trzynastko ja to im juz nic nie mówie. Najpierw się śmieją a potem pytają gdzie są takie cuda. A ja im na to że teraz to im nic nie powiem bo się śmiali to niech teraz tylko patrzą
Moje doniczkowe- Agnieszka
-
agnieszkar1978
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 gru 2009, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje doniczkowe- Agnieszka
Aguniu ma jeszcze kilka wolnych parapetow do wykorzystania dlatego o miejsce się nie boje i dalej zbieram listeczki.
trzynastko ja to im juz nic nie mówie. Najpierw się śmieją a potem pytają gdzie są takie cuda. A ja im na to że teraz to im nic nie powiem bo się śmiali to niech teraz tylko patrzą
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trzymam kciuki za fiołkowe listeczki
Moje dwa zakupione odmianowe już mi zgniły
Doszłam do wniosku,że lepiej dać drożej i kupić sadzonki 
-
agnieszkar1978

Edytko mi klika listków tez padło ale reszta trzyma się dzielnie. Dlatego dalej próbuje i doczekać się nie moge.

- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko.trzymasz je wszystkie w wodzie?
-
agnieszkar1978

Część trzymam w wodzie a inne sadze do ziemi. Jednak w wodzie puszczają szybciej korzonki. Teraz chce spróbować ukorzeniać je w plastikowych przezroczystych kubeczka w ziemi z domieszką żwiru takiego z piaskownicy. Podobno dużej trzyma wilgoć.Będe próbować tej metody ale na kundelkach. Listki które trzymam w wodzie zagłębiam, tylko ogonki tak naokoło 1 cm żeby listki niedostały wody i nie gniły.
Widziałam że niektórzy tak ukorzeniają skrętniki. Musze zdobyć listki skrętników może będe wtdy mieć je u siebie. Metod w wodzie jest skuteczna mam w tej chwili kilka listków ze sporymi korzonkami ale to kundelki które dostałam od mamy biały z domieszką różu 3 sztuki i 1 jasnoróżowy gotowe do wsadzenia lub zamiany.
Widziałam że niektórzy tak ukorzeniają skrętniki. Musze zdobyć listki skrętników może będe wtdy mieć je u siebie. Metod w wodzie jest skuteczna mam w tej chwili kilka listków ze sporymi korzonkami ale to kundelki które dostałam od mamy biały z domieszką różu 3 sztuki i 1 jasnoróżowy gotowe do wsadzenia lub zamiany.
-
agnieszkar1978

- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Hibek śliczniutki i jaki duży ma kwiat
prawie liści spod niego nie widać 
-
agnieszkar1978

- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fantastyczny jest ten hibek! Wspaniałą buźkę pokazał taki maluch
Ale kotek jest najśliczniejszy 
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
-
agnieszkar1978

Takiego jeszcze nie mam. Bardzo dziękuje i mam nadzieje że się kiedyś od wdzięczę.
Kotek fakt najśliczniejszy ale kombinator z niej niezły. Nawet imie dopasowane przez moją córcie Agentka.
Połamała mi 40 begoni które teraz odbijają. Ale i tak ją kochamy.
Pati fuksje przechowuje w pomieszczeniu jasnym i około 10-15 stopni. Sadzonki które robie późnym latem trzymam w pokju na parapecie.
Niektóre przechowuje też w ciemnej i w miare chłodnej piwnicy. Przed zimowaniem obrywam wszystkie liście żeby nie wnieść szkodników.
o chyba wszystko. Niektórych odmian nie udało mi się przezimować.
Kotek fakt najśliczniejszy ale kombinator z niej niezły. Nawet imie dopasowane przez moją córcie Agentka.
Połamała mi 40 begoni które teraz odbijają. Ale i tak ją kochamy.
Pati fuksje przechowuje w pomieszczeniu jasnym i około 10-15 stopni. Sadzonki które robie późnym latem trzymam w pokju na parapecie.
Niektóre przechowuje też w ciemnej i w miare chłodnej piwnicy. Przed zimowaniem obrywam wszystkie liście żeby nie wnieść szkodników.
o chyba wszystko. Niektórych odmian nie udało mi się przezimować.
Agnieszko, agentka widać niezła agentka, że tyle szkód a jej nic ;) Kwiatki masz piękne, szczególnie że czyha na nie u ciebie tyle pułapek
Ja wprawdzie nie fiołkuje, ale storczyki wpadły mi w oko. Jeden to prawie drzewo kwiatowe 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
-
agnieszkar1978

Ma szczęście. BYłam zła ale tylko na nią pokrzyczałam. Jest jeszcze młoda i zmądrzeje a kwiatki już odbijają.
On się do nas nie prosiła. Więc nie moge mieć pretensji. Poprzedni kot był bardziej ułożony a ten to niezły Agent.
To moje pierwsze storczyki. Teraz już przekwitły ale mam nadzieje że szybko znowu zakwitną
On się do nas nie prosiła. Więc nie moge mieć pretensji. Poprzedni kot był bardziej ułożony a ten to niezły Agent.
To moje pierwsze storczyki. Teraz już przekwitły ale mam nadzieje że szybko znowu zakwitną
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Śliczne kwiaty, ale gdzie Ty te wszystkie fiołki pomieścisz?
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
agnieszkar1978

Mam wolne parapety więc nie będzie problemu.
Teraz mam nowe chciejstwo skrętniki i skrzydłokwiaty olbrzymie i o dwóbarwnych liściach.
Jednak u mnie kupienie ich jest niemożliwe. Mieszkam chyba w jakimś regionie gdzie kwiatów nie znają i oczy wybałuszają jak pytam.
Teraz mam nowe chciejstwo skrętniki i skrzydłokwiaty olbrzymie i o dwóbarwnych liściach.
Jednak u mnie kupienie ich jest niemożliwe. Mieszkam chyba w jakimś regionie gdzie kwiatów nie znają i oczy wybałuszają jak pytam.
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Agnieszko gdzie byś nie mieszkała to zawsze na coś gały wybałuszają
niedouki jakieś