Nowe przyrosty na różach.
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nowe przyrosty na różach.
Witam wszystkich. W ubiegłym roku połknęłam różanego bakcyla, który ma się coraz lepiej. Na nieużytku obok domu posadziłam kilkadziesiąt krzewów różnego rodzaju róż, które od samego początku pięknie rosną i ładnie kwitną. Zadbałam o nie jesienią, zadbałam na zimę i dbam od wczesnej wiosny. Za to mam ogromną ilość przepięknych kwiatów i jeszcze wiekszą ilość pąków.Ale - poza kwiatami i pąkami na wielu krzakach pojawiła się duza ilośc młodych przyrostów, które szybko rosną, wyglądają tak, jak stare, ale nie zamierzają zakwitnąć. Nie ą to dziki, ponieważ wyrastają nad szczepieniem, lub jako odgałęzienie głównego pędu czy tp. Nie wiem, co z tym zrobic i co to jest. Czy moim różom jest juz tak dobrze, że wydają pędy przyszłoroczne? A może te młode przyrosty jednak zakwitną w tym roku, tylko później? Czy tez lepiej pozbyć się co niektórych? A moze przenawozilam, chociaż nie wydaje mi sie...Bardzo proszę o pomoc.
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Re: Nowe przyrosty na różach.
Nie martw się - one po prostu rosną 

- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Re: Nowe przyrosty na różach.
Dziękuję za dobre słowo. Dziś rozgrzebałam dogłębnie jedną taką gałązkę i znalazłam maleńkie zgrubienie wyglądające na pączek.
.Mam nadzieję, że w tym roku doczekam się więc burzy kwiatów.