Gosiny ogród
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiny ogród
Gosiu czy odczytałaś moją wiadomość? Co do przesadzania to myślę że jeżeli masz dość dużą donicę to go w niej zostaw .Przy moich było napisane żeby donica miała chociaż 10l. a czy ta odmiana którą ty masz nadaje się do uprawy w donicy? Gosiu mam w bloku obok piękny klematis co roku rośnie piękniejszy ,po tej zimie jakoś nie odbijał tu wszyscy na forum pisali że ich już zaczynają odbijać a ten nic,już myślałam że nic z niego nie będzie.Właściciel przyciął go przy samej ziemi i za jakiś czas odbił.W tej chwili pięknie kwitnie jest obsypany tyloma kwiatami jak co roku zresztą.
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Aniu i Kasiu powojnika nie wyrzucę... dam mu albo bardziej nam szansę, bo to ukochany klematis mojego męża hihi. Zasadziłam do donicy drewnianej co najmniej 40L. Jak podlewam to patrzę czy leci woda miedzy szczebelkami, podobno to znak że klematis dobrze jest podlany hihi.
Kasiu nie dostałam żadnej wiadomości od ciebie
Kasiu nie dostałam żadnej wiadomości od ciebie
-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu, nie przyszła wiadomość ode mnie ,tu na forum?(na pasku- profil,pomoc,nowe wiadomości,wyszukiwarka)jeżeli nie to teraz już napiszę na maila
- gosia22

Nie Kasiu nie ma żadnej wiadomościkatarzynka575 pisze:Gosiu, nie przyszła wiadomość ode mnie ,tu na forum?(na pasku- profil,pomoc,nowe wiadomości,wyszukiwarka)jeżeli nie to teraz już napiszę na maila
- gosia22

Witam i o zdrówko pytam ! hihi
Następne fuksje zaczęły kwitnąc. Różowa jest moja ulubienicą, najbardziej mi się podoba za wszystkich.

Kwiat której nazwy nie znam ma długa łodygę z której zakwitły 2 różowe kwiatki

Róża "Imperatrice Farah" . Zakwitł pierwszy kwiat

Zapomniałam dodać ze klematis "warszawska nike" rośnie na całego.

W miedzy czasie lunął deszcz pierwszy raz od bardzo długiego czasu , super nie muszę latać z konewkami

Następne fuksje zaczęły kwitnąc. Różowa jest moja ulubienicą, najbardziej mi się podoba za wszystkich.

Kwiat której nazwy nie znam ma długa łodygę z której zakwitły 2 różowe kwiatki

Róża "Imperatrice Farah" . Zakwitł pierwszy kwiat

Zapomniałam dodać ze klematis "warszawska nike" rośnie na całego.

W miedzy czasie lunął deszcz pierwszy raz od bardzo długiego czasu , super nie muszę latać z konewkami
-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu cudeńka, róża aż dech zapiera ,ten kwiat którego nazwy nie pamiętasz też bardzo ciekawy, clematis bardzo ładnie kwitnie a fuksje no właśnie wiesz moje te czerwone jak pierwsze kwiatki rozwinęły się to były czerwone z fioletowymi środkami, następne czerwone z ciemno różowymi środkami a teraz czerwone z jaśniejszym różem .Ciekawostka ,nie wiem co robię nie tak .Rosną sobie w cieniu, raczej bez wiatru ,mają wilgotno, codziennie je podlewam raz w tygodniu dostają witaminki
czyli odżywkę a one mi takie psikusy robią.
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Gosiu, ale róża ta jest piękna
zdjęcia też
a różowy kwiatek wygląda jak ślazówka, zobacz http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Lavat ... ppsala.jpg
a różowy kwiatek wygląda jak ślazówka, zobacz http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Lavat ... ppsala.jpg
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Gosiu róża piękna .Mogłabyś zerknąć na moją fioletowawą bo ona jakaś podobna do Twojej może rozpoznasz 
- gosia22

