Zrobię jeszcze małe przemeblowanie póki czas. Ściankę w takim razie też musze przestawić, ale to już na następny sezon.
A pszczółki dalej budują, mam już zaklejone 5 rurek i wlatują do kolejnych. No i w końcu zamieszkały drugą stronę gniazda

notabene zamierzam ukończyć go w lipcu,
  notabene zamierzam ukończyć go w lipcu,  

-trzeba tam tez zrobić dziury ok 1cm średnicy,co do tych gniazd pszczółek w tym dole to niestety czeka je eksterminacja- sprawa jest bardzo prosta- teraz nie ma kokonów do przeniesienia
 -trzeba tam tez zrobić dziury ok 1cm średnicy,co do tych gniazd pszczółek w tym dole to niestety czeka je eksterminacja- sprawa jest bardzo prosta- teraz nie ma kokonów do przeniesienia  samych pszczół nie przeniesiesz bo niby jak- poza tym jest bardzo prawdopodobne że te twoje pszczoły nalezą do któregoś z gatunków mieszkających w ziemi  a jeżeli tak to one tego twojego domku i tak nie zasiedlą- trzeba im zrobić podobne miejsce do tego w którym mieszkają obecnie  w bardziej słonecznym miejscu jak to gdzie mają gniazda teraz to może się same przesiedlą
 samych pszczół nie przeniesiesz bo niby jak- poza tym jest bardzo prawdopodobne że te twoje pszczoły nalezą do któregoś z gatunków mieszkających w ziemi  a jeżeli tak to one tego twojego domku i tak nie zasiedlą- trzeba im zrobić podobne miejsce do tego w którym mieszkają obecnie  w bardziej słonecznym miejscu jak to gdzie mają gniazda teraz to może się same przesiedlą 

ogólnie rzecz biorąc coś jakby 2 wiadra betonu
 ogólnie rzecz biorąc coś jakby 2 wiadra betonu  
   dlatego tez trzeba takie ścianki zawsze tworzyć w miejscu docelowym bo może się okazać ze  czegoś takiego nie damy razy ruszyć z miejsca. Ja planuję jeszcze w tym roku zrobić sobie ściankę gliniana taką z 1,5m wysoką i ze 2 m szeroką-sprawa jest prosta- więcej gatunków pszczółek w czymś takim mieszka i fajniej się obserwuje
  dlatego tez trzeba takie ścianki zawsze tworzyć w miejscu docelowym bo może się okazać ze  czegoś takiego nie damy razy ruszyć z miejsca. Ja planuję jeszcze w tym roku zrobić sobie ściankę gliniana taką z 1,5m wysoką i ze 2 m szeroką-sprawa jest prosta- więcej gatunków pszczółek w czymś takim mieszka i fajniej się obserwuje   

jest zaklejona i przewiesiłam ją z drugiej strony altanki, gdzie od rana jest słońce. Zrobiłam też kilka nowych z lubczyku , bo gdzieś tam ktos pisał , ale nie wiem czy dobrze zrobiłam.
  jest zaklejona i przewiesiłam ją z drugiej strony altanki, gdzie od rana jest słońce. Zrobiłam też kilka nowych z lubczyku , bo gdzieś tam ktos pisał , ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. 

, ale jest zaklejonych 18 rurek
 , ale jest zaklejonych 18 rurek