Liliowce prześliczne, takie już duże kępy, dopiero wtedy w całości wyeksponowany jest ich niesamowity urok
Ogród Marylii... cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Marylu piękna jeżówka, ja mam malutką sadzoneczkę tej pospolitej różowej, ale przyznam się , że już nie mogę doczekać się kiedy mi zakwitnie pierwszymi kwiatuszkami
Liliowce prześliczne, takie już duże kępy, dopiero wtedy w całości wyeksponowany jest ich niesamowity urok
Większość moich to jeszcze maluchy, które kwitną na 2-4 łodyżkach, ale cieszę się, że będą coraz większe 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Piękne to i owo u Ciebie Marylu,jeżówka śliczna,a co to jest na 9 fotce tej z robaczkiem?
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witam...
Agnieszko,ja mam mało liliowców zaledwie 4 odmiany łącznie z tym pospolitym wysokim,i dwa maleństwa,kupione jako mieszanka, jeden ma maleńki pąk to przynajmniej będę wiedziała jaki on jest...
Do jeżówek to ja nie mam szczęścia,tylko ta biała się utrzymała,ale będę jeszcze próbować z innymi kolorami...
Fragola szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za kwiat,liście pachną niby miętą...przeszukałam swoje książki i nigdzie nie znalazłam takiej rośliny...ostatnio stwierdziłam ze mama tez jest w posiadaniu takiej rośliny z nasion mix skalniakowych...
Agnieszko,ja mam mało liliowców zaledwie 4 odmiany łącznie z tym pospolitym wysokim,i dwa maleństwa,kupione jako mieszanka, jeden ma maleńki pąk to przynajmniej będę wiedziała jaki on jest...
Do jeżówek to ja nie mam szczęścia,tylko ta biała się utrzymała,ale będę jeszcze próbować z innymi kolorami...
Fragola szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za kwiat,liście pachną niby miętą...przeszukałam swoje książki i nigdzie nie znalazłam takiej rośliny...ostatnio stwierdziłam ze mama tez jest w posiadaniu takiej rośliny z nasion mix skalniakowych...
-
maryla73ab
- 1000p

-
maryla73ab
- 1000p

- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Marylko-te juki to chyba wyjątkowo Cie kwiatami zaszczyciły....czy one u Ciebie tak co roku????
Piękne nowości zakupiłaś....też mam na takie smaka....tylko miejsca jakoś mało.....
Piękne nowości zakupiłaś....też mam na takie smaka....tylko miejsca jakoś mało.....
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Marylko, jukki bomba. Moja darowana przez Agnieś ma trzy pedy kwiatowe, ale jeszcze nie kwitnie.
Limelight moje straszne chciejstwo, ale nie mogę upolować. Chyba zostanie mi kupić przez internet
Limelight moje straszne chciejstwo, ale nie mogę upolować. Chyba zostanie mi kupić przez internet
-
maryla73ab
- 1000p

Witam...
Grażynko moje juki to już wieloletnie krzaczki i co roku miej lub bardziej kwitną...
Dorotko ja na Limelight długo polowałam aż w końcu się udało,trochę wybujały krzaczek chyba nie był przecinany lub za gęsto stały ,myślę ze uda mi się go na przyszły rok już ładnie wyprowadzić...
Grażynko moje juki to już wieloletnie krzaczki i co roku miej lub bardziej kwitną...
Dorotko ja na Limelight długo polowałam aż w końcu się udało,trochę wybujały krzaczek chyba nie był przecinany lub za gęsto stały ,myślę ze uda mi się go na przyszły rok już ładnie wyprowadzić...
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Marylu piękne okazy kupiłaś! Jeżeli się mogę wypowiedzieć na temat moich zakupionych w tamtym roku hortensji , miałam podobnie jak Ty , długo na nie polowałam , już myślałam o all... a tu sobie pojechałam do szkółki i patrzę są i to jaka cena zaledwie po 8 zł, od razu wzięłam 2 szt. , a na all. wiadomo jakie ceny.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
-
maryla73ab
- 1000p

Marylko, przepiękne lilie. A hortensje bardzo ciekawe. Poczekamy na całkowite kwitnienie.
Kochanie czy próbowałaś robić sadzonki z hortensji? Ja mam dwie udane próby za sobą. :P
Kochanie czy próbowałaś robić sadzonki z hortensji? Ja mam dwie udane próby za sobą. :P
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Triumfator
Ja na pewno kupowałam tę cebulę, ale na razie nie widzę która to mogłaby być. U mnie jeszcze większość lilii w pąkach, ale to wszystko tegoroczne nasadzenia.
-
maryla73ab
- 1000p

Witam...właśnie w tej chwili u mnie pada i jestem prze szczęśliwa nareszcie trochę się ochłodzi...
Lucyno zwykłe ogrodowe rozmnażałam z powodzeniem ... bukietowe to nabytki zeszłoroczne i tegoroczne ale już próba była,jedna maleńka sadzonka jest...i oczywiście będę próbować dalej...powiedz mi jaka pora jest najlepsza do tego eksperymentu...
Jak na razie temat kupowania hortensji musi u mnie być zamknięty...teraz na tapetę wchodzą róże...w programie rok w ogrodzie pokazywali jak robić sadzonki róż i też muszę spróbować,tylko trzeba zdobyć pół zdrewniałe patyczki...
Dorotko moje tegoroczne nasadzenia tez jeszcze nie kwitną,niektóre nawet nie mają pąków...
Lucyno zwykłe ogrodowe rozmnażałam z powodzeniem ... bukietowe to nabytki zeszłoroczne i tegoroczne ale już próba była,jedna maleńka sadzonka jest...i oczywiście będę próbować dalej...powiedz mi jaka pora jest najlepsza do tego eksperymentu...
Dorotko moje tegoroczne nasadzenia tez jeszcze nie kwitną,niektóre nawet nie mają pąków...
maryla73ab pisze:Witam...właśnie w tej chwili u mnie pada i jestem prze szczęśliwa nareszcie trochę się ochłodzi..
Lilie masz wspaniałe
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Marylu hortensje śliczne,lilie też ale Triumfator przecudny