działka w Jeżewie - Bory Tucholskie
- karina1
- 1000p

- Od: 19 sty 2010, o 12:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: działka w Jeżewie - Bory Tucholskie
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Wycofuję z prac ścieżkowych ubijarkę, widzę że tu na forum raczej się nie korzysta z tego sprzętu. Zostanie pieniążek na drzewko.
Piękne te krzewuszki, zwłaszcza ta druga.
pozdrawiam
Piękne te krzewuszki, zwłaszcza ta druga.
pozdrawiam
- ZbigniewG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ZbigniewG

- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Witaj Zbyszku
Ptaszki mi wyćwierkały wieści o Twoim ogrodzie.
Kolekcja paproci i host jest powalająca ale masz też mnóstwo innych miłych dla oka widoków.
Bardzo mi się podoba u Ciebie.
Pozdrawiam
Ptaszki mi wyćwierkały wieści o Twoim ogrodzie.
Kolekcja paproci i host jest powalająca ale masz też mnóstwo innych miłych dla oka widoków.
Bardzo mi się podoba u Ciebie.
Pozdrawiam
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Zbigniewie
Gratuluję pomysłowości, brzozowa altanka robi wrażenie!
Pozdrawiam serdecznie
Gratuluję pomysłowości, brzozowa altanka robi wrażenie!
Pozdrawiam serdecznie
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Pomysł z brzozową altanką rewelacja
To jest autorska koncepcja, czy gdzieś wypatrzyłeś taką altankę?
Podobają mi się te drobniutkie powojniki, ale najfajniejsze masz paprocie. Ja jeszcze nie widziałam w jednym ogrodzie takiej kolekcji. Dzięki za wizytę na Kaszubach i dobre słowo.
To jest autorska koncepcja, czy gdzieś wypatrzyłeś taką altankę?
Podobają mi się te drobniutkie powojniki, ale najfajniejsze masz paprocie. Ja jeszcze nie widziałam w jednym ogrodzie takiej kolekcji. Dzięki za wizytę na Kaszubach i dobre słowo.
- ZbigniewG

Marysiu "...mój ci on mój..." pomysłowych ludzi jest niezła gromadka i pewne rzeczy powstają w różnych miejscach samodzielnienie , może gdzieś są podobne ale z parapetami jako ławeczki to już chyba nie
problem był tylko z odpowiednio wysoką brzózką, a i tak musiałem ją podwiązać do góry bo niestety jestem ociupinkę wysoki
parapety (grube i szerokie) sprawdzają się dobrze zawsze suche czyste i gładkie
parapety (grube i szerokie) sprawdzają się dobrze zawsze suche czyste i gładkie
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
No to masz medal olimpijski za pomysłowość 
-
Pyzatka
- 50p

- Od: 9 maja 2010, o 09:22
Zawitałam w Twoim ogrodzie.
Zbyszku, hosty i irysy urzekające, cudne, przepiękne. Scieżki , murki- niesamowite. Widać, że kochasz swój ogród i to z wzajemnoscią.
Każdy detal dopracowany.

Zbyszku, hosty i irysy urzekające, cudne, przepiękne. Scieżki , murki- niesamowite. Widać, że kochasz swój ogród i to z wzajemnoscią.
Każdy detal dopracowany.
Pozdrawiam. Marysia
Zbigniewie, Twój ogród robi ogromne wrażenie, wszystko tak dopracowane, zapięte na ostatni guzik
Kapitalna brzozowa altanka! Wspaniałe hosty i irysy. No skoro o irysach, pokazałeś te, które kiedyś należały do pierwszej ligi, czyli kiedyś je kolekcjonowałeś... Moje pierwsze pytanie - jak przestałeś? Ponoć irysomania jest nieuleczalna!
No i drugie pytanie, też poniekąd z irysami związane
Chodzi o tego robala, którego masz w awatarze(ale wymyśliłeś
)
W tamtym roku pojawił się u mnie po raz pierwszy (od dwóch lat mam działkę w nowym miejscu, na starej działce takich robali nie miałam), nawet ładny, pomyślałam, zrobiłam mu zdjęcie, jak sobie siedział na irysie... Siedział! Zżerał! W tym roku zleciały się do mnie z całej chyba okolicy i pożarły irysy
Najbardziej smakowały im starsze odmiany, syberyjskie i ochroleuca... Co to za wstrętny owad i czym mam popryskać irysy w przyszłym roku, żeby mu tę wyżerkę obrzydzić?
No i drugie pytanie, też poniekąd z irysami związane
W tamtym roku pojawił się u mnie po raz pierwszy (od dwóch lat mam działkę w nowym miejscu, na starej działce takich robali nie miałam), nawet ładny, pomyślałam, zrobiłam mu zdjęcie, jak sobie siedział na irysie... Siedział! Zżerał! W tym roku zleciały się do mnie z całej chyba okolicy i pożarły irysy
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witam .
Fajny pomysł na brzozową altankę ,ciekawe połączenie kamieni i kłód drewnianych w murki - fajny efekt.
No i ta kolekcja paproci...
Pozdrawiam Jola.
Fajny pomysł na brzozową altankę ,ciekawe połączenie kamieni i kłód drewnianych w murki - fajny efekt.
No i ta kolekcja paproci...
Pozdrawiam Jola.
Altana super
Co to za odmiana brzozy?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- ZbigniewG

renim (oj Renato Renato...) to typowa szczepiona na wysokim pniu Youngii, jeżeli nie ma dostatecznie wysokiej można młode pędy podwiązać ostro w górę a nastepnie rozciągnąć przy drutach (kijach) poziomo i czekać aż zesztywnieje
ups
zdrewnieje 
Witaj Marto jeżeli chodzi o robala to najlepiej zapolować i
, to jest najbardziej skuteczne , może jak będzie rok mniej deszczowy to jakaś chemia zadziała, u mnie pożarł kwiaty nowego Rh lilak Krasawicę Moskwy - to właśnie ten z awatara a rodzinka orzekła że to mój charakter i tak zostało
uzależnienie od irysów i cebulowych to było dawno dawno temu kiedy tulipany dzieliły sie na czerwone, żółte i wyjątkowo białe ,po zdobyciu tych okazów następny etap był tak kosztowny i trudny do przeskoczenia że cokolwiek odpusciłem a jak w sklepach pojawiły się różne cudeńka
przestało mnie już to bawić, teraz alegro klikasz i masz (a gdzie adrenalina zdobywcy -tylko w Tatrach)
co nie znaczy że będąc gdzieś w centrum ogrodniczym oczka nie skaczą mi po stoiskach i półkach
Witaj Marto jeżeli chodzi o robala to najlepiej zapolować i
uzależnienie od irysów i cebulowych to było dawno dawno temu kiedy tulipany dzieliły sie na czerwone, żółte i wyjątkowo białe ,po zdobyciu tych okazów następny etap był tak kosztowny i trudny do przeskoczenia że cokolwiek odpusciłem a jak w sklepach pojawiły się różne cudeńka
co nie znaczy że będąc gdzieś w centrum ogrodniczym oczka nie skaczą mi po stoiskach i półkach