Dziękuję bardzo za podpowiedz ! Tak to ona na 100%, co dzień wypuszcza nowy kwiat.MariaTeresa pisze:Gosiu, ale róża ta jest pięknazdjęcia też
- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Czesc Gosia
Poczestowalem sie czeresniami...wyborne
piekne roze,powojnik im nie ustepuje
Pozdrawiam Markus
Poczestowalem sie czeresniami...wyborne
piekne roze,powojnik im nie ustepuje
to chyba Lavatera-slazowka u mnie zwana Buschmalve,rosnie u mnie w ogrodzieKwiat której nazwy nie znam ma długa łodygę z której zakwitły 2 różowe kwiatki
Pozdrawiam Markus
- gosia22

Witaj Markusie masz racje to lavarera- śluzówka we Francji zwana lavat?re. Zastąpi mi pożartą i chorą malwę ! Niestety w tym roku nie będę miała ani jednego kwiatka malwy

Pierwszy kwiat róży "France libre" czyli 'wolnej Francji' kreacja delbard. my to z mężem jesteśmy chyba podzieleni. Jak tak patrzeć, on kupuje od Delbard a ja u Meilland hihi . W każdym bądź razie super się kompletujemy hihihi

Goździki kwitną, jestem zadowolona bo je sama wysiałam w ubiegłym roku i tak mi ślicznie rosną, a i pachną niebiańsko.

Roza "Jeanne Moreau" od Meilland'a biała o silnym zapachu wysokości ok 80/90cm. Nie wiem dlaczego ale ona u mnie nie chce się otworzyć ! Na zdjęciu widać brunatnieje i więdnie. Nie wiem gdzie jest problem, ktoś może podsunie odpowiedz?

"Hommage ? Barbara" nawet jak więdnie uważam ze więdnie z gracją...

W Barbarze niespodziewany gość...

Wróciłam do mojego ulubionego ogrodu, uwielbiam go gdyż jest tam nazwałabym to artystyczny nieład, wszystko dopracowane do ostatniego szczegółu, ale wszystko żyje własnym życiem.

Widzicie szczegół ?

a ten ? był tak malutki ze musiałam użyć super zoom hihi. Kasi chyba będzie się to podobać

klematis którego nazwy nie znam

Dzieci
, lubię to zdjęcie bo wytrzymały pozowanie przez 3sekundy ho ho to ci dopiero rekord!
Z bliska nie zdążyłam zrobić , uciekły...

obiecałam sobie ze już niczego wyrzucać nie będę!

zywa wierzba, kupie w lutym i zasadze by zrobic maly szalas dla dzieci

Pierwszy kwiat róży "France libre" czyli 'wolnej Francji' kreacja delbard. my to z mężem jesteśmy chyba podzieleni. Jak tak patrzeć, on kupuje od Delbard a ja u Meilland hihi . W każdym bądź razie super się kompletujemy hihihi

Goździki kwitną, jestem zadowolona bo je sama wysiałam w ubiegłym roku i tak mi ślicznie rosną, a i pachną niebiańsko.

Roza "Jeanne Moreau" od Meilland'a biała o silnym zapachu wysokości ok 80/90cm. Nie wiem dlaczego ale ona u mnie nie chce się otworzyć ! Na zdjęciu widać brunatnieje i więdnie. Nie wiem gdzie jest problem, ktoś może podsunie odpowiedz?

"Hommage ? Barbara" nawet jak więdnie uważam ze więdnie z gracją...

W Barbarze niespodziewany gość...

Wróciłam do mojego ulubionego ogrodu, uwielbiam go gdyż jest tam nazwałabym to artystyczny nieład, wszystko dopracowane do ostatniego szczegółu, ale wszystko żyje własnym życiem.

Widzicie szczegół ?

a ten ? był tak malutki ze musiałam użyć super zoom hihi. Kasi chyba będzie się to podobać

klematis którego nazwy nie znam

Dzieci

obiecałam sobie ze już niczego wyrzucać nie będę!

zywa wierzba, kupie w lutym i zasadze by zrobic maly szalas dla dzieci

- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdjęcie z dziećmi przepiękne
Koniecznie trzeba powiększyć i w ramkę 
- gosia22