No i z grilla za przeproszeniem d*pa... Nie ma pogody, będzie obiad standardowo w domu
Rośliny Mandragory
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rośliny Mandragory
Moniko
No i z grilla za przeproszeniem d*pa... Nie ma pogody, będzie obiad standardowo w domu
- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A u mnie ciągle
,niedługo to chyba bąbli już od tego drapania dostanę(jestem uczulona na słońce
)
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Śliczne skrętniczki,a ze szczęślina to będzie olbrzym takie liście 
Udanego grillowania
Udanego grillowania
- Mandragora

Aniu, u nas kolega z Wrocka, ale słonka niestety nie przywiózł wczoraj 
Damianie - to drzewko jest niezmienne od dwóch lat, przymarza na zimę, ale wiosną odbija
Jednak w naszym klimacie raczej duże nie urośnie. I tak się dziwie, skąd się tutaj wziął i że żyje
Grilla nie będzie, logistykę trzeba było zaplanować rano i decyzja już zapadła, że obiad w domu 
Damianie - to drzewko jest niezmienne od dwóch lat, przymarza na zimę, ale wiosną odbija
to nie dobrze z tym grillem
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
skrętniki sa cudowne 
- aguka
- 1000p

- Od: 16 lut 2009, o 22:35
Skretniki cudne i też zapałałam do nich miłością przez forum:D
- kindziek
- 200p

- Od: 22 maja 2010, o 11:28
I mnie coraz bardziej się podobają. 
''Ludzie są jak kwiaty, stworzeni do tego, aby się rozwijać'' - André Liége
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
- m@jk@
- 500p

- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Prześliczny kolorek skrętnika 
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- Mandragora

Dziękuję Wam Kochani za odwiedziny, bardzo się cieszę, że skrętniczki się Wam podobają
Dziś zauważyłam na moim osiedlu następne cudo - nie mam pojęcia, co to za drzewo, założyłam mu wątek do identyfikacji, ale pokażę je też tu. Edit - już wiem, to tulipanowiec amerykański

Dziś moja sąsiadka wycinała krzaczory i chwasty wyrastające nam pod balkonami. Pobiegłam jej pomóc i rozmawiałyśmy, że na przyszły rok można by trochę ten teren (bo trudno to nazwać na razie ogródkiem) pod balkonami upiększyć. Niestety nasz blok stoi niżej względem ulicy i placu zabaw i dzieciakom ciągle wpadają pod balkony piłki itp. Jakby obsadzić teren ligustrami, można by wtedy na powstałym ogrodzonym terenie posadzić kwiatki
Tylko jak dopilnować, zanim ligustry się dobrze rozrosną...
A może macie inne pomysły? Coś, co stanowiłoby ochronę przed wszędobylskimi dziećmi i co dość szybko się rozrośnie, tworząc swego rodzaju "płotek" ochronny? Z ligustrami też nie tak łatwo z pielęgnacją, jak już się rozrosną, raczej nie mamy sprzętu do przycinania... Długość do obsadzenia to jakieś 10 m. i może po 2 m. po bokach (tak na oko). Ech, fajnie byłoby stworzyć taki zakątek
I myślę, że z pomocą mojej sąsiadki jest to całkiem realne 
Dziś zauważyłam na moim osiedlu następne cudo - nie mam pojęcia, co to za drzewo, założyłam mu wątek do identyfikacji, ale pokażę je też tu. Edit - już wiem, to tulipanowiec amerykański

Dziś moja sąsiadka wycinała krzaczory i chwasty wyrastające nam pod balkonami. Pobiegłam jej pomóc i rozmawiałyśmy, że na przyszły rok można by trochę ten teren (bo trudno to nazwać na razie ogródkiem) pod balkonami upiększyć. Niestety nasz blok stoi niżej względem ulicy i placu zabaw i dzieciakom ciągle wpadają pod balkony piłki itp. Jakby obsadzić teren ligustrami, można by wtedy na powstałym ogrodzonym terenie posadzić kwiatki
Milenko gdzie Ty mieszkasz, że takie cuda koło Ciebie rosną
z tymi dziećmi to problem, znam go. Mieszkałam kiedyś na parterze i chłopcy grali w piłkę, często wpadała im na balkon i sobie po nią wchodzili. Że ja takiego nie dorwałam
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Milenko śliczny ten tulipanowiec
fajnie, że masz taką sąsiadkę
u mnie pod balkonem tylko beton
i garaże 
Mandragora pisze:Dziękuję Wam Kochani za odwiedziny, bardzo się cieszę, że skrętniczki się Wam podobają![]()
Dziś moja sąsiadka wycinała krzaczory i chwasty wyrastające nam pod balkonami. Pobiegłam jej pomóc i rozmawiałyśmy, że na przyszły rok można by trochę ten teren (bo trudno to nazwać na razie ogródkiem) pod balkonami upiększyć. Niestety nasz blok stoi niżej względem ulicy i placu zabaw i dzieciakom ciągle wpadają pod balkony piłki itp. Jakby obsadzić teren ligustrami, można by wtedy na powstałym ogrodzonym terenie posadzić kwiatkiTylko jak dopilnować, zanim ligustry się dobrze rozrosną...
A może macie inne pomysły? Coś, co stanowiłoby ochronę przed wszędobylskimi dziećmi i co dość szybko się rozrośnie, tworząc swego rodzaju "płotek" ochronny? Z ligustrami też nie tak łatwo z pielęgnacją, jak już się rozrosną, raczej nie mamy sprzętu do przycinania... Długość do obsadzenia to jakieś 10 m. i może po 2 m. po bokach (tak na oko). Ech, fajnie byłoby stworzyć taki zakątek
I myślę, że z pomocą mojej sąsiadki jest to całkiem realne
A nie spróbowałabyś tego tulipanowca zaszczepić?
- Mandragora

Moniko - niestety tak już jest ze spółdzielniami... Na pewno by dzieciaki te tabliczki zrównały z ziemią w ciągu kilku dni ;)
Arletko - fakt, sąsiadkę mam świetną. Szkoda, że wszyscy tacy nie są. Jakbyśmy w czynie społecznym (jak w Alternatywach 4)
poświęcili godzinę na miesiąc na teren dookoła bloku, byłoby jak w raju
Ulka - mam nasionko tulipanowca
Tylko muszę jeszcze wybadać, w którą stronę włożyć je do ziemi
Kochani, spadam na grilla, który miał się odbyć wczoraj
A Wam życzę miłej, słonecznej niedzieli

Arletko - fakt, sąsiadkę mam świetną. Szkoda, że wszyscy tacy nie są. Jakbyśmy w czynie społecznym (jak w Alternatywach 4)
Ulka - mam nasionko tulipanowca
Kochani, spadam na grilla, który miał się odbyć wczoraj