Ogród Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Agnieszki

Post »

Dalu tak masz rację odwieczny problem- sama nie wiem co zrobić. Z jednej strony fajnie byłoby gdzieś pojechać, odpocząć i scementować :) a z drugiej chcę posiadania rzeczy materialnych. Hmm ;:224 Sama nie wiem. O Wyspach Kanaryjskich myślałam, ale jak dla mnie jest tam zbyt gwarno. Fajnie by było pojechać w jakieś romantyczne zakątki. Myślałam o Grecji. Choć nie wiem jak z pogodą tam o tej porze roku???

Krzysiu fajnie, że do mnie wpadłeś i Ci się podoba efekt mojej pracy. Ja również kilka razy w roku odwiedzam OB :) Co do Katowic ja jestem tu dziennie- praca :) Miesza też tutaj cała moja rodzina :) Szum wody- mnie bynajmniej uspokaja. OCzko jest dlatego zrobione blisko kącika wypoczynkowego.

Geniu dziękuje CI za życzenia ;:196 Z podróżą zobaczymy jak u mnie będzie :) A lata niestety lecą nieubłaganie :)

Izuniu piesek nocuje w swojej budzie na dworze. To zbyt duży pies :) W domu zachowuje się jak słoń w składzie porcelany- mamy okazję to przeżyć zimą :;230
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko zaczekamy cierpliwie na nowe zdjęcia, tydzień szybko minie. :D
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

O to masz kawałek do pracy. Autobusem to z godzinka zleci tym bardziej że budowa drogi trwa w Zabrzu
a za niedługo to będzie koszmar w Katowicach bo w wakacje zaczyna się przebudowa dworca głównego :roll:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko ;:196 jakie lata ? jesteś młoda i śliczna
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajko wiem, że tydzień to króciutko ale bez ogrodu ciężko wytrzymać. Byłam wczoraj podlewać - ile chwastów już narosło, masakra. Kiedy ja to wszystko zrobię :(

Krzysiek ja na szczęście jeżdżę samochodem 20-25 minut i jestem w pracy. Były niestety czasy kiedy jeździłam autobusem. MASAKRA ;:223

Geniu lecą lata lecą. na razie nie widać- ale z czasem :wink: Dziękuje za miłe słówko :oops: ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj będąc podlewać zauważyłam, że wszystkie wysiane aksamitki zjadły mi ślimaki- stoją tylko same łodyżki :( a tak się cieszyłam, że już są takie ładne i zaraz będą kwitły :( Chyba będę musiała odwiedć ogrodnictwo i kupić gotowe sadzonki ;:223
Zauważyłam, również że na moich liściach róży są czarne plami i liście zaczynają żółknąć. Czy to czarna plamistość?? Podpowiedzcie mi czym mam to pryskać??
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko tak, to może być plamistość ,moje niektóre róże też maja listki u dołu chore mimo pryskania środkami grzybobójczymi
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko przykro mi z powodu Twoich róż.
Ja swoje po przycięciu wiosną oprykałam Miedzianem, niedawno po zauważeniu oznak choroby- Amistarem, ale tak do końca to trudno zwalczyć czarną plamistość. :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, Tajko opryskiwałam środkiem grzybobójczym i mimo tego się pojawiła?? Mogę opryskać jeszcze raz???
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aguś w wątku różanym piszą że kilkakrotnie i to różnymi środkami.A te liście koniecznie oberwij i spal to nic że krzak będzie łysy ale szybko się zagęści a zaraza się nie będzie rozprzestrzeniać.I zrób to niezwłocznie.
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Aga, ze ślimakami w tym roku trudno wygrać. Mi zeżarły ostróżki, dwie nowe lilie, obrazek włoski i parę innych. Porażka, ręce opadają, bo ciągle tych paskudztw przybywa i tylko trzeba się pilnować, żeby sobie na nich zębów nie wybić. :-P
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Aga ja też spotykam na różach pożółkłe listki, robię codziennie przegląd i zrywam,
a mam tych róż trochę :roll: Pryskałam je, ale tegoroczna pogoda jest wybitnie sprzyjająca chorobom grzybowym.
Nie mam takich ślimaczych problemów - współczuję Ci tej plagi.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aga ja też niestety na jednej ze swoich róż zauważyłam kilka listków z plamistością, niestety wcześnie w tym roku zaczyna się to dziadostwo, trzeba będzie zacząć walkę :evil:
Aksamitek szkoda, u Ciebie ślimaki a u mnie hordy mrówek, wszędzie , na skalniaku, na rabatach i w trawniku :roll:
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

U mnie też plaga ślimaków. :(
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga za bardzo się tym nie przejmuj , oczywiście trzeba pryskać , ale i tak listki chore będą się pojawiały .W zeszłym roku też tak było a jednak róże wyglądały pięknie .

Genia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”