Jedyne żółte i czerwone, które się zmieszczą pomiedzy iglakami już podadzone.
 Jedyne żółte i czerwone, które się zmieszczą pomiedzy iglakami już podadzone.Może ty zorientujesz się co to za dziwna róża. W fazie pąków i wczesnego rozkwitu żółta potem stopniowo czerwienieje a podczas przekwitania jest różowa. Mam takie coś.

Ja również najbardziej lubię biel i różowy na rabatkach, do których dodaję fioletowe byliny podkreślające delikatne barwy tych jasnych. Nie wiem jaką różę masz na myśli, muszę obejrzeć fotki - może zaprezentuj jej wszystkie etapy u siebie, a ja pobiegnę pooglądać
 Ja również najbardziej lubię biel i różowy na rabatkach, do których dodaję fioletowe byliny podkreślające delikatne barwy tych jasnych. Nie wiem jaką różę masz na myśli, muszę obejrzeć fotki - może zaprezentuj jej wszystkie etapy u siebie, a ja pobiegnę pooglądać   ?
 ?

Jest zachwycająca i chętnie bym dokupiła takich kilka sztuk. Może Gosia/ Deirde rozpozna?
 Jest zachwycająca i chętnie bym dokupiła takich kilka sztuk. Może Gosia/ Deirde rozpozna?

, ale podejrzewam, że nastąpiła pomyłka i to jakaś inna róża (tylko jaka
 , ale podejrzewam, że nastąpiła pomyłka i to jakaś inna róża (tylko jaka   ). Druga, którą kupiłam jest identyczna jak klasyczna Fairy, tylko o białych kwiatach - jak będzie dzisiaj coś widać, to zrobię fotkę. Ogólnie wszystkie białe okrywowe są świetne i pięknie wyglądają na brzegach rabat.
 ). Druga, którą kupiłam jest identyczna jak klasyczna Fairy, tylko o białych kwiatach - jak będzie dzisiaj coś widać, to zrobię fotkę. Ogólnie wszystkie białe okrywowe są świetne i pięknie wyglądają na brzegach rabat.  O tej porze roku można zamawiać róże w R. - przysyłają doniczkowane. Swanny jest możliwa do spotkania w ogrodniczych
 O tej porze roku można zamawiać róże w R. - przysyłają doniczkowane. Swanny jest możliwa do spotkania w ogrodniczych 

Wracając do Falstaffa, to mi ten kolor strasznie się podoba - nadal jest to mój faworyt pod względem koloru
 Wracając do Falstaffa, to mi ten kolor strasznie się podoba - nadal jest to mój faworyt pod względem koloru  Kwiatów może nie ma tak dużo (ale też nie jakoś mało), podoba mi się, ze odkąd zaczął kwitnienie (u mnie wcześniej, bo przy ścianie był dużo bardziej rozwinięty), kwitnie bez przerwy. Wiem, że dobrze, powtarza, bo już w zeszłym roku kwitł ze 4 razy. Zobaczymy, jak będzie sprawował się po przeprowadzce. Myślę, że ładnie ożywi mi rabatę
 Kwiatów może nie ma tak dużo (ale też nie jakoś mało), podoba mi się, ze odkąd zaczął kwitnienie (u mnie wcześniej, bo przy ścianie był dużo bardziej rozwinięty), kwitnie bez przerwy. Wiem, że dobrze, powtarza, bo już w zeszłym roku kwitł ze 4 razy. Zobaczymy, jak będzie sprawował się po przeprowadzce. Myślę, że ładnie ożywi mi rabatę   
  No chyba że oparłby się o ścianę, ale wątpię, żeby na tym się skończyło
 No chyba że oparłby się o ścianę, ale wątpię, żeby na tym się skończyło   

.............
 .............

Ma również piękne barwy, niczym Falstaff - mogłaby rosnąć naprzemiennie z Red Eden. Niestety ciężko uchwycić kolor - jest ciemnofioletowy na brzegach, a środek jak u Falstaffa. Kwiat dość spory, miseczkowaty:
  Ma również piękne barwy, niczym Falstaff - mogłaby rosnąć naprzemiennie z Red Eden. Niestety ciężko uchwycić kolor - jest ciemnofioletowy na brzegach, a środek jak u Falstaffa. Kwiat dość spory, miseczkowaty:

Co zawaliłam?
 Co zawaliłam? Zaczekać trzeba aż Twoja zakwitnie i porównam. Mało fotek tej odmiany jest w Internecie. Oczywiście nadal pilnie poszukuję Bailando, nawet jeśli ta ślicznotka by się okazała tą odmianą, a w zasadzie tym bardziej
 Zaczekać trzeba aż Twoja zakwitnie i porównam. Mało fotek tej odmiany jest w Internecie. Oczywiście nadal pilnie poszukuję Bailando, nawet jeśli ta ślicznotka by się okazała tą odmianą, a w zasadzie tym bardziej    

Zmieniasz aparat? Na jaki?
 Zmieniasz aparat? Na jaki?
 Że też na trzy pierwsze zakupione róże musiałam trafić na taką szkaradę. Ale za to druga kupiona jako nn to Scarlet Moss, więc się wyrównało
 Że też na trzy pierwsze zakupione róże musiałam trafić na taką szkaradę. Ale za to druga kupiona jako nn to Scarlet Moss, więc się wyrównało  

Podejrzewam, ze to Swany:
 Podejrzewam, ze to Swany: