Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

Izuś to tak jak ja.
We mnie spierają się 2 osoby. Jedna chciałaby taki pięknie uporządkowany, zadbany ogród. Druga lubi odrobinę szaleństwa i chaosu. Jak na razie zwycięża ta druga, ku rozpaczy m.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko- buja wszystko po deszczach :D Cieszę się z tej obfitości, bo u nas na piasku wszystko jest mniejsze, skromniejsze. Ten deszczowy czas to prawdziwa frajda dla okolicznych ogrodów, łąk, lasu... A żyjątek troszkę jest :D Świetlików jeszcze nie widziałam, ale dopiero wczoraj był pierwszy ciepły wieczór. A ta czerwona trawa to Imperata Cylindrica Red Baron. Ukopię kawałek :D

Goś- to mnie jest chyba cztery :;230 M nawet nie myśli walczyć...

Ech, muszę się zająć jakimiś przyziemnościami nieogrodowymi... Nie wiem, czy zdążę wrócić, więc zostawię zdjęcia na tradycyjne pożegnanie i powitanie dnia. I muszę Was przeprosić za karygodne zaniedbanie odwiedzin w Waszych ogrodach, ale u mnie natłok pracy w pracy... Nadrobię, powydeptuję Wam ścieżki...

No to takie tam... ( widuję to określenie w zaprzyjaźnionych ogrodach i ogromnie mnie ono bawi... więc wzięłam jak swoje :D )
Andromeda (polifolia), jakieś hosty z żurawką wędrowniczką, naparstnica wszędobylska, clematis Polish Spirit ( udał się ;:138 )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyżby to był wrzosiec, czy coś innego?
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

aleb-azi pisze: Goś- to mnie jest chyba cztery :;230 M nawet nie myśli walczyć...
Jak to mówią: "Siła złego na jednego" :;230
Ale - tu dyresja zupełnie nieogrodnicza :wink: w pewnych sytuacjach powinien być zadowolony ;:224
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ja też uwielbiam to określenie "No to takie tam" , zawsze jest gwarancją pięknych okazów :;230 Niech żyje skromność :lol:

Dla mnie bomba ;:167
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goś - z rodziny wrzosowatych andromedą lub modrzewnicą zwana. Mały klejnocik na kwaśną rabatę.

Gorzatko - rzecz jasna ( to oczywista oczywistość) chodzi Ci o pranie, sprzątanie, gotowanie, prasowanie, zakupy :;230 ... Nie da rady, bo wszystkie zajęte pracami ogrodowymi... albo głowa boli :;230

Aniu Zielona - dzięki ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O to muszę to mieć ;:108
Ja nie wiem o czym Wy mówicie :oops: :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No i nie mogę przestać... Dzień bez róż byłby stracony... A w ogródku nadal pysznią się ostróżki. I lilie zaczynają pokaz. Niestety nie wszystkie. Niektóre zostały upolowane przez kota... Ot niecnota. Przyjęłam wyjaśnienie M na temat selekcji naturalnej :wink: Cieszę się, że nie mam słonia :;230
Lilie wszystkie bezimienne. Ghislaine de Feligonde- u mnie różowa... chyba wie, że mam słabości do różowości w kwieciu :;230 Kto nie wie o czym mówię, powinien ją zobaczyć u Neli -Alionuszki. Chyba jeszcze nie pokazywany Gipsy Boy. No i Heritage z towarzystwem. Młodziutka Queen of Sweden z białą lilią. Piano, którego mój aparat absolutnie nie może pojąć. Pomponella - debiutująca kwitnieniem, z jesiennego nasadzenia. No i znany wszystkim William Shakespeare.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i znikam ;:196
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

William Szekspir jest mi owszem znany, ale jako taki gość z wysokim czołem i loczkami z boku :;230 To gdzie on niby? :D
Piękne Twoje róże, bo mają panią, która z taką pasją o nich mówi, to i dba też pewnie...A ja co? Nawóz do róż kupiłam, bo Wiktoria kazała, no i stoi... Jedna z nich taka kulkowata nawet jakby coś do mnie szeptała...Pomponella chyba, jeśli kolejność wymienianych dobrze zgrałam z obrazkami :) Ale te kulki potem się rozwijają i już nie jest taka fajna?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Taki gość z wysokim czołem, to i owszem przechadza się czasem po ogrodzie. Ale loczków już nie ma :;230
Pomponella debiutuje, jeszcze się nie rozwinęła, ale największa jej uroda wydaje się być w kulkach :D Szepce, powiadasz Martuś... To chyba nie ona. A jeśli masz nawozić róże, to teraz. Później to tylko kłopotu sobie narobisz z zimowaniem.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W ogródku latają świetliki :D Wiem, bo właśnie wieszałam pranie, a tu (o)błędne światełka. Ech, takie chwile są nie do przecenienia.

Zostawiam zdjęcie - materiał do przemyślenia, nieomal siedemnaście mgnień wiosny - pamięta z być może pokolenie hm... dojrzalsze ... No to do rzeczy.Jedna to Kardynał R. Druga miała być Tuscany Superb. Jest Aniu Różana?

Obrazek

Bajecznych snów i dnia spokojnego winszuję :wink:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Nie, no muszę, muszę jeszcze sielsko-anielski nastrój wywołany świetlikami zmącić...
:;230 :;230 :;230 No jak ten Twój M z Tobą wytrzymuje! Pozdrawiam! Żony gratuluję! :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i piękny ten Twój ogród Izka ;:180 U mnie lilie posadziło dziecko, to mam :roll: tylko czemu nikt nie pomyślał o różach :?
Modrzewnicę wiele razy obchodziłam dookoła, ale jakaś taka droga była, czemu nie wiedziałam, że taka urocza ;:14
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Dzięki Izuś za te cudne zdjęcia ;:196 . Ależ połączenia wspaniałe.
Ale pranie o tej porze wieszać? No tak, przynajmniej świetliki wtedy widać :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Izo jak ja lubię do ciebie zaglądać. Woje zdjęcia od razu powodują u mnie lepszy humor ;:196
Te ostatnie kompozycje różano-liliowo-ostróżkowe po prostu cudo.
Wczoraj zakupiłam trzy nowe róże ;:224
Jedna nazwana Marselisborg Castle, dwie nn. Zdjęć niestety wczoraj nie robiłam, bo noc mnie zastała przy pracy w ogrodzie, ale rabata pod żurawki od Igi gotowa. Tylko czekam na przesyłkę :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”