Ogród Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Agnieszki

Post »

Gosiu obrywam, obrywam. Zastanawiałam się tylko nad ponownym opryskiem- będę musiała to zrobić :x . Nie chcę aby stały bidulki bez liści.

Basia o ślimakach to już nawet nie chcę słyszeć ;:223 mój wspaniały pies tylko chodzi i szuka ślimaków i wynosi je na chodnik- ostatnio się w nich wytarzał. A ja przez to że on nosi je na chodnik być się pośliznęła na nich.

Elu przegląda robię na bieżąco i zrywam pożółkłe liście. Ciesz się, że nie musisz walczyć z wiatrakami (czyt. ślimakami) :|

Agness dobrze, że u mnie mrówek jak na lekarstwo- bo jeszcze z nimi walczyć ;:223 bym musiała. Oj nie ;:223 Pogoda faktycznie sprzyjała rozwojowi różnego rodzaju chorób grzybowych- teraz mamy tego efekty. W zeszłym roku plamistość zauważyłam dopiero pod koniec sierpnia a teraz :shock:

Iza chyba zostało Nam polubić te żarłoczne ślimaki :twisted:

Geniu podniosłać mnie na duchu. Masz rację mimo tych wszystkich chorób i tak róże to królowe ogrodów :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj pojechałam z ciocią do ogrodnictwa- chciała kupić kwiaty na balkon. Zabrał się z nimi i poleciłam gdzie jechać. Oczywiście nie obyło się bez drobnych zakupów :P . Kupiłam żurawkę- niestety NN nawet Pani nie wiedziała co sprzedaje a właścicieli nie było. Kupiłam też moją upragnioną lawendę :tan . Powiedzcie mi gdzie najlepiej ją posadzić (tj. jakie stanowisko?), jakie towarzystko lubi?? jaka ziemia?? aha i co mam z nią robić przed zimą?? Wkleję zdjęcia zakupionych roślinek jak wrócę do domu- nareszcie dzisiaj będę już u siebie :heja Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :tan
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Agnieszko, gdzie byłaś na zakupach? Za jakieś ~2 tygodnie zamiaruję też zakupić pelargonie czy też inne sufinie, bo mam 4 skrzyneczki do zagospodarowania. ;-) Zawsze kupowałam na Nowodworskiej, bo ładne i niedrogie, ale może masz jakiś inny namiar. ;-)
I kiedy wracasz walczyć z ogrodem?
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lawenda - sucho, słonecznie, ziemia z wapniem

Wysłałam PW
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko lawenda lubi takie warunki, jak Edytka napisała.
Jeszcze od siebie dodam, że korzenie ściółkuję korą, dzięki temu nie wymarza, a pędy jeśli przemarzną, wiosną wycinam, i ładnie się zazielenia. :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BAsiu na zakupach byłam w ogrodnictwie w Katowicach ul. Francuska. Wracam dzisiaj :) Zobaczmy co zastanę :)

Edytko dziękuje- tam myślałam :D a skąd wziąść ten wagpń w ziemi??

Tajko dziękuję za radę z korą :) Hmm zastanawiam czy pasowałaby do rabaty z trawami?? ;:224
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

można w ogrodniczym kupić, lubi byc obsypana żwirem, zbyt gliniastą ziemię można przemieszać z piachem.

Tajka ale kora zakwasza ziemię :? więc jak to jest?
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko dziękuje za rady ;:196 dzisiaj chyba będę sadzić. Tylko muszę jakiś piach skombinować. Żwir hmm kurcze szkoda włożyłabym ją może w tą moją żwirową rabatkę tylko tak do ziemi włożyłam doniczki (obecnie bratki). Musiałabym te doniczki z tamtąd usunąć. Prawda?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:heja Agnieszko dzięki,że odwiedziłaś moje poletko. Byłam u Ciebie. Oczko piękne! Ja pomyślałabym o 1 czerwonej lilii wodnej na środeczku. Pięknie kwitną i całe lato. A rybki masz?Bo moje zimują w oczku zabezpieczone styropianem z rurką do powietrza. :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ja rabatę z trawami także ściółkuję korą, chwasty tak nie rosną, choć i tak nie nadążam z plewieniem. :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu oczko malutki dlatego rybek na razie nie mam bo nie wiem czy się sprawdzą a zimą na pewno nie przeżyją :) Oczko trochę się zmieniło przez roślinki które dostałam od Orinoko. Zrobię fotki i wkleję. Na lilię chyba nie ma już miejsca a zresztą czytałam że ona lubi spokojną wodę a ja mam fontannę :)

Tajko tam myślałam żeby to też okorować a może jakieś kamyczki?? Jak myślisz??
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko wydaje mi się, że oczywiście kamyczki do lawendy i traw bardziej pasują od kory, taki śródziemnomorski nastrój tworzą, no i ziemi nie zakwaszają.
U mnie krety i nornice wymieszały by je z ziemią, więc unikam kamieni, ale bardzo je lubię. :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajko też lubię kamyczki i fajnie by kontastowało bo obok tej rabatki mieszkają iglaczki na innej rabacie i one są podsypane korą :) Hmm krety, nornicy - współczuję ;:4
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Witaj Agnieszko :wit Podoba mi się twoje oczko -moje marzenie i myślę sobie że takie małe to też mogłabym mieć. A jak komuś się nie podoba tak jak Pawłowi to niech nie zagląda. Obejrzałam dopiero dwie strony ale na pewno tu wrócę pozdrawiam Kasia ;:108 .
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu witaj :wit Fajnie, że do mnie zajrzałaś. Zaglądaj jak Ci się u mnie podoba. A co do Pawła -dawno już zapomniałam o jego wypowiedzi :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”