Mały ogródek basowej cz.3
-
babi52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mały ogródek basowej cz.3
Basóweczko jakie śliczności!Nie wiem co najpiękniejsze!Wszystko ślicznie skomponowane
. Też jestem zauroczona białą różą o różowym środeczku - jak ja zwą.
Kaśka
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
piękne lilie u mnie ślimaki, nornice, krety sobie poużywały - cebulowe dały w łeb słabo, mój pies nie wchodzi w rabatki to dałam ślimakol - nie wiem czy stosowałaś - wygląda jak odchody mysie, nie miałam takiego ale naprawdę skuteczny - fakt drogi.
Dziś zobaczyliśmy kopczyk czyli wróciły krety.
Kompozycje to masz naprawdę piękne, nie wymieniam bo wszystko mi się podoba, cudna ta biała ostróżka, a co to za różowa roślinka czyżby też ostróżka?
za oknem widzę leje, miłego wieczorku
Dziś zobaczyliśmy kopczyk czyli wróciły krety.
Kompozycje to masz naprawdę piękne, nie wymieniam bo wszystko mi się podoba, cudna ta biała ostróżka, a co to za różowa roślinka czyżby też ostróżka?
za oknem widzę leje, miłego wieczorku
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No nie Basóweczko, teraz to już przesadziłaś... tyle kwitnących lilii
Moja różyczka zimy nie przeżyła, dobrze, że chociaż u Ciebie się ostała
Co to było, to o co się w lesie pytałaś
Aaaa i to różowe z pierwszej fotki... 
Moja różyczka zimy nie przeżyła, dobrze, że chociaż u Ciebie się ostała
Co to było, to o co się w lesie pytałaś
Marto, u mnie już nie kwitną , bo mi nie pasowały do rabaty po przeróbce ....i im pomogłam przekwitnąć...
Kasiu , kocham tę różyczkę z całego serca...
To przepiękna aspirynka....
Aniu ten przeparat na ślimaki mam i stosuję , a dodatkowo robię spacery ze słoiczkiem soli....Szlag mnie na nie trafia już po prostu i nie mam litości...U mnie kret chodzi jednym swoim tunelem , na razie mi nie przeszkadza za bardzo .Nawet raz widziałam , jak ziemia się rusza , myślałam ,że mi się pokarze, ale niestety nie ...To różowe to przetacznik,Aniu.U nas ma jutro padać - przydałoby się , bo jak nie to trzeba będzie podlać.
Madzik, lilie szaleją , fakt.
Prawie codziennie inna zaczyna spektakl...O co pytałam w lesie , to już wiesz , a to różowe to....śliczny , ale zaje.......ście różowy przetacznik.
Kasiu , kocham tę różyczkę z całego serca...
Aniu ten przeparat na ślimaki mam i stosuję , a dodatkowo robię spacery ze słoiczkiem soli....Szlag mnie na nie trafia już po prostu i nie mam litości...U mnie kret chodzi jednym swoim tunelem , na razie mi nie przeszkadza za bardzo .Nawet raz widziałam , jak ziemia się rusza , myślałam ,że mi się pokarze, ale niestety nie ...To różowe to przetacznik,Aniu.U nas ma jutro padać - przydałoby się , bo jak nie to trzeba będzie podlać.
Madzik, lilie szaleją , fakt.
Pozdrawiam,Małgorzata
- kocica

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
To pierwszy ogród, w którym widzę w tym roku kwitnące lilie i to jakie piękne. Moje jak u pozostałych forumowiczów są jeszcze w pąkach i to głębokich bo słońca im brak, ciągle pada deszcz w naszej okolicy.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Kociczko , nie jest pierwszym, w którym kwitną , bo już parę lilii u innych widziałam
ale fakt,że szaleją , bo oprócz jednej , popędzonej przez zimę w garażu - pozostałe rosną w gruncie.Spieszno im w tym roku...
U nas od powodzi jakoś spokój z opadami.Są przelotne i niewielkie. Trzeba ,niestety,latać ze szlauchem. 
Pozdrawiam,Małgorzata
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Oj, Małgoniu już aspirynka i różowy przetacznik wpisana na listę zakupową!Nie dziwię się że ta piękna , eteryczna różyczka zawładnęła Twoim sercem - moim też.
Kaśka
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Mnie ta aspirynka tak się spodobała w ubiegłym roku u Ciebie, że też już mam. Przypadkiem trafiłam na nią w Kw.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Dziewczynki - ona jest nie do zdarcia.Właśnie przeglądałam stare zdjęcia - 28 października obsypana była jeszcze kwiatami.Późniejszych zdjęć już nie mam.
Kasiu , niestety nie mam teraz nadwyżki przetacznika ,ale gdybyś go nie dostała - napisz jesienią - na pewno do tego czasu się rozrośnie...
Nigdzie mi nie pasował ten kolorek , dopiero w zestawieniu z niebieskim przestał mnie drażnić.
Kasiu , niestety nie mam teraz nadwyżki przetacznika ,ale gdybyś go nie dostała - napisz jesienią - na pewno do tego czasu się rozrośnie...
Pozdrawiam,Małgorzata
- orinoko01
- 200p

- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Małgosiu, teraz termin taki, że baczniej przyglądam się Twojemu wątkowi hihi 
Marku , jak się lilie spiszą ( a powinny,bo z dobrych źródeł) - będzie co oglądać... 
Pozdrawiam,Małgorzata
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Była Makowa Panienka a teraz jest Liliowa Panienka 

Różyczka od Magicznej
Nie mam pojęcia co to za hosta , ale ma śliczna kwiatki...

Trytoma oszalała w tym roku....

Pozdrawiam,Małgorzata