Gosiny ogród
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gosiny ogród
Uff a u nas ziąb i tyle deszczu . Do ogrodu nie wleźć bo wszystko mokre.

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
- gosia22

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zrobiłam sobie małą przerwę gdyż w cieniu jest 26° i i jest nie do wytrzymaniamirdem pisze:Uff a u nas ziąb i tyle deszczu . Do ogrodu nie wleźć bo wszystko mokre.![]()
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Jak u nas ciepło to u Was zimno i na odwrót
Gosiu nazw róż nie znam
Może z czasem je zidentyfikuje.
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
U mnie dzisiaj pochmurno ale od czasu do czasu słonko wygląda i jakieś 20 st jest.Twoje kwiatuszki na pewno odzyskają formę po dobrym orzeźwieniu .TAK truskaweczki najbardziej lubią słonko w czerwcu a deszczyk w maju
mmmmmmmmmm już czuję jak pachną a jak smakują? na pewno pyszotki .
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosia, masz przepiękne róże. U nas takich nie ma. Są naprawdę cudne jedna w drugą
A powojniki przywozisz z Polski, czy te można je dostać u Was?
A powojniki przywozisz z Polski, czy te można je dostać u Was?
- gosia22

Dziękuję Gosiu za komplementy !
:oops:Musze przyznać ze są z dnia na dzień coraz ładniejsze
. Prawie wszystkie były zasadzone w ubiegłym roku tak wiec są jeszcze młode ze tak powiem hihi. Ja je odkrywam co dzień, ciesze jak dzieciak jak nowa róża wypuści kwiatek
Co do powojników to kupuje je we Francji, można kupić korespondencyjnie ja osobiście wole w sklepach ogrodniczych. Tego roku za późno się zmobilizowałam i były tylko resztki, nic nadzwyczajnego. Teraz muszę czekać do końca września. jedyny problem to to ze nie znalazłam takich odmian jakie mi się podobają, podobno w sezonie można zamówić w sklepie , zobaczymy. Ja osobiście poluje na "omoshiro" i "julka" ale u nas nikt o nich nie słyszał.
Co do powojników to kupuje je we Francji, można kupić korespondencyjnie ja osobiście wole w sklepach ogrodniczych. Tego roku za późno się zmobilizowałam i były tylko resztki, nic nadzwyczajnego. Teraz muszę czekać do końca września. jedyny problem to to ze nie znalazłam takich odmian jakie mi się podobają, podobno w sezonie można zamówić w sklepie , zobaczymy. Ja osobiście poluje na "omoshiro" i "julka" ale u nas nikt o nich nie słyszał.
Gosiu to zimno te 26*
u nas to 33 było w cieniu niedawno
ale róże piękne masz...
- gosia22

Adrianku dziękuję za wizytę tym bardziej mi pochlebiasz , gdyż twój ogród jest cudny!
Następne róże zaczynają kwitnąc, jak zwykle te pierwsze są jakieś takie niezgrabne ale mimo wszystko jestem zadowolona.
"Mamy blue" łagodny zapach, kolor tez chyba niespotykany.

Barbara S. pełna w paczkach

jedna z ulubieni mojego męża "Hommage ? Barbara" , pierwszy kwiatek trochę podszczypany, ale ma piękną formę i ładne listka. Następne kwiaty niedługo będą kwitnąc.

Edith Piaf, jest wysoka nawet jestem lekko zdziwiona !
Ma ok 150cm wypuściła dwa kwiaty ,następne się szykują. Ma bardzo intensywny zapach.

"Generation jardin"

Specjalna dedykacja dla Kasi hihi, niestety fotka nie za specjalna , a i fuksje ucierpiały z braku wody... ale generalnie są śliczne , musisz mi uwierzyć na słowo hihi

A w ogrodzie nie tylko kwiaty kwitną
czereśnie i truskawki pycha. zebrałam dziś ponad 5kg czereśni, maliny tuz tuz, porzeczki tez

Nawet w upale trzeba pylic ! a tych taczek to było chyba z 10! :x

Następne róże zaczynają kwitnąc, jak zwykle te pierwsze są jakieś takie niezgrabne ale mimo wszystko jestem zadowolona.
"Mamy blue" łagodny zapach, kolor tez chyba niespotykany.

Barbara S. pełna w paczkach

jedna z ulubieni mojego męża "Hommage ? Barbara" , pierwszy kwiatek trochę podszczypany, ale ma piękną formę i ładne listka. Następne kwiaty niedługo będą kwitnąc.

Edith Piaf, jest wysoka nawet jestem lekko zdziwiona !

"Generation jardin"

Specjalna dedykacja dla Kasi hihi, niestety fotka nie za specjalna , a i fuksje ucierpiały z braku wody... ale generalnie są śliczne , musisz mi uwierzyć na słowo hihi

A w ogrodzie nie tylko kwiaty kwitną

Nawet w upale trzeba pylic ! a tych taczek to było chyba z 10! :x

-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu piękne masz te róże no bardzo żałuję że niemożna jakoś tego zapachu zapodać.Fuksja z dedykacją dla mnie no bardzo dziękuję
też ładna i jaka duża.Wiesz właśnie dzisiaj czytałam o fuksjach: cztery pory roku i tam był opisany przypadek przesuszenia jak twojej.Napisali ,że w takim przypadku trzeba zanurzyć bryłę korzeniową żeby się napiła tyle ile potrzebuje a potem zwilżać jej podłoże żeby miała dużą wilgotność. Gosiu i jeszcze co też się dzisiaj doczytałam obrywaj przekwitnięte kwiatki i owocki będzie ładnie i dużo kwitła. Także będziemy się wymieniały zdjęciami swoich fuksji
a potem je będziemy przygotowywały do zimowanie. TRUSKAWECZKI,CZERESIENKI widać że pycha a co z nich dobrego zrobiłaś ,jakieś ciasto
czy kompocik 
- gosia07

