Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Anulko przeczytałam o harmoni z zaciekawieniem.Nie spotkałam jej w tym roku,za to pojawiły się czarne w żółte kropki.Zostawiają czarną plamkę na liściu.Muszę je uchwycić w kadr.Czy to też obce przybysze??
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, to w Irlandii zimno jest teraz ? :shock: Zdjęcia obiecuję, tylko będzie ich mniej. Brak czasu :(

Grażynko w Polsce jest ponad 80 gatunków biedronkowatych. Czarne z żółtymi plamami jest na pewno kilka gatunków np. biedroneczka łąkowa, wrzeciążka. Trzeba oznaczać z kluczem :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za oknem koncertują koniki polne. Warzywnik podlewa się od 2 godzin zraszaczem, ogórki będą zadowolone. Ja wyglądam chmur i deszczu, ale na razie nie zapowiada się na zmianę pogody.

Krótko dzisiaj:
Pomidor Riposta
Obrazek

Róża wieczorową porą
Obrazek

Uwielbiam koper, za kolor i zapach.
Obrazek

Plan pierwszy- warzywnik, plan drugi- ogródek ziołowy, plan trzeci- rabata ozdobna.
W sumie to podobnie wyglądają u mnie :;230 , jak widać nie trzymam się sztywnych podziałów,
Obrazek

Pierwsza cynia o seledynowym kwiecie. Ale miała być pełna.
Obrazek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aniu - super pomidorki - nie znam tej odmiany (ale w sumie mało znam 8-) ). Co to za róża?
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Aniu mnie się podoba to Twoje nie trzymanie ścisłych podziałów ;:138
czy dobrze widzę że zakwitła budleja ? u mnie kwitnie fioletowa , czeka już przygotowana biała i żółta ;:108
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko, tę odmianę miałam w zeszłym roku w gruncie, ale szybko padła od zarazy. Teraz pod folią rosną dość ładnie, niezbyt bujnie, ale taki ma charakter. Co do róży mam podejrzenia że to The Fairy, ale bez potwierdzenia różoznawców :wink: . Aparat ją wybiela, jest wyraźnie różowa.

Marku, dzięki :D Na pewno nie ma budlei na zdjęciach, rośnie w innej części ogrodu i jeszcze jej daleko do kwitnienia, bo odbiła od korzenia po przemarznięciu zimą.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Aniu kiedy widzę Twój wspaniały koper, zaraz wspominam kiszenie ogórków w dużym słoju, który stał zawsze latem na szafce w kuchni, a ten zapach....Czy masz już czerwone pomidorki, my zjedliśmy już kilka z gatunku Betaluks. Nie mam czasu zajmować się szklarnią i mimo dużej ilości krzaków, plonu raczej nie będzie.
Romantycznie wygląda Twój ogródek ziołowy, róża wieczorową porą urocza. Masz dużo podlewania? :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Zielono, pachnąco, słonecznie... Jakżeby inaczej mogłoby być u Zielnej Pani Ziemi??
;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 mnie nie dościgłym wzorem.... ;:108
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Stronę wcześniej ta fotka z motylkiem , myślałem że to budleja , podobne kwiaty tylko kolor troszkę niespotykany , ale myślałem że to jakaś nowość ...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A ja jeszcze o biedronach... Jak się wpisze w google, to jedna z pierwszych stron informuje, że zaatakowały Lubelszczyznę... Oj, muszę ja się baczniej moim biedronkom przyglądać i nie będę miała sentymentów, pójdą pod obcas jak nic, wszystko w dobrej sprawie!
U Ciebie nawet koper na zdjęciach malowniczo wygląda! A różyczka taka delikatna... A jaka może być riposta na pomidora Riposta? :;230 Chociaż nie...za zielony... :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu masz przepiękne rabaty kwiatowe. Takie jak lubię. Całkowity miszmasz kolorów i kształtów.
Przypomina mi sie dzieciństwo, bo u mojej babci były tez takie rabaty. Super :uszy
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tomku :wit :D Na razie pomidory u mnie zielone, chyba muszę w przyszłym roku osadzić tego Betaluxa, skoro tak ładnie owocuje. Podlewania jest dużo, najwięcej na tarasie w donicach, pod folią i w warzywniku. Rabaty na koniec zostawiam, dzisiaj jest ich kolej na zraszacz.

Aniu, u Ciebie też jest na co popatrzeć :) Dziękuję bardzo za komplement :oops: :oops:

Marku, to lebiodka. Mam jej sporo, pachnie aromatycznie i przywabia masę owadów - jest dosłownie oblepiona pszczołami, chętnie zaglądają też motyle.

Martuś, to sprawdzaj biedronki, tylko żebyś pewność miała że to te paskudne. Mówisz że koper ładny :lol: Byłoby wypełnienie do rabaty z liliowcami :P Pomidor ten jest jak dla mnie niesamowity bo nasiona miałam już kilka lat po terminie, a dał radę :)

Gosiu, cieszę się bardzo, że udało się osiągnąć efekt spontanicznego ogrodu :D Teraz tylko troszkę deszczu by się przydało, zanim się zrobi całkowita Sahara.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zielona_Ania pisze:Co do róży mam podejrzenia że to The Fairy, ale bez potwierdzenia różoznawców :wink: . Aparat ją wybiela, jest wyraźnie różowa.
Ooooo, ja myślałam, że ona taka z większymi lub conajmniej średnimi kwiatami, a the Fairy jest maleńka. Zrób fotki kwiatów z góry, to ci powiem, czy to Fairy :wink: Póki co wydaje mi się, że płatki za długie...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko, kwiaty ma bardzo drobne. Zrobię dzisiaj zdjęcie od góry i z jakimś porównaniem żeby skala była widoczna.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”