Ogród Marylii... cz.2
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Marylko,masz taką wielką działkę że końca nie widać
a jak ślicznie urządzona to już wiemy....i co dzień podziwiamy 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marylu widoki naprawdę przepiękne
cudownie kwitną róże mnóstwo kwiatów i pąków. Wspaniale zestawione ze sobą roślinki, strasznie podoba mi się fotka z różami i języczką- cudowny widok
A lilie bajka po prostu, mnóstwo odmian już kwitnie i wszystkie takie dorodne i śliczne 
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witajcie miłe panie...lilii jeszcze kilka nie kwitnie ale lada dzień pokarzą swoje piękno...kilka po zimie nie wyszło,chyba zgniły cebule ale pozostałe na jednej z rabat mile mnie zaskoczyło...oprócz lilii zaczynają rozwijać swoje główki gazanie,chyba wszystkie w ciemnych kolorach...liliowce strajkują,pąki zamierają i nie mam pojęcia co się dzieje przecież one są bezproblemowe...
Gazania...

Gazania...

- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Wspaniale się wyróżnia Klon " Drummondii", też mam zamiar sobie kupić , a Twój ile sobie liczy latek?

Czy tą języczkę podjadają ślimaki i czy ona dobrze i szybko rośnie? Masz niezły okaz

Czy tą języczkę podjadają ślimaki i czy ona dobrze i szybko rośnie? Masz niezły okaz

Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Uuuuuu ile hektarów ogrodu,końca nie widac,ja też tak chcę,super a jak pięknie zagospodarowane,gratuluję i pozdrawiam 
-
maryla73ab
- 1000p

Witam...
Fabi ,klon to jedno z pierwszych drzew sadzonych na tej części ogrodu ,będzie miał blisko 10 lat...masz racje fantastycznie wygląda...języczka u mnie rośnie nawet w słońcu,nie mam z nią problemu,ta to chyba najmniejsza ze wszystkich krzaczorów,czy ślimaki ją lubią,nie wiem,nie zauważyłam,ale i ślimaków umie nie ma za wiele...
Fragola miło mi Cię gościć...z tym zagospodarowaniem to jeszcze dużo do życzenia ale pomału ,pomału coś się dzieje...
Fabi ,klon to jedno z pierwszych drzew sadzonych na tej części ogrodu ,będzie miał blisko 10 lat...masz racje fantastycznie wygląda...języczka u mnie rośnie nawet w słońcu,nie mam z nią problemu,ta to chyba najmniejsza ze wszystkich krzaczorów,czy ślimaki ją lubią,nie wiem,nie zauważyłam,ale i ślimaków umie nie ma za wiele...
Fragola miło mi Cię gościć...z tym zagospodarowaniem to jeszcze dużo do życzenia ale pomału ,pomału coś się dzieje...
-
maryla73ab
- 1000p

- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Cudne widoki pokazałaś
już widzę jak rozkwitna lilie
ale będzie roskosz dla oczu

już widzę jak rozkwitna lilie
ale będzie roskosz dla oczu
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Lilie zapowiadają się cudownie
Widoczki ogólne zachwycające.
U nas dzisiaj znów zimnica i straszny wiatr. Pogoda późno październikowa
Chu to lato w końcu nadejdzie?
Widoczki ogólne zachwycające.
U nas dzisiaj znów zimnica i straszny wiatr. Pogoda późno październikowa
-
maryla73ab
- 1000p

Dzisiaj dalej zimny i wietrzny dzień,mam nadzieje ze jutrzejszy będzie lepszy...
Dzidziu, ja tez czekam na ten widok...
Dorotko ,miejmy nadzieje ze w końcu nadejdzie,prognozy na weekend i przyszły tydzień zapowiadają się cudownie...
Dzidziu, ja tez czekam na ten widok...
Dorotko ,miejmy nadzieje ze w końcu nadejdzie,prognozy na weekend i przyszły tydzień zapowiadają się cudownie...
Marylko ale ładne widoczki pokazałaś, lilie też Ci kwitną, moje dopiero przymierzają się do kwitnienia.
Taki spokój rozlany w naturze,
Niebo takie czyste i pogodne -
Na jeziora przejrzystym lazurze
Zakwitają blade lilie wodne;
Zakwitają i z schyloną twarzą
Za czymś tęsknią i gonią, i marzą.
.......
Urywkiem wiersza Adama Asnyka w ten ciepły wieczór zaczynam spacerek po twoim liliowym ogrodzie, wiem że u Ciebie dziś zimno, za to u mnie pogoda super .Widzę że ogród liliami usłany tak kolorowo , bajecznie jest na czym oko zawiesić.Spacerek przed snem dobrze mi zrobił
Niebo takie czyste i pogodne -
Na jeziora przejrzystym lazurze
Zakwitają blade lilie wodne;
Zakwitają i z schyloną twarzą
Za czymś tęsknią i gonią, i marzą.
.......
Urywkiem wiersza Adama Asnyka w ten ciepły wieczór zaczynam spacerek po twoim liliowym ogrodzie, wiem że u Ciebie dziś zimno, za to u mnie pogoda super .Widzę że ogród liliami usłany tak kolorowo , bajecznie jest na czym oko zawiesić.Spacerek przed snem dobrze mi zrobił
-
maryla73ab
- 1000p

Witaj Aniu...lilie cudowne kwiaty,tylko szkoda ze tak krótko kwitną...dzisiaj nadal chłodno a ja liczyłam ze w końcu trochę się ociepli...
spokoj,wiersz jak zwykle wprowadził mnie w nastrój bujania w obłokach...świetnie ze masz piękną pogodę u nas prognozują na przyszły tydzień poród upałów,te skoki temperatur z chłodu do upału to źle na mię wpływają
Powolutku w fazę kwitnienia wstępują hortensje...
Zwykła ogrodowa...

Tardiva...

Pink Diamond...

Pozostałe jeszcze nie kwitną,Annabell i dwie nn do rozpoznania o co bardzo proszę...

spokoj,wiersz jak zwykle wprowadził mnie w nastrój bujania w obłokach...świetnie ze masz piękną pogodę u nas prognozują na przyszły tydzień poród upałów,te skoki temperatur z chłodu do upału to źle na mię wpływają
Powolutku w fazę kwitnienia wstępują hortensje...
Zwykła ogrodowa...

Tardiva...

Pink Diamond...

Pozostałe jeszcze nie kwitną,Annabell i dwie nn do rozpoznania o co bardzo proszę...

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marylu hortensje cudo- one u Ciebie już w takim stadium kwitnienia

-
maryla73ab
- 1000p

Agnieszko ,hortensje bukietowe,te maluchy które kwitną to z zakupu wiosennego,myślę ze one były trochę podpędzone ...zeszłoroczne jeszcze nie kwitną...