Śliczne te Twoje różanki
Oaza spokoju Hanki - 2009
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza spokoju Hanki - 2009
Haniu róże i martagonki cudowne. Alchymist i martagonki piękne....przynajmniej się napatrzę bo w domu tego nie mam...posadzone w górach. Zaczął się najpiekniejszy czas na róże i jak to dobrze, że się tymi pięknotkami z nami dzielisz.
Cudowne fotki a modelki wystrzałowe.

Cudowne fotki a modelki wystrzałowe.
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Haniu, co jedna to piękniejsza
Z prawdziwą przyjemnością ogląda się Twoje zdjęcia
I widzę, że oprócz królowej lilii zostaniesz też królową róż
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Haniu ale pokaz modelek przecudnej urody
ukazałaś moim oczętom
Sama nie wim króra mi się bardziej podoba - bo wszystkie piękne
a lilie mortagony zapałałam chorobą na nie przez Ciebie
mam zakupione i czekam, czekam z niecierpliwością
U mnie też leje i wieje .... i znasz to powiedzenie
ukazałaś moim oczętom
Sama nie wim króra mi się bardziej podoba - bo wszystkie piękne
a lilie mortagony zapałałam chorobą na nie przez Ciebie
mam zakupione i czekam, czekam z niecierpliwością
U mnie też leje i wieje .... i znasz to powiedzenie
- Hanka 1

Dzidziu oj znam...znam i prawdę mówi to powiedzonkoZabeczka101059 pisze:U mnie też leje i wieje .... i znasz to powiedzenie
Cieszę się,że podobają Ci się moje różyczki....to dopiero preludium......sama jestem ciekawa pozostałych.Ten rok jest łaskawy dla róż a może one lubią taką pogodę-zdrowe,ładnie rosną.A martwiłam się,żeby je po tych deszczach,grzyb nie zaatakował.
Ewuś jesteś dla mnie bardzo miło ale gdzie mi tam .....jak oglądam różanki u koleżanek z forum to aż mi dech zapiera.Gdybym miała więcej miejsca w ogrodzie to bym poszalała...różano poszalała.Ostatnio zachorowałam na róże Kordesa,bo mam tylko kilka.Tak,że jesień zapowiada mi się pracowicie i "partyzancko".Muszę podkopać trochę trawnika i to tak aby M nie widział.grabek pisze:Z prawdziwą przyjemnością ogląda się Twoje zdjęcia
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hanka Flammentanz potrzebna dobra podpora ,u mnie jedna na trzepaku...wiszą jej pędy prawie do ziemi...widać trzepak za niski...
L.Odier cudny ,ładnie wyeksponowany,robi wrażenie.Reine de Violletes też piękna,tak zwracam uwagę przede wszystkim na te róże ,które i ja mam od niedawna i porównuję...Reine u mnie posadzona między hortensją a trojeścią,ma tam cień,ale widzę ,że gałązki do krótkich nie należą ,będzie musiała się wydostać z ciemnicy...
Alchymist to już cud natury ,ale szkoda ,że tylko raz kwitnie... ,i z tego też powodu ,mimo ,że kupiłam ,musiałam się go pozbyć ,zbyt wielki ,Grażyna -gagawi może się nim cieszyć...
L.Odier cudny ,ładnie wyeksponowany,robi wrażenie.Reine de Violletes też piękna,tak zwracam uwagę przede wszystkim na te róże ,które i ja mam od niedawna i porównuję...Reine u mnie posadzona między hortensją a trojeścią,ma tam cień,ale widzę ,że gałązki do krótkich nie należą ,będzie musiała się wydostać z ciemnicy...
Alchymist to już cud natury ,ale szkoda ,że tylko raz kwitnie... ,i z tego też powodu ,mimo ,że kupiłam ,musiałam się go pozbyć ,zbyt wielki ,Grażyna -gagawi może się nim cieszyć...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HANIU ja tylko z rozdziawioną gębą zaglądałam . na razie Martagony tylko w domyśle ,ale na jesiennej wystawie na pewno wejdą do koszyka . W ubiegłym roku były drogie ale może tańsze beda w sklepach . Chciałabym mieszkac w takim różanym buszu
. Pełna zachwytu idę dalej zwiedzac inne ogrody
- Hanka 1

