Ogród -mój azyl -JolantaG część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_P-42

Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5

Post »

JolantaGraj pisze: Obiecałaś ,że jak pojedziesz do OLI ,to wstąpisz do mnie z łopatką .I co :?: :?
Jolu, takie były plany na przełom czerwca i lipca.Tymczasem okazało się, że muszę wyjechać już jutro w nocy, więc były to odwiedziny nieplanowane, awaryjne. Wracam 07.07 i po tym terminie wpadnę do Ciebie z dwoma łopatkami. :D
Przekazałam dla Ciebie trojeść, ale małą , w doniczce. Ta, z której miałam kopać, właśnie zakwita ( patrz zdjęcie u mnie w wątku) i bałam się, że padnie. Po przekwitnięciu wyłopatkuję Ci sporą część tej kępy.
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu witaj :heja no zakupki może niewielkie, ale całkiem, całkiem :uszy :D przecudnie kwitną Ci lilie i róże :D u mnie dopiero pienne zakwitły, ale i pnące się już za niedługo otworzą :D goździki różne i piękne i cała reszta również superek ;:108 ;:138 pozdrawiam ;:3 Majka :D :heja
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

piękne róże ,u mnie też już zaczynają kwitnąć , ładny zakątek z tojeścią , tylko czy ci nie wlezie na inne kwiaty ...naparstnice i goździki upiększają chyba wszystkie ogrody a lilie i u mnie zaczynają kwitnąć ... natomiast pensemon śliczny ,tylko u mnie mimo zabezpieczenia na zimę nie przechowują się , dokupiłam dwa i chyba muszę je wykopać na zimę do doniczki i przechować w piwnicy ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

AGNIESZKO ,dziękuję .
POLU ,wiem ,że wyjazd wystąpił tak nagle i nie mam żalu .Po prostu tak się troszeczkę z Tobą droczę . :wink: Zapraszam ponownie .Przyjedziesz wtedy ,kiedy najbardziej będzie Ci pasowało .Za trojeść nie dziękuję . ;:196
MAJECZKO byłam i podziwiałam Twoje różyce .Są bajeczne . :P
JANECZKO ,mój pensemon ,to tegoroczny -wiosenny zakup ,więc nie wiem jak z jego zimowaniem .Tojeść rozesłana ,może się rozłazić .Nie przeszkadza mi to ,bo jest to mała ,ale wzniesiona rabatka i nie ma się gdzie rozleźć .Rośnie na strasznej patelni i to tez ją troszkę ogranicza .

Zbiera się do kwitnienia calla PICASSO .Pozostałe nie wiem na co czekają .Ledwo co z ziemi wyłażą . :?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

moje kalle są w doniczce tylko nie wiem jakie kolory się przechowały .. ale takiego pięknego koloru na pewno nie mam ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, czy ta kalla zimuje u Ciebie w gruncie? :wit
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JANECZKO ,MAJU ,ta calla Picasso ,to mój tegoroczno -wiosenny zakup .Od zeszłego roku mam żółtą i różową .Wszystkie były jednakowo posadzone do donic ,ale tylko ta zakwitła .Pozostałe są daleko w tyle .MAJECZKO ,calle nie zimują w gruncie ,bynajmniej ja ich nie pozostawiam .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JOLU przybiegłam zobaczyć tę białą szałwię . Bardzo mi się podoba widze ,że lilie już zakwitły a u mnie jeszcze w powijakach tylko Landini sobie kwitnie . Przeszłam trochę sciezkami Twego ogrodu i jestem zauroczona ilością okazów . Wiem ,że masz wielki teren do obsadzenia ,ale wszystko gustownie urządzone ;:180 . Fajnie wygląda ten żywokost variegata czy on zimuje w gruncie . Jak będa nasionka to zrobimy zamianę białe na różowe
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Róże, lilie i gożdziki - to całe moje dzieciństwo.
Zaraz mi zapachniało tymi aromatami.
Cudna kalla, też rzadko spotykana.
Joluś ależ u Ciebie wszystko się rozkwitło. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JADZIU żywokosty mam dopiero od wiosny ,ale myślę ,że nie ma z nimi problemów z zimowaniem .Co do szałwi ,to jeśli będą nasionka ,to chętnie się wymienię ,bo Twoja różowa bardziej mi się podoba .
GRAŻYNKO ,dziękuję.U mnie wiele roślinek kwitnie ,ale wydaje mi się ,że później niż w innych ogrodach ,bo róże dopiero zaczynają ,u innych już prawie wszystkie kwitną ,jaśminowce też już cieszą ,a na swoje to będę musiała jeszcze dość długo poczekać . :?

Proszę o rady ,co dzieje się z moimi trzykrotkami .
Pomimo oprysków na grzyba ,nic nie pomaga .W zeszłym roku było to samo .Biała i różowa były chore ,a niebieska nie.Chociaż rosną w pobliżu .Jedyna różnica w tym ,że niebieską ,tą zdrową ,mam od forumowiczki ,a te chore, kupione były w tym samym sklepie . :?

Obrazek

Obrazek

Niebieska-zdrowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Jolu, może Twoje trzykrotki mająza mokro. U moich w tym roku jest to samo.
A propo widoczków, to rewelacyjne. Kwitnie Ci już lilia Sphinx :shock: Ona jest piękna. Moja niestety chyba padła tej zimy :( Widzę , że i hostowisko super Ci sie rozrosło. jednak te deszcze to są pomocne. Ale niektórym mogę szkodzić, jak to chyba jest z Twoimi trzykrotkami.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARCINIE ,jak pisałam wyżej -wszystkie 3 trzykrotki rosną w tych samych warunkach ,prawie obok siebie .Dwie chorują ,a jedna nie .W zeszłym roku było tak samo .
Co do lilii ,to kupiłam ją pod nazwą Coctail Twins.Sphinx bardzo podobna .Nie jestem pewna,która to ta moja . :?
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Lilia daje po oczach, ma niesamowity kolor :), szkoda tych trzykrotek bo ciekawe, każda inna - to jakiś grzyb chyba :(
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

A moja niebieska trzykrotka ma wiecznie zółte liście :? nawet jak ją zasilałam to nic lepiej . I nie wygląda na taką odmianę.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Przyleciałam od rana z życzeniami bo już mi ptaszki za oknami ćwierkały , że dziś JOLANTY :!: :!: :!:
Dużo energii w tworzeniu ogrodu :!: :!: Zdobywania coraz to piękniejszych okazów :!: :!:
Mało kłopotów i stresów a wiele radości i zadowolenia. :!: :!: :!:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”