kuszą mnie Ogród Grety
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Grety
Greto masz piękne storczyki, ja mam domowe mała kolekcja, ale ciągle wracam myślą czy dałabym radę z ogrodowymi
kuszą mnie 
kuszą mnie Re: Ogród Grety
Mieszkać w takim starym domu to niezwykłe i romantyczne. Miejsce z duszą 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jestem pod wielkim wrażeniem białego klematisa, jest cudowny.Na zdjeciach nie widac tak jego uroku, kilka domów dalej ma sąsiad takiego, nie można wprost oderwać oczu od niego.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Greto, masz jakieś zdjęcia domu? Czy mogłabyś trochę opowiedzieć o historii tego miejsca? Ja zawsze marzyłam, żeby kupić stary dom do remontu, w którym jest piwnica lub strych z różnymi rupieciami. Niestety nie udało się i wybudowaliśmy nowy dom
Ale zawsze chciałam mieć taki dom z duszą, no i oczywiście ogród ze starymi, rozłożystymi drzewami. To drugie udało się choć w niewielkiej części. W moim ogrodzie nie ma wielkich rozłożystych drzew (np. dąb czy platan), ale jest całkiem spory świerk, orzech włoski, leszczyna i cis.
- Greta

- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam przemiłych gości.
Tosiu - róże piękne , ale powojnik jest zjawiskowy , oczu od niego nie mogę "oderwać".
A odnosnie storczyków , to są rośliny bardzo samodzielne i podstawą ich hodowli jest zasada " nie przeszkadzać bo rosną ".
Jedynie trochę problemów jest z wybraniem im dobrego stanowiska i zapewnienie odpowiegniej gleby , bo jedne lubią wapno , inne torf inne próchnicę i wszystkie (prawie) rosną w cieniu.
Krysiu - Podkolan to niech no tylko się puści
to będzie Twój. 
Geniu - to wszystkie moje storczyki , więcej nie mam
, jedyne co mam - to listę chciejstw , ale ona musi poczekać.
Celinko - odnośnie storczyków to dasz radę i to co napisałam Tosi , zasada podstawowa to dobre stanowisko , drenaż i nie przeszkadzanie nadmierną pielęgnacją .
Gosiu - zjawiskowy clematis jest Tosi , ja takich piękności nie mam

Isabel - fotkę domu wysłałam na PW , to nie forum architektoniczne. Pomysł kupna domu do remontu jest pomysłem dla osób zamożnych i desperatów. Taki dom to ciągły remont i walka o każdy detal z konserwatorami. A historię mój dom ma bardzo ponurą i smutną . Fakt - dom ma super piwnicę , całą z kamienia z pięknymi łukami kolebkowymi i schron w drugiej kondygnacji w podziemiu.
Tosiu - róże piękne , ale powojnik jest zjawiskowy , oczu od niego nie mogę "oderwać".
A odnosnie storczyków , to są rośliny bardzo samodzielne i podstawą ich hodowli jest zasada " nie przeszkadzać bo rosną ".
Jedynie trochę problemów jest z wybraniem im dobrego stanowiska i zapewnienie odpowiegniej gleby , bo jedne lubią wapno , inne torf inne próchnicę i wszystkie (prawie) rosną w cieniu.
Krysiu - Podkolan to niech no tylko się puści
Geniu - to wszystkie moje storczyki , więcej nie mam
Celinko - odnośnie storczyków to dasz radę i to co napisałam Tosi , zasada podstawowa to dobre stanowisko , drenaż i nie przeszkadzanie nadmierną pielęgnacją .
Gosiu - zjawiskowy clematis jest Tosi , ja takich piękności nie mam
Isabel - fotkę domu wysłałam na PW , to nie forum architektoniczne. Pomysł kupna domu do remontu jest pomysłem dla osób zamożnych i desperatów. Taki dom to ciągły remont i walka o każdy detal z konserwatorami. A historię mój dom ma bardzo ponurą i smutną . Fakt - dom ma super piwnicę , całą z kamienia z pięknymi łukami kolebkowymi i schron w drugiej kondygnacji w podziemiu.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Greto wszyscy mamy ciągle jakieś listy chciejstw , jak już myślę że mam wszystko to w którymś wątku pojawiają się jakieś piękności i znowu lista chciejstw się wydłuża .
Jak tam obojczyk ?
Genia
Jak tam obojczyk ?
Genia
- Greta

- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu - obojczyk ma być jeszcze około 4 tyg. w gipsie , ciągle , boli.
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
witaj Greto skończyłem właśnie kolejną przeróbkę w ogrodzie (jutro zaczynam następną) pora więc by odpocząć przy pieknych widoczkach, ostatnio odkrywam urok piwoni a ta jest cudniutka
pozdrawiam Zbyszek
pozdrawiam Zbyszek
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.