowy, plan trzeci- rabata ozdobna.
W sumie to podobnie wyglądają u mnie

Pierwsza cynia o seledynowym kwiecie. Ale miała być pełna.

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Aniu - super pomidorki - nie znam tej odmiany (ale w sumie mało znam
). Co to za róża?

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Aniu mnie się podoba to Twoje nie trzymanie ścisłych podziałów
czy dobrze widzę że zakwitła budleja ? u mnie kwitnie fioletowa , czeka już przygotowana biała i żółta

czy dobrze widzę że zakwitła budleja ? u mnie kwitnie fioletowa , czeka już przygotowana biała i żółta

- Zielona_Ania
Dominiko, tę odmianę miałam w zeszłym roku w gruncie, ale szybko padła od zarazy. Teraz pod folią rosną dość ładnie, niezbyt bujnie, ale taki ma charakter. Co do róży mam podejrzenia że to The Fairy, ale bez potwierdzenia różoznawców
. Aparat ją wybiela, jest wyraźnie różowa.
Marku, dzięki
Na pewno nie ma budlei na zdjęciach, rośnie w innej części ogrodu i jeszcze jej daleko do kwitnienia, bo odbiła od korzenia po przemarznięciu zimą.

Marku, dzięki

- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Aniu kiedy widzę Twój wspaniały koper, zaraz wspominam kiszenie ogórków w dużym słoju, który stał zawsze latem na szafce w kuchni, a ten zapach....Czy masz już czerwone pomidorki, my zjedliśmy już kilka z gatunku Betaluks. Nie mam czasu zajmować się szklarnią i mimo dużej ilości krzaków, plonu raczej nie będzie.
Romantycznie wygląda Twój ogródek ziołowy, róża wieczorową porą urocza. Masz dużo podlewania?
Pozdrawiam Tomek
Romantycznie wygląda Twój ogródek ziołowy, róża wieczorową porą urocza. Masz dużo podlewania?

Pozdrawiam Tomek

- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Zielono, pachnąco, słonecznie... Jakżeby inaczej mogłoby być u Zielnej Pani Ziemi??
mnie nie dościgłym wzorem.... 

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Stronę wcześniej ta fotka z motylkiem , myślałem że to budleja , podobne kwiaty tylko kolor troszkę niespotykany , ale myślałem że to jakaś nowość ...
A ja jeszcze o biedronach... Jak się wpisze w google, to jedna z pierwszych stron informuje, że zaatakowały Lubelszczyznę... Oj, muszę ja się baczniej moim biedronkom przyglądać i nie będę miała sentymentów, pójdą pod obcas jak nic, wszystko w dobrej sprawie!
U Ciebie nawet koper na zdjęciach malowniczo wygląda! A różyczka taka delikatna... A jaka może być riposta na pomidora Riposta?
Chociaż nie...za zielony... 
U Ciebie nawet koper na zdjęciach malowniczo wygląda! A różyczka taka delikatna... A jaka może być riposta na pomidora Riposta?

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu masz przepiękne rabaty kwiatowe. Takie jak lubię. Całkowity miszmasz kolorów i kształtów.
Przypomina mi sie dzieciństwo, bo u mojej babci były tez takie rabaty. Super
Przypomina mi sie dzieciństwo, bo u mojej babci były tez takie rabaty. Super

- Zielona_Ania
Witaj Tomku
Na razie pomidory u mnie zielone, chyba muszę w przyszłym roku osadzić tego Betaluxa, skoro tak ładnie owocuje. Podlewania jest dużo, najwięcej na tarasie w donicach, pod folią i w warzywniku. Rabaty na koniec zostawiam, dzisiaj jest ich kolej na zraszacz.
Aniu, u Ciebie też jest na co popatrzeć
Dziękuję bardzo za komplement
Marku, to lebiodka. Mam jej sporo, pachnie aromatycznie i przywabia masę owadów - jest dosłownie oblepiona pszczołami, chętnie zaglądają też motyle.
Martuś, to sprawdzaj biedronki, tylko żebyś pewność miała że to te paskudne. Mówisz że koper ładny
Byłoby wypełnienie do rabaty z liliowcami :P Pomidor ten jest jak dla mnie niesamowity bo nasiona miałam już kilka lat po terminie, a dał radę
Gosiu, cieszę się bardzo, że udało się osiągnąć efekt spontanicznego ogrodu
Teraz tylko troszkę deszczu by się przydało, zanim się zrobi całkowita Sahara.

Aniu, u Ciebie też jest na co popatrzeć

Marku, to lebiodka. Mam jej sporo, pachnie aromatycznie i przywabia masę owadów - jest dosłownie oblepiona pszczołami, chętnie zaglądają też motyle.
Martuś, to sprawdzaj biedronki, tylko żebyś pewność miała że to te paskudne. Mówisz że koper ładny

Gosiu, cieszę się bardzo, że udało się osiągnąć efekt spontanicznego ogrodu

- dominikams
Ooooo, ja myślałam, że ona taka z większymi lub conajmniej średnimi kwiatami, a the Fairy jest maleńka. Zrób fotki kwiatów z góry, to ci powiem, czy to FairyZielona_Ania pisze:Co do róży mam podejrzenia że to The Fairy, ale bez potwierdzenia różoznawców. Aparat ją wybiela, jest wyraźnie różowa.

- Zielona_Ania
Dominiko, kwiaty ma bardzo drobne. Zrobię dzisiaj zdjęcie od góry i z jakimś porównaniem żeby skala była widoczna.
- dominikams