ankha pisze:
Wczoraj była przeprowadzka. Bardzo szybka przeprowadzka złapanego Pana Kreta, w asyście zachwyconych dzieciaków (w zeszłym roku też była)
Kret oprócz lokum dostał dwie dżdżownice, z czego jedną skonsumował jeszcze w samochodzie po drodze, a drugą dostał na nowe mieszkanieZakopał się błyskawicznie i nawet nie raczył podziękować.
Lubię takie akcje, tym bardziej, że od paru dni mam nieporyty warzywniak
Jestem już po kawusi, Wam wszystkim miłej niedzieli.
i
Mikroogródek - Ankha
- gawronka
- 200p

- Od: 10 kwie 2010, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mikroogródek - Ankha
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu Twoja budleja jakaś wyrywna, niedługo zakwitnie.Moja zmarzła i ledwo odbija, ale może także będzie kwitła.
Ja robiłam nalewkę miętową, ale nie ma na nią chętnych.

Ja robiłam nalewkę miętową, ale nie ma na nią chętnych.
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, świetna opowieść o krecie. I brawa za humanitarne podejście, dzieci mają dobry przykład od Ciebie
Straszak ludowo-egzotyczny
- napisz jak zdaje egzamin.
Twoja budleja dość wcześnie zaczęła, ale to tylko się cieszyć.
Straszak ludowo-egzotyczny
Twoja budleja dość wcześnie zaczęła, ale to tylko się cieszyć.
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Gawronko witaj, staram się z tym kretem, ale nie zawsze tak dobrze wychodzi
Tajeczko
budlejka młoda, może dlatego dzikus wyrywny
- szkoda, że mnie tam nie ma
jedna chętna by była
Aneczko - bardzo się cieszę z budleji, jak z każdej roślinki, a straszak na razie działa - wyszedł trzeci młody listek, a tamte dwa już całkiem spore
Przyszły wczoraj (tak, kurier w niedzielę, pewnie zapomniał dostarczyć w piątek) zmasakrowane, zaparzone roślinki. W dodatku pierwszy raz zamawiałam nie u producenta i niestety jestem bardzo niezadowolona (allbaby, ostrzegam) Z dwóch odmian na które czekałam najbardziej przysłali pospolite podmianki, dwóch, na które czekałam nie mniej, wcale nie było. Te pospolite, ogólnie dostepne ok.
Moja naiwność nie zna granic. Przysłali formularze reklamacyjne wprawdzie, ale muszę wypełnić cztery, no i sama nie odbierałam paczki... Dam sobie spokój i potraktuję to jako ostrzeżenie na przyszłość. To pierwsza taka sytuacja, czuję się dziwnie...
Tajeczko
Aneczko - bardzo się cieszę z budleji, jak z każdej roślinki, a straszak na razie działa - wyszedł trzeci młody listek, a tamte dwa już całkiem spore
Przyszły wczoraj (tak, kurier w niedzielę, pewnie zapomniał dostarczyć w piątek) zmasakrowane, zaparzone roślinki. W dodatku pierwszy raz zamawiałam nie u producenta i niestety jestem bardzo niezadowolona (allbaby, ostrzegam) Z dwóch odmian na które czekałam najbardziej przysłali pospolite podmianki, dwóch, na które czekałam nie mniej, wcale nie było. Te pospolite, ogólnie dostepne ok.
Moja naiwność nie zna granic. Przysłali formularze reklamacyjne wprawdzie, ale muszę wypełnić cztery, no i sama nie odbierałam paczki... Dam sobie spokój i potraktuję to jako ostrzeżenie na przyszłość. To pierwsza taka sytuacja, czuję się dziwnie...
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Anka współczuję , zamawiamy , czekamy a potem nas zawiedzione nadzieje bolą , póki sobie tego nie poukładasz w głowie będziesz czuła sie dziwnie.
Mnie to jeszcze wkurza , że jak swoim znajomym skarżę się na takie sytuacje to mi najczęściej mówią , a tam ciesz się , że Ci z tego coś urosło ( a ja "coś " nie chcę , chcę to co sobie zamarzyłam)
Mnie to jeszcze wkurza , że jak swoim znajomym skarżę się na takie sytuacje to mi najczęściej mówią , a tam ciesz się , że Ci z tego coś urosło ( a ja "coś " nie chcę , chcę to co sobie zamarzyłam)
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
- Tajka

Aniu szkoda, że się tak zawiodłaś, powinni wysyłać priorytetem to przychodzą na drugi dzień, a tak mogą Ci się nie przyjąć, musisz cieniować po posadzeniu. 
- ankha

Mirko, tak jak ta piąta hosta
Już rozmawiałam z M i mi poukładał
Gosiu
teraz już nie jest tak źle, dalej po prostu będę polować
na szczęście to nie były duże kwoty
Tajeczko - właśnie najgorsze jest to, że kurier to jedna z szybszych wysyłek. Pecha mam po prostu, bo ten kurier mieszka blisko i do mnie zajeżdża "po robocie", a czasem zapomina, tak jak teraz.
Dzięki, już są cieniowane
A teraz coś niezwiązanego z tematem ogrodniczym, ale robię coś czasem. Obskakuję rodzinkę w tego typu gadżety, ręcznie moimi zapiaszczonymi rękami kombinując (proszę nie zwracać uwagi na tło z suszarki z praniem

A to własna interpretacja najbardziej zainteresowanych, szczerze, to podoba mi się
, szczególnie, ze facet na kolanach, jakże rzadko potem (np. do pielenia)

W związku z tym podniosłym wydarzeniem i zahaczającym urlopem, pewnie od czwartku będę nieobecna czasowo. Jeszcze tylko jutro kontrast z dzieckiem i będę się martwić o warzywka i kwiateczki

Gosiu
Tajeczko - właśnie najgorsze jest to, że kurier to jedna z szybszych wysyłek. Pecha mam po prostu, bo ten kurier mieszka blisko i do mnie zajeżdża "po robocie", a czasem zapomina, tak jak teraz.
Dzięki, już są cieniowane
A teraz coś niezwiązanego z tematem ogrodniczym, ale robię coś czasem. Obskakuję rodzinkę w tego typu gadżety, ręcznie moimi zapiaszczonymi rękami kombinując (proszę nie zwracać uwagi na tło z suszarki z praniem

A to własna interpretacja najbardziej zainteresowanych, szczerze, to podoba mi się

W związku z tym podniosłym wydarzeniem i zahaczającym urlopem, pewnie od czwartku będę nieobecna czasowo. Jeszcze tylko jutro kontrast z dzieckiem i będę się martwić o warzywka i kwiateczki
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu jakie to piękne naprawdę chylę czoła bo ja beztalencie jestem 
- ankha

Marzanko, Gosiu
a ja dziesięć lat się uczyłam, żeby takie cóś zrobić 
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Anka przepiękne, naprawdę
widać ,że kształcenie przyniosło efekty ( od razu mówię , że mi potrzebne 2 karty takie nietuzinkowe świąteczne zawsze mam problem to teraz wiem do kogo się uśmiechnąć
, sama posiadam dwie lewe rączki razem zszyte
)
Pozdrawiam Mirka
- ankha

Marzanko, Mireczko dzięki
- Mirka, pogadam jeszcze z Tobą odnośnie.
Cóż, niezbyt dobre wyniki małej, refluks jak ch...ra - mocz cofa się do nerek na możliwe sposoby.
Damy radę, ona jest taka dzielna. Jutro kontakt z lekarzem i wyjazd.
W związku z tym uraczę Was dzisiaj większą porcją zdjęć, tym bardziej, że w natłoku zajęć wszelakich znalazłam zdjęcia robione kilka dni temu. Najpierw okołodomowe - zawsze na zdjęciach to lepiej wygląda niż się wydaje

Cienista - rano Niecienista - Dolina Wschodnia

Teraz Strażnik (-czka właściwie
)

i warzywniaczek - prawda, że maleńki? po krótkiej nieobecności Kreta i ładnej pogodzie ruszyło wszystko z kopyta -zdjęcia z przed kilku dni, teraz nawet selerki ruszyły

i fasolka, obecnie widać już małe strączki - lubimy ciepełko

Zaraz kilka jeszcze starszych kwiatkowych i aktualności

Cóż, niezbyt dobre wyniki małej, refluks jak ch...ra - mocz cofa się do nerek na możliwe sposoby.
Damy radę, ona jest taka dzielna. Jutro kontakt z lekarzem i wyjazd.
W związku z tym uraczę Was dzisiaj większą porcją zdjęć, tym bardziej, że w natłoku zajęć wszelakich znalazłam zdjęcia robione kilka dni temu. Najpierw okołodomowe - zawsze na zdjęciach to lepiej wygląda niż się wydaje

Cienista - rano Niecienista - Dolina Wschodnia

Teraz Strażnik (-czka właściwie

i warzywniaczek - prawda, że maleńki? po krótkiej nieobecności Kreta i ładnej pogodzie ruszyło wszystko z kopyta -zdjęcia z przed kilku dni, teraz nawet selerki ruszyły

i fasolka, obecnie widać już małe strączki - lubimy ciepełko

Zaraz kilka jeszcze starszych kwiatkowych i aktualności
- Tajka

Aniu wspaniałe cudowności tworzysz, do tego trzeba mieć wielkie zdolności manualne, Ty je masz i jeszcze cierpliwość.
Fajna strażniczka ogrodu.
Fajna strażniczka ogrodu.