O jak dużo miłych gości w moim ogródku

Cieszę się bardzo
Grażynko moje goździki na szczęście przetrwały, w czasie gdy miały pączki i kwitły bardzo nie padało. Datury mam dwie, obydwie już zaczynają kwitnienie. Budlei ja nie mam, na zdjęciu jest tawuła, kwiatki podobne jak u budlei ale listki chyba inne. Zdjęcie róży jest aktualne z tego roku. Ja też już marzę o ciepełku, bo u nas dzisiaj straszny ziąb.
Tosiu ja również dziękuję za pochwały moich kwiatuszków. Twoje zdjęcia przecudne. Firletka śliczna, bujniejsza i w innym kolorku jak moja, piwonia urocza. Pełnik rzeczywiście piękny ja niestety go nie mam, wyczytałam w encyklopedii, że rozmnaża się przez wiosenny podział rozrośniętych egzemplarzy lub wysiew nasion jesienią.
Haniu moje goździki na szczęście przeżyły, białego goździka jeszcze nie mam, w przyszłym roku muszę się postarać. Dalie mam posadzone w donicach i już kwitną.
Marzanko różową różę mam nową, w zeszłym roku miałam inną dużą, piękną, ale mi przemarzła.
Datury mam dwie, obydwie zaczynają kwitnąć.
Alinko zachęcam Cię do nabycia goździków. Ja ma ich kilka różnych odmian są niekłopotliwe a bardzo urocze. Aksamitki w tym roku mam sadzone z kupionych sadzonek ale takich malutkich po 20 gr za szt, ale wcześniej co roku też sama wysiewałam i było ich całe mnóstwo różnych odmian niskich i wysokich, w różnych kolorkach.
Pozdrawiam serdecznie