Witaj Nelu w moim ogródku
Ja ją mam drugi rok.W zeszłym roku byłam załamana i nosiłam się z zamiarem jej przesadzenia,bo wykazywała skłonności pnącej.W zimie trochę podmarzła, dość mocno ją cięłam a późną wiosną mój pies ułamał koniec pędu,który wypuściła no i dobrze,że złamał.Trochę się pokłada nie wiem czy ją utrzymam w ryzach,bo jako pnącą nie mam już gdzie ją posadzić a kratka tam gdzie rośnie nie pasuje.Nelu skoro zasmakowałaś w angielkach polecam Ci La Reine Victoria.Kolor delikatny,cudownie pachnie i raczej trzyma się "w kupie"Alionuszka pisze:.Reine u mnie posadzona między hortensją a trojeścią,ma tam cień,ale widzę ,że gałązki do krótkich nie należą
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Hanuś moje róże to pikuś do Twoich,ja się chyba nie doczekam takich krzaczorów i takich pięknych 
Witaj Haniu
Co za cudowne róże , a jak pięknie rozrośnięte
Już wciągnęłam większość na swoją listę "chciejstw" : muszę mieć Alchymista , i Louise Odier, i Sophie, i Chopina,i....właściwie wszystkie ...??
Tak pięknie u Ciebie wyglądają i kwitną. Widać dobrą "rękę" do róż
Co za cudowne róże , a jak pięknie rozrośnięte
Już wciągnęłam większość na swoją listę "chciejstw" : muszę mieć Alchymista , i Louise Odier, i Sophie, i Chopina,i....właściwie wszystkie ...??
Tak pięknie u Ciebie wyglądają i kwitną. Widać dobrą "rękę" do róż
Pozdrawiam serdecznie
- Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękna jest ta Sophia
. Już myślałam , że listę róż pomału zamknę z braku miejsca na działce . Jednak jak się widzi takie cuda , trudno do jesieni muszę pomyśleć gdzie taką różyczkę posadzić
.
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
oo nie wiedziałam, że Flammentanz taka eskspansywna
I dobrze ..neich rośnie..niech zachwyca..
Moja dopiero w tym roku posadzona
I dobrze ..neich rośnie..niech zachwyca..
Moja dopiero w tym roku posadzona
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Hanka 1

Witam Wszystkich Miłych Gości
wczoraj dostałam pakę od Bogusi z samymi bylinami
A teraz będę nudzić-to co nowego albo to co mnie bardzo zachwyca

1eac0

[URL=www.fotosik.pl]
[/URL
Ktoś mi się zapytał w jakim programie obrabiam zdjęcia
A więc oświadczam-moje zdjęcia są naturalne
Nie obrabiam zdjęć w żadnym programie
Aparat mam- lustrzankę Sony -no nie wiem co jeszcze....
A ja uważam,że dopiero się uczę robić zdjęcia
Jadziu już to pisałam-doszłam do wnioski,że róże i lilie to takie mało obsługowe kwiaty i dlatego pomału tworzę taki ogród.Ciągle brak mi czasu a lat przybywa i sił ubywa /ale mi się rymnęło/ i co zlikwiduję jakąś rabatę to zaraz kopię i zakładam nową.To forum też nakręca i koleżanki z forumJAKUCH pisze:Chciałabym mieszkac w takim różanym buszu
Halinko nie mów tak-pamiętam Twoje róże w zeszłym roku i w tym też takie będą jak nie piękniejsze.Moje prawie wszystkie róże umarzły tej zimy i wszystkie cięłam prawie przy ziemi-widocznie one tak lubią i lubią chyba chłodniejszą pogodę-kwiaty trzymają dłużej a i kolory są intensywniejszehal1959 pisze:,ja się chyba nie doczekam takich krzaczorów i takich pięknych
Witam Nowego Gościa.Olu cieszę się,że do mnie trafiłaś a róże które wymieniłaś warto mieć.Zresztą ja uważam,że nie ma brzydkich róż są tylko ciernistefiołek-7 pisze:Już wciągnęłam większość na swoją listę "chciejstw" : muszę mieć Alchymista , i Louise Odier, i Sophie, i Chopina,i....właściwie wszystkie ...??
Ewa na Sophię na pewno znajdziesz miejsce warto ją mieć-rośnie raczej "w kupie" pędy ma sztywne i kwiat też się nie kładzie.ewkapaw pisze:Ale piękna jest ta Sophia. Już myślałam , że listę róż pomału zamknę z braku miejsca na działce
Liseczko Flamentanz naprawdę rosnąć zaczyna w trzecim roku i to mi się u niej podoba,że od razu puszcza grube i mocne pędy-szkoda,że nie powtarza.liska pisze:nie wiedziałam, że Flammentanz taka eskspansywna![]()
A teraz będę nudzić-to co nowego albo to co mnie bardzo zachwyca

1eac0

[URL=www.fotosik.pl]
[/URLKtoś mi się zapytał w jakim programie obrabiam zdjęcia
A więc oświadczam-moje zdjęcia są naturalne
Nie obrabiam zdjęć w żadnym programie
Aparat mam- lustrzankę Sony -no nie wiem co jeszcze....
A ja uważam,że dopiero się uczę robić zdjęcia
Boze Haniu ależ Ty masz róże!!!
nei wiadomo na czym się zatrzymać..
Ile lat masz Luize.. ona jest obłedna..
nei wiadomo na czym się zatrzymać..
Ile lat masz Luize.. ona jest obłedna..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski