Ta Mammilaria nn wygląda mi na duwei (ale mogę się mylić, bo nie jestem jeszcze zbyt mocna w rozpoznawaniu, dzielnie się uczę
 Ta Mammilaria nn wygląda mi na duwei (ale mogę się mylić, bo nie jestem jeszcze zbyt mocna w rozpoznawaniu, dzielnie się uczę  )
)Mam taką tylko, że starszą sporo to możesz w moim wątku porównać sobie, czy to to

Ta Mammilaria nn wygląda mi na duwei (ale mogę się mylić, bo nie jestem jeszcze zbyt mocna w rozpoznawaniu, dzielnie się uczę
 Ta Mammilaria nn wygląda mi na duwei (ale mogę się mylić, bo nie jestem jeszcze zbyt mocna w rozpoznawaniu, dzielnie się uczę  )
)

).
 ).

Biedronka od lat ozdabia nasze domy. Jakie hasło reklamowe wymyśliłem.
 Biedronka od lat ozdabia nasze domy. Jakie hasło reklamowe wymyśliłem.   

To chyba ta. Tak ją nazwę. Najwyżej się ją przechrzci.bibi56 pisze:Fajne nowościTa Mammilaria nn wygląda mi na duwei (ale mogę się mylić, bo nie jestem jeszcze zbyt mocna w rozpoznawaniu, dzielnie się uczę
)
Mam taką tylko, że starszą sporo to możesz w moim wątku porównać sobie, czy to to

ja też się skusiłam w Biedronce na małe co nieco
 ja też się skusiłam w Biedronce na małe co nieco   

Jak powiedziałem ile mam kaktusów to tylko oczy zrobiła i zaczęła opowiadać o swojej sąsiadce co również ma manię kaktusową. Może następnym razem wypytam o szczegóły. Sam nie uważam, że mam dużo, bo w sumie nie mam.
  Jak powiedziałem ile mam kaktusów to tylko oczy zrobiła i zaczęła opowiadać o swojej sąsiadce co również ma manię kaktusową. Może następnym razem wypytam o szczegóły. Sam nie uważam, że mam dużo, bo w sumie nie mam.   PYTANIE jeszcze - przesadzać go do nowej mieszanki, czy poczekać aż przekwitnie?
  PYTANIE jeszcze - przesadzać go do nowej mieszanki, czy poczekać aż przekwitnie? 

- nie jest to regułą, wiec nie masz100% pewności czy w twoim przypadku to będzie miało miejsce czy też zareagują zrzucając je.
 - nie jest to regułą, wiec nie masz100% pewności czy w twoim przypadku to będzie miało miejsce czy też zareagują zrzucając je.

. Dostałeś już kartę stałego klienta w nowej kwiaciarni?
 . Dostałeś już kartę stałego klienta w nowej kwiaciarni?  

Chyba się wstrzymam na razie z przesadzeniem. Jest w dosyć niezłej mieszance. Bryła nie jest tak zbita.blabla pisze:Im mniejszy pąk tym też i mniejsze szanse, że w momencie stresu roślina go zrzuci. Więc są spore szanse, że nie odpadną po przesadzeniu.
Nie dziękuję.katrina26 pisze:Fajne zakupy, Echinopsisy piękne, życzę aby nie zrzuciły pączków i zakwitły

Kupiłem go ze względu na odrosty. Jeszcze był dosyć niezły Ferak, M.elongata, coś podobne do E.multiplex, ale jakby wyciągnięte. Karty jeszcze nie mam, bo chyba nie obsługują.ana777 pisze:Echinopsis subdenudata bardzo ładny! Co by tylko ładnie zakwitł... Choć i teraz, jeszcze bez kwiatów, ładnie sie prezentuje!
Ogólnie dużo tych nowości u Ciebie. Dostałeś już kartę stałego klienta w nowej kwiaciarni?
 W innej mam. Niezłe obniżki mam czasem.
  W innej mam. Niezłe obniżki mam czasem.  Jeszcze w innej zniżek nie dają, znają mnie już i twierdzą, że jestem przeszczęśliwy skoro tyle gruboszy mam.
  Jeszcze w innej zniżek nie dają, znają mnie już i twierdzą, że jestem przeszczęśliwy skoro tyle gruboszy mam.  

Mam nadzieje, że sie za bardzo nie zestresował
 Mam nadzieje, że sie za bardzo nie zestresował  Duży mimo, że jest w mieszance ale doszedłem do wniosku, że nie jest ona jednak idealna (wole większe ziarna) ale już go nie ruszam bo już w tym tygodniu bedzie kwitł
 Duży mimo, że jest w mieszance ale doszedłem do wniosku, że nie jest ona jednak idealna (wole większe ziarna) ale już go nie ruszam bo już w tym tygodniu bedzie kwitł