chcę nowy trawnik

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
Ania1986
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 cze 2010, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

chcę nowy trawnik

Post »

Witajcie :D

Jestem nowa na forum, nie wiem czy ten temat był poruszany, pewnie tak, ale ja nic takiego nie znalazłam. chciałabym mieć piękną trawę w moim sado - ogrodzie :D rosną tam dwie jabłonie, kilka krzaczków porzeczek, również krzewy ozdobne. Jest niby trawa, ale tak zachwaszczona, że jak tylko tam wchodzę to humor mi się psuje. Babka na babce, mniszek na mniszku, koniczyna, pokrzywa i oset. Koszę to kosiarką bezsensu. Chciałabym to spryskać czymś co niszczy wszystko i trawę i chwasty, poczekać aby wypaliło ,przekopać, wyrównać, zasiać trawę, ale nie wiem czy jeszcze można ? czy nie za póżno? zależy mi aby to miejsce bylo bardziej reprezentacyjne bo mam tam ławeczkę ogrodową, stolik grila itp, tylko wstyd mi tam zapraszać znajomych. Pomórzcie
Awatar użytkownika
gemciu83
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2008, o 09:44
Kontakt:

Re: chcę nowy trawnik

Post »

Wszystko zniszczysz opryskiem z Roudnup'u. By tylko zniszczyć chwasty użyj środka Starane.
Czy jest sens no cóż jak będziesz podlewać trawnik to jest sens jednak do końca sierpnia będziesz siedzieć z wężem i podlewać.
Ania1986
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 cze 2010, o 18:25

Post »

sam się będzie podlewal, bo tam jest studnia, zamontuję pompę, podlączę do zraszacza i nie placę za wodę. tylko czy nie jest za pózno? i ile czasu muszę odczekać po spryskaniu tym środkiem żeby przekopać ogród?
Awatar użytkownika
gemciu83
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2008, o 09:44
Kontakt:

Post »

Min. 3 tygodnie.
Siew nasion traw - termin najodpowiedniejszy to kwiecień/maj ale jeszcze we wrześniu można siać, więc lipiec sierpień też możesz posiać trawę. Wybierz dobrą mieszankę nasion traw tylko.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ania1986 pisze:(...) Jestem nowa na forum, nie wiem czy ten temat był poruszany, pewnie tak, ale ja nic takiego nie znalazłam. (...)
Jasne, że temat był poruszany wielokrotnie. Ale nie w sekcji herbicydów, a w sekcji traw. Jeśli chcesz mieć nowy trawnik, to niekoniecznie trzeba od razu pryskać chemią, można się obyć bez niej i też założyć niwy piękny trawnik.
Co wpisywałaś w naszą wyszukiwarkę? Jak szukałaś, że nie znalazłaś?
Może zerknij na początek tu:
- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 42&start=0
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”