Moniczko tam właśnie myślałam aby posadzić wszystkie koło siebie. Tylko gdzie? na razie siedzą sobie w doniczkach a ja nie mogę się zdecydować gdzie mam je zasadzićSoczewka pisze:Aga żurawki możesz posadzić koło siebie. ( myślę też o Marmolade) Będą tworzyły ładną kompozycję. Nie wiem czy zauważyłaś u Igi jak ona ma sadzone Po kilka z jednej odmiany. Bardzo fajnie to wygląda. Ale ja jakoś nie mogę się przemóc by kupić trzy takie same jak jest tyle odmian., mimo że wiem że to efektowniej wygląda. Proponuję stanowisko półcieniste, będzie najbezpiczniej . U mnie Gold strike rośnie prawie w cieniu, słońce ma do południa.
Przestaję sie mądrzyć bo niedługo przyjdą mi żurawki zamówione u Igi i będę miała ten sam problem. Gdzie i w jakiej kombinacji je posadzić żeby wyglądły ładnie.
Ogród Agnieszki
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Agnieszki
- aage

Moniu nie ma za co- mam nadzieję, że i ty kiedyś mi podlejesz jak ja będę potrzebowaćMonia68 pisze:Agnieszko, dziękuję za podlewanie ogrodu![]()
![]()
Tawuły są zupełnie bezproblemowe, u mnie rosną na słońcu w kwaśnej ziemi![]()
- aage

Dorotko u mnie z zacienionym miejscem jest problembabuchna pisze:Aga , fajne zakupy!
Ja też planuję zakupy żurawkowe , ale jesienią, mam nadzieję przerobić moją jedyną zacienioną rabatę w małe hostowo , żurawkowe coś!
Tawułki mam w słońcu , rosną w porządku i nic im nie dolega!![]()
- aage

Izuniu Fotka mi też bardzo się podoba[Iza] pisze:Ślliczne zdjęcie lawendy zrobiłaś.Piękny powojnik i ta pergola bardzo ciekawa.
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Witaj AGNIESZKO,pospacerowałam troszeczkę u Ciebie i spodobało mi się Twoje oczko wodne,ciekawe jest
Wiesz mam pytanie jak przymocowałaś te kamyczki nie małe do tej foli na skalniaku,bo wyglądają jajby unosiły się w powietrzu 
- aage

Graziu kamyczki leżą sobie tylko na skalniaczku. Ziemia jest ubita w taki dołek- że kamyczki bez problemu się trzymają
Dziękuje ża wpadłaś do mnie i zapraszam częściej 
Moim skromnym zdaniem tawuły rosną dosyć szybko. Ja moje co jakiś czas przycinam i ma się dobrze. Szczerze powiedziawszy posadziłam je tam, gdzie mi pasowało, bez zbędnego zastanawiania się czy to dobre miejsce i.. rosną. ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja zrobiłam jak Basia i jestem zadowolona. Lubię je.
Ostatnio miałam w ręku tę , którą kupiłaś "Little princesse" i zostawiłam
Musze błąd naprawić ale dopiero po wakacjach - dom zostawiam pod opieka brata więc nie licze na zbytnie dbanie o roślinki, zwłaszcza nowo posadzone. Oby skrzynkowo-doniczkowych nie zasuszył.
Ostatnio miałam w ręku tę , którą kupiłaś "Little princesse" i zostawiłam
Musze błąd naprawić ale dopiero po wakacjach - dom zostawiam pod opieka brata więc nie licze na zbytnie dbanie o roślinki, zwłaszcza nowo posadzone. Oby skrzynkowo-doniczkowych nie zasuszył.
- aage

Basiu też słyszałam że dość szybko rosną. Chcę je posadzić tam gdzie będę ładnie wygląć i tak gdzie im będzie dobrze. Przestałam już sadzić roślinki tam gdze mi się podoba- bo robi się chaos i nie zawsze roślinki to lubia. Zaczęłam uporządkowywać ogród- tj. tworzyć kompozycje ładnie, efektowanie wyglądające i do tego odpowiadające roślinko. Dlatego też takie pytania mam do WAs kochani? 
- aage

