Comciowy ogród 2010 cz.1
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Comciowy ogród 2010 cz.1
Namawiałaś mnie dziś na tą Lambadę i chyba namówiłaś - teraz znów dylemat - kupować czy za rok jeżeli zmienię działkę
Ja również rabatki żurawkowej tak jak Dala nie będę robiła - tylko jako obwódki, a ponieważ sporo mam rabatek to i roślin obwódkowych sporo mi potrzeba
. Dobrze, że każdemu coś innego się podoba. Wystarczy, że mamy żurawki z tego samego źródła 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
NOOO - gratuluję rozpoczętej budowy
Doczekałaś się.
Żurawisko zapowiada się bardzo ciekawie - tyle różnych odmian, no,no
Ostatnio też kupiłam kilka.
Zakwitła mi jedna z cebulek tej drobnicy od p.Maślickiego ( dostałam je od Ani-Raczek ).
Róże masz niesamowite! Najwyższy czas bym przerzuciła się na rabatowe i okrywowe.
Żurawisko zapowiada się bardzo ciekawie - tyle różnych odmian, no,no
Zakwitła mi jedna z cebulek tej drobnicy od p.Maślickiego ( dostałam je od Ani-Raczek ).
Róże masz niesamowite! Najwyższy czas bym przerzuciła się na rabatowe i okrywowe.
- Frida

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
Piękna ta pomarańczowa żarowa, ta różowa obok ma ładne kwiatki. Coraz bardziej podobają mi sie takie własnie różyczki, bo jakoś róża mi nie pasuje do tych delikatnych cudeniek.
A dlaczego chcesz sie pozbyć róży niczym flaga narodowa?
Pozdrawiam upalnie
A dlaczego chcesz sie pozbyć róży niczym flaga narodowa?
Pozdrawiam upalnie
- coccinella
- 1000p

- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
no no no... ale kwieciście u Ciebie...
pamiętasz o wysyłce?
pamiętasz o wysyłce?
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Mariolka, zanim się zacznę przyzwyczajać do myśli, że mam, jak piszesz, zobacz, co chcesz ode mnie. Nie będę sępić jednostronnie. 
A różami ciągle zadziwiasz. Ja dotąd niewiele ( po stracie kiedyś ok.40 w wyniku 2 fali mrozów) posadziłam i wielkokwiatowe,
a to, jak się teraz dowiaduję, błąd.
A różami ciągle zadziwiasz. Ja dotąd niewiele ( po stracie kiedyś ok.40 w wyniku 2 fali mrozów) posadziłam i wielkokwiatowe,
a to, jak się teraz dowiaduję, błąd.
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu ślicznie u ciebie róże piękne ta różowa z drobniejszymi kwiatkami to pnąca
I mam chyba tą ciemno czerwoną prawie zamszowa i ma liście czerwonawe ale u mnie też NN
Anabella zachwycająca, moja ma jasno zielone liście chyba coś jej brakuje
Zakupy super 
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Comciu,ja też uwielbiam kompozycje różano-ostróżkowe
i do tego jeszcze jakieś dzwonki... i lawenda...
Właśnie tworzę taką rabatę,różowe róże i niebiesko-białe "dodatki"
Za kilka lat będzie co podziwiać
Właśnie tworzę taką rabatę,różowe róże i niebiesko-białe "dodatki"
Za kilka lat będzie co podziwiać
Pozdrawiam Magda 
- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Mariola
Pnaca rozowa bardziej mi sie podoba od czerwonej, inne tez super
Rozowa roza (obok pomaranczowej: post. Cz 01 lip 2010 19:56) ludzaco przypomina mi moja-niestety nie znam nazwy
Pozdrawiam Markus
Pnaca rozowa bardziej mi sie podoba od czerwonej, inne tez super
Rozowa roza (obok pomaranczowej: post. Cz 01 lip 2010 19:56) ludzaco przypomina mi moja-niestety nie znam nazwy
Pozdrawiam Markus
- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Mariolu! Jeszcze jesrtem przed śniadaniem, a u Ciebie tyle kolorów, że się czuję jak "światłożerca"- który to człowiek posila się barwami natury!
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Dorotko , Marzanko - nie radzę :P
Najpierw trzeba mieć wizję, jakieś wyobrażenie rabaty i kupować tylko to co ci do tej wizji pasuje.
Z bólem serca trzeba czasem z czegoś zrezygnować
Ja kupowałam bez opamiętania i wtykałam w każde wolne miejsce a teraz żałuję i przesadzam.
Dalu - też miałam tylko trochę żurawek ale między jabłoniami był taki marny trawniczek że uznałam iż trzeba coś z tym zrobić.
Spodobała mi się Geni rabata żurawkowa i jakoś tak samo mi się nasunęło.
Na dodatek na początku wydawało mi się że jak poprzesadzam tam swoje żurawki to one wystarczą.
Strasznie naiwna byłam
Grzegorzu - sporo róż pochodzi z sadzenia jesienią 2008 roku więc już się zaaklimatyzowały i choć sporo mocno przemarzło to jednak szybko nadrabiają straty.
Właśnie za ich kwiaty pokochałam róże.
Jolu - na róże już nie mam miejsca ale na żurawki mam
Jadziu - ja tak z miłości do nich mówię
Krysiu - widziałam twoje żurawki, to wypasione konie w porównaniu z moimi :P
Iza - serio polecam rabatowe i okrywowe bo kwitną o wiele obficiej niż wielkokwiatowe.
te cebulinki lilii od Pana maślickiego to u niektórych kwitną, u innych nie, może to kwestia szczęścia albo odmiany jaka się trafiła....
Danusiu - jakoś nie zachwycam się kolorowymi różami, takie ciapate, poplamione jakieś są
Choruję tylko na Nostalgię ale ona jest taka subtelna że mi się podoba.
Iwonko - pisz na PW kiedy i na jaki adres....
Adrianno - ja mam za dużo do wykopania i przesadzania żebym coś jeszcze chciała, bo to oznacza więcej roboty.
Ale w przyszłym roku to już co innego
Mario - na poprzedniej stronie nie mam żadnej róży pnącej, pnące są trochę wcześniej.
Co do dziwnie jasnych liści to zaobserwowałam to na pigwowcu, świecznicy, agrestach.
Myślę że to efekt wypłukania składników z gleby, choć pigwowcowi wiosną dałam sporo papu.....
Magdo - ja tam chcę tylko ostróżki niebieskie, na nic innego nie mam miejsca.
Obecnie wespół-wzespół rosną Fairy i pomidorki koktajlowe
Markus - niestety ja tez nie znam jej nazwy, chyba że można uznać za nazwę "rabatowa różowa" bo tak ją kupowałam
Agnieszko - zobaczę dzisiaj jak wygląda po upalnych 3 dniach bez kropli wody.....
Byłam na weekend w Sławie nad jeziorkiem i aż się zdziwiłam że w zeszłym roku nie pojechałam ani razu ( bo.. ogródek ).
Wypoczęłam tak wspaniale, zrelaksowałam się że już ustaliliśmy i jedziemy w ten piątek znów.
W upały ja czuję się fatalnie więc pewnie w ogrodzie tylko bym coś podlała i zmykała do cienia.
Trudno - musi działeczka poczekać aż właścicielka się wywczasuje i wybyczy
Albo temperatura spadnie do tylko troszkę ponad 20 stopni....
Najpierw trzeba mieć wizję, jakieś wyobrażenie rabaty i kupować tylko to co ci do tej wizji pasuje.
Z bólem serca trzeba czasem z czegoś zrezygnować
Ja kupowałam bez opamiętania i wtykałam w każde wolne miejsce a teraz żałuję i przesadzam.
Dalu - też miałam tylko trochę żurawek ale między jabłoniami był taki marny trawniczek że uznałam iż trzeba coś z tym zrobić.
Spodobała mi się Geni rabata żurawkowa i jakoś tak samo mi się nasunęło.
Na dodatek na początku wydawało mi się że jak poprzesadzam tam swoje żurawki to one wystarczą.
Strasznie naiwna byłam
Grzegorzu - sporo róż pochodzi z sadzenia jesienią 2008 roku więc już się zaaklimatyzowały i choć sporo mocno przemarzło to jednak szybko nadrabiają straty.
Właśnie za ich kwiaty pokochałam róże.
Jolu - na róże już nie mam miejsca ale na żurawki mam
Jadziu - ja tak z miłości do nich mówię
Krysiu - widziałam twoje żurawki, to wypasione konie w porównaniu z moimi :P
Iza - serio polecam rabatowe i okrywowe bo kwitną o wiele obficiej niż wielkokwiatowe.
te cebulinki lilii od Pana maślickiego to u niektórych kwitną, u innych nie, może to kwestia szczęścia albo odmiany jaka się trafiła....
Danusiu - jakoś nie zachwycam się kolorowymi różami, takie ciapate, poplamione jakieś są
Choruję tylko na Nostalgię ale ona jest taka subtelna że mi się podoba.
Iwonko - pisz na PW kiedy i na jaki adres....
Adrianno - ja mam za dużo do wykopania i przesadzania żebym coś jeszcze chciała, bo to oznacza więcej roboty.
Ale w przyszłym roku to już co innego
Mario - na poprzedniej stronie nie mam żadnej róży pnącej, pnące są trochę wcześniej.
Co do dziwnie jasnych liści to zaobserwowałam to na pigwowcu, świecznicy, agrestach.
Myślę że to efekt wypłukania składników z gleby, choć pigwowcowi wiosną dałam sporo papu.....
Magdo - ja tam chcę tylko ostróżki niebieskie, na nic innego nie mam miejsca.
Obecnie wespół-wzespół rosną Fairy i pomidorki koktajlowe
Markus - niestety ja tez nie znam jej nazwy, chyba że można uznać za nazwę "rabatowa różowa" bo tak ją kupowałam
Agnieszko - zobaczę dzisiaj jak wygląda po upalnych 3 dniach bez kropli wody.....
Byłam na weekend w Sławie nad jeziorkiem i aż się zdziwiłam że w zeszłym roku nie pojechałam ani razu ( bo.. ogródek ).
Wypoczęłam tak wspaniale, zrelaksowałam się że już ustaliliśmy i jedziemy w ten piątek znów.
W upały ja czuję się fatalnie więc pewnie w ogrodzie tylko bym coś podlała i zmykała do cienia.
Trudno - musi działeczka poczekać aż właścicielka się wywczasuje i wybyczy
Albo temperatura spadnie do tylko troszkę ponad 20 stopni....
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Mariola, róże pięknie się prezentują po kilka/kilkanaście rozwiniętych kwiatów naraz 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mariolko też tak myślę ,że to z miłości
- Frida

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
Mariolu, Nostalgię nabądź koniecznie, ona na deszcz gwiżdże i zupełnie urody nie traci.
Właśnie skończyłam podlewać ogród, mimo użycia przeciwkomara, mam je w każdym (sic) otworze. Skąd się toto bierze w takich ilościach, gdy susza ?
Pozdrawiam
Właśnie skończyłam podlewać ogród, mimo użycia przeciwkomara, mam je w każdym (sic) otworze. Skąd się toto bierze w takich ilościach, gdy susza ?
Pozdrawiam
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Jak moje doniczkowe wytrzymały 3 dni bez wody , to Twoje gruntowe tym bardziej.
Jedź nad jezioro i odpoczywaj

Jedź nad jezioro i odpoczywaj
- ursulka

- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Witaj Comciu - przyszłam w gości pooglądać Anabellę i róże. Piękne! szczególnie hortensja.
A tak naprawdę zwabiło mnie to, że w wielu wątkach, do których chodzę - dostrzegam Twoje ślady! Jakiż z Ciebie pozytywny ogrodnik! Aż mi się mordka uśmiecha, kiedy Cię czytam
No i wolisz porzeczki od brzoskwiń! Super! Byłoby z Ciebie świetne towarzystwo do owoców, bo ja całkem odwrotnie lubię
Pozdrawiam - Ula
A tak naprawdę zwabiło mnie to, że w wielu wątkach, do których chodzę - dostrzegam Twoje ślady! Jakiż z Ciebie pozytywny ogrodnik! Aż mi się mordka uśmiecha, kiedy Cię czytam
No i wolisz porzeczki od brzoskwiń! Super! Byłoby z Ciebie świetne towarzystwo do owoców, bo ja całkem odwrotnie lubię
Pozdrawiam - Ula