Adrianie, obie morwy są jadalne. Jednak co do gatunku, to większość  okazów w Polsce to morwa biała, o  owocach różnorodnej barwy (ta cecha jest zmienna)  - mogą być one także czarne, co myślę wpływa na błędne nazywanie okazu morwą czarną (ten gatunek wymaga bardzo ciepłych stanowisk, w Polsce zachodniej jedynie warunki są sprzyjające, według niektórych dendrologów). 
Arletko- jeszcze masz czas poszukać, dopiero zaczyna dojrzewać 
 
 
Pogoda rozpaczliwa. Listopad w czystej postaci, brakuje tylko stert liści pod drzewami.
A dobre wieści? Nowe kurczaki 
 
  
 
Zielononóżka - widzicie łapki, taki wojskowy kolor 
 
 
A teraz na pierwszym planie silka - kura jedwabista 
 
 
Ma ciemną skórę i po pięć palców na lekko opierzonych stopach. 
Moje małe emu  
 
 
 
Zakupy dzisiejsze:
Tawułki
 
Hibiscus moscheutos
 
 
Grzybnia pieczarki  
 
 
