a już się cieszyłam. Ale jest jeszcze pomarańczowa
  a już się cieszyłam. Ale jest jeszcze pomarańczowa  . Zwykłe się sieją okrutnie a białe też się gorzej rozmnaża. Takie fikuśne mam pierwszy rok, dopiero się rozkręcają bo u mnie na 'dalekiej północy' inny klimat
 . Zwykłe się sieją okrutnie a białe też się gorzej rozmnaża. Takie fikuśne mam pierwszy rok, dopiero się rozkręcają bo u mnie na 'dalekiej północy' inny klimat  

a już się cieszyłam. Ale jest jeszcze pomarańczowa
  a już się cieszyłam. Ale jest jeszcze pomarańczowa  . Zwykłe się sieją okrutnie a białe też się gorzej rozmnaża. Takie fikuśne mam pierwszy rok, dopiero się rozkręcają bo u mnie na 'dalekiej północy' inny klimat
 . Zwykłe się sieją okrutnie a białe też się gorzej rozmnaża. Takie fikuśne mam pierwszy rok, dopiero się rozkręcają bo u mnie na 'dalekiej północy' inny klimat  
 Kiedyś miałam jeżówki, dostałam dorodne sadzonki i pieknie kwitły już w nastepnym roku, a z tych nasion, to taka marnizna...
  Kiedyś miałam jeżówki, dostałam dorodne sadzonki i pieknie kwitły już w nastepnym roku, a z tych nasion, to taka marnizna...  

Skoro nie zawiązują nasion to może próbować sadzonki? bo podział roślin też nie bardzo bo moje zwykłe białe jakoś nie jprzyrastają
  Skoro nie zawiązują nasion to może próbować sadzonki? bo podział roślin też nie bardzo bo moje zwykłe białe jakoś nie jprzyrastają 

Zaczyna mi kwitnąć różowa i jakaś taka blada?! a może zwykła? Jutro obfocę to mi powiecie
  Zaczyna mi kwitnąć różowa i jakaś taka blada?! a może zwykła? Jutro obfocę to mi powiecie 

Niestety to nabytek zagraniczny, trochę kupiona z przypadku bo też nie znaliśmy tej odmiany. Pełnokwiatowych to już jest sporo i niedługo powinny pojawic się w Polsce.agnesik12 pisze:strasznie spodobała mi się Twoja "Irresistible'. Czy jest to nabytek polski? Bo ja jeszcze takiej nie widziałam,

Podglądam wasze jeżówki i nie mogę oczu od nich oderwać
 Podglądam wasze jeżówki i nie mogę oczu od nich oderwać   

ja mam tylko typową różową i white swan
 ja mam tylko typową różową i white swan   ach, gdyby mieć takie ...hi hi hi...bezpłodne/pełnokwiatowe jak Falkenburg
 ach, gdyby mieć takie ...hi hi hi...bezpłodne/pełnokwiatowe jak Falkenburg   eh, ale jak wyczytałam, trzeba mieć konszachty z zagranicą
  eh, ale jak wyczytałam, trzeba mieć konszachty z zagranicą   mam nadzieję, że niedługo w jeżówkach, będziemy przebierały jak w ulęgałkach
 mam nadzieję, że niedługo w jeżówkach, będziemy przebierały jak w ulęgałkach   pozdrawiam
 pozdrawiam