Edytko będę wpadać i chociaż wirtualnie podlewać twoje roślinki- może na coś się przydam
Sama nie wiem gdzie mam je włożyć
Moje kupione były naprawdę w korzystych cenach 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko witaj.
Tawuły, nie tawułki posadź tam, gdzie masz akurat miejsce, ale lepiej w słońcu, one rosną bez problemu, tak jak powiedziała Monika.
Gorzej z żórawkami, w pełnym słońcu będą się męczyły, liście będą miały przypalone, poszukaj przynajmniej półcienia dla nich.
Tawuły, nie tawułki posadź tam, gdzie masz akurat miejsce, ale lepiej w słońcu, one rosną bez problemu, tak jak powiedziała Monika.
Gorzej z żórawkami, w pełnym słońcu będą się męczyły, liście będą miały przypalone, poszukaj przynajmniej półcienia dla nich.
- aage

Tajko dziękuje za rady. Tawuły posadzę tak jak mi sugerujecie na słońcu-tylko gdzie, nie chcę już mieć misz maszu na rabatach. Mam go i tak już sporo. Co do żurawek wiem że lubią półcień, ale czy lubią sąsiedztwo azalii np?? tuji??
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja jedyna żurawka rośnie włanie z Rh i azaliami jako dodatek kolorystyczny . Inne takie zwykłe żurawki rosną byle gdzie . Mnie sie podoba a jak komu się nie podoba niech nie patrzy wychodzę z tego założenia . Fajne zakupy porobiłaś Agnieszko
- aage

Dzisiaj po pracy wzięłam się za sadzenie tawuł (nie zrobiłam zdjęć- kurczę muszę się poprawić
) i plewienie jednej rabaty. Była już tak zarośnięta, że hoho
zaniedbałam ją trochę- przyznaje się
Później włączyłam moją sikawkę i się podlewało 2 godzinki bo sahara się zrobiła. Jutro zapowiadają upał a więc żeby przeżyły podlałam
hmm raczej samo się podlało
Wczoraj porobiłam kilka fotek, ale nie miałam już sił aby je wklejać.
Moja jedna zeszłoroczna wybujała datura żółta- Ona zaczęła moją przygodę z tymi roślinkami. Bałam się ją na jesień przyciąć nio i efekt jest taki, że teraz mam badyla. Jak myślicie gdzie powinnam ją ściąć w tym roku??? Na jakiej wysokości??

Pokażę Wam też moją rabatkę lawendowo- szałwiową

Kwitną również lilie- choć jeszcze nie wszystkie

Nie może również zabraknąć róż- choć mam ich zdecydowanie za mało

Nachyłek pokazał na co go stać- lubię żółte kwiaty

Popatrzcie też okiem na skalniak - chyba trochę zarosło i się zmieniło? Jak myślicie??

Pokaże też 2 roślinki których urok odkryłam zupełnie niedawno- są pięknie i chcę ich więcej mieć u siebie

Wczoraj porobiłam kilka fotek, ale nie miałam już sił aby je wklejać.
Moja jedna zeszłoroczna wybujała datura żółta- Ona zaczęła moją przygodę z tymi roślinkami. Bałam się ją na jesień przyciąć nio i efekt jest taki, że teraz mam badyla. Jak myślicie gdzie powinnam ją ściąć w tym roku??? Na jakiej wysokości??

Pokażę Wam też moją rabatkę lawendowo- szałwiową

Kwitną również lilie- choć jeszcze nie wszystkie

Nie może również zabraknąć róż- choć mam ich zdecydowanie za mało

Nachyłek pokazał na co go stać- lubię żółte kwiaty

Popatrzcie też okiem na skalniak - chyba trochę zarosło i się zmieniło? Jak myślicie??

Pokaże też 2 roślinki których urok odkryłam zupełnie niedawno- są pięknie i chcę ich więcej mieć u siebie

- aage

Jadziu żurawki nadal stoją nie mam jeszcze pomysłu gdzie je posadzić. Ja tez wychodzę z tego założenia. ... jak się nie podoba to nie patrz na mnie ani w moim kierunku...
Jadziu zakupy udane dzięki Wam. Zobaczyłam zdjęcia jak byłyście u Żurka i się wybrałam. Macie jeszcze jakieś sprawdzone ładne miejsca??? Chętnie się tam wybiorę.
Jadziu zakupy udane dzięki Wam. Zobaczyłam zdjęcia jak byłyście u Żurka i się wybrałam. Macie jeszcze jakieś sprawdzone ładne miejsca??? Chętnie się tam wybiorę.