Gosia róże piękne wszystkie.Fuksja też niczego sobie jak wydobrzeje pokarze co potrafi.U mnie fuksje jeszcze nie kwitną 
- gosia22

Kasiu witam gorąco tym bardziej ze u nas upal na całego ! po południu poszłam z dziećmi na plażę bo było nie do wytrzymania, kto by pomyślał u nas w Bretanii hihi.
Dziękuję za info na fuksje, ja obrywam generalnie wszędzie zwiędnięte kwiaty, bo to bardziej estetyczne hihi, teraz będę obrywać by dorodniej kwitły.
Fuksja "blacky"

"voodoo"

czekam na "caramel bleu" i inne których nazw nie pamiętam
barbara S, jak wspominałam zasadziłam kawałek łodygi by wypuściła pędy. Chyba stal się cud gdyż wypuszcza pełno małych pączków ! Kto wie może będę miała za rok pełno maluch "Barbar"

Lupin pierwsze kwiaty hurra, trochę nadgryzione przez ślimaki, no ale jak mówią we Francji nie można mieć masła i pieniądze za masło.

Kasiu mój kącik ziołowy się powiększa , ziółka coraz większe. zastanawiam się tylko czy seler w łodydze jak zakwita trzeba obciąć kwiaty czy zostawić? Widać go w prawym górnym rogu.

Edith Piaf , osiągnęła rekord największej ogrodowej róży...

Dziękuję za info na fuksje, ja obrywam generalnie wszędzie zwiędnięte kwiaty, bo to bardziej estetyczne hihi, teraz będę obrywać by dorodniej kwitły.
Fuksja "blacky"

"voodoo"

czekam na "caramel bleu" i inne których nazw nie pamiętam
barbara S, jak wspominałam zasadziłam kawałek łodygi by wypuściła pędy. Chyba stal się cud gdyż wypuszcza pełno małych pączków ! Kto wie może będę miała za rok pełno maluch "Barbar"

Lupin pierwsze kwiaty hurra, trochę nadgryzione przez ślimaki, no ale jak mówią we Francji nie można mieć masła i pieniądze za masło.

Kasiu mój kącik ziołowy się powiększa , ziółka coraz większe. zastanawiam się tylko czy seler w łodydze jak zakwita trzeba obciąć kwiaty czy zostawić? Widać go w prawym górnym rogu.

Edith Piaf , osiągnęła rekord największej ogrodowej róży...

- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Gosiu piszesz ,że fuksje ucierpiały z braku wody , ale to im powinno dobrze zrobić na kwitnienie , specjaliści piszą , ze okresowy ( i krótkotrwały ) brak wody sprzyja zawiązaniu większej ilości paków kwiatowych. 
Pozdrawiam Mirka
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Nawet nie wiesz jak się ucieszyłam że nie tylko ja mam tyle chwastów że wiaderkami je wyrzucam :P
Gratuluję też dzieciątka Barbary.
Nawet ja w tym roku spróbuję, może się uda jakieś różyczki rozmnożyć ?
Gratuluję też dzieciątka Barbary.
Nawet ja w tym roku spróbuję, może się uda jakieś różyczki rozmnożyć ?
- gosia07

Gosiu a gdzie Ty się podziewasz .Czekam na twoje piękne róże bo moje w większości w pąkach no i na fuksje bo moje nawet paków nie wiele mają 
- gosia22

Mariolko, oj mam nadzieje ze moje rozmnażanie nie pójdzie na marne bo łodygi się robią czarne
Gosiu ja dużo nie pisze bo latam po innych ogrodach, jak zobaczę rożne piękności to mi ochota przechodzi na pisanie hihi.
Ale wkleje kilka zdjec co mi tam...
Edith Piaf + NN +ignoletta

Mamy blue

Homage ? Barbara

Callistemon

Betty Boop, jak jest młoda to ma kwiatki żółtawe , jak przekwita to blaknie i wchodzi w biały. Ale i tak mi się strasznie podoba.

Barbara S, ciągle wypuszcza nowe kwiatki.

Pierwsze goździki

Chyba nigdy nie pokazałam zdjęcia mojej rabatki z lotu ptaka czyli z okna

Ciągle czekam na nowe róże ale jakoś nie chcą zakwitnąć. Musze lecieć do ogrodu i ściąć trawę, nie chce mi się jak byk ale ciągle odkładam na później a zielska coraz więcej :x :x
pięknego dzionka bo u nas ciągle upal.
Gosiu ja dużo nie pisze bo latam po innych ogrodach, jak zobaczę rożne piękności to mi ochota przechodzi na pisanie hihi.
Ale wkleje kilka zdjec co mi tam...
Edith Piaf + NN +ignoletta

Mamy blue

Homage ? Barbara

Callistemon

Betty Boop, jak jest młoda to ma kwiatki żółtawe , jak przekwita to blaknie i wchodzi w biały. Ale i tak mi się strasznie podoba.

Barbara S, ciągle wypuszcza nowe kwiatki.

Pierwsze goździki

Chyba nigdy nie pokazałam zdjęcia mojej rabatki z lotu ptaka czyli z okna

Ciągle czekam na nowe róże ale jakoś nie chcą zakwitnąć. Musze lecieć do ogrodu i ściąć trawę, nie chce mi się jak byk ale ciągle odkładam na później a zielska coraz więcej :x :x
pięknego dzionka bo u nas ciągle upal.