Aczkolwiek oglądając Twoje zdjęcia stwierdziłam, że stanowczo mam za mało powojników (tylko 18
Ogród kociej rodziny ;)
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród kociej rodziny ;)
Chyba się przekonam do bodziszków
nawet nie sądziłam, że jest tyle ładnych odmian.
Aczkolwiek oglądając Twoje zdjęcia stwierdziłam, że stanowczo mam za mało powojników (tylko 18
). A córeczka za jakiś czas wyrośnie z kolekcjonowania kwiatków i stanie się małą ogrodową pomocnicą. 
Oj takaleksandra odwazna pisze:Już niedługo Twoja miłośniczka piękna będzie mogła przerzucić się na truskawki.
Bardzo ciekawy bodziszek z 8 zdjęcia i ten ostatni też śliczny.Lubię takie drobne.
Bodziszek "łaciaty" to Splish-Splash. Będzie jeszcze duuuużo innych - czekamy... No i wiem z kim będę mogła się dzielić ;)
Jeszcze ostróżki i dzwonki, goździki, dalie - bedą...lubię "wiejskie" roślinki i podobają mi się ogrody w bałaganiarskim stylu, gdzie jedno wyrasta z drugiego (jak u Oliwki na przykład) - i do tego dążęcoma95 pisze:No.
Teraz wierzę że jest prawie lato.
Widzę kwitnące powojniki, róże, bodziszki i orliki.
Tak właśnie powinien teraz wyglądać ogród
Jest jestJLG pisze:Chyba się przekonam do bodziszkównawet nie sądziłam, że jest tyle ładnych odmian.
Aczkolwiek oglądając Twoje zdjęcia stwierdziłam, że stanowczo mam za mało powojników (tylko 18). A córeczka za jakiś czas wyrośnie z kolekcjonowania kwiatków i stanie się małą ogrodową pomocnicą.
Gdy w zeszłym roku byłam na wakacjach na kielecczyźnie, rodzinka patrzyła jak na głupią, gdy po ogrodzie i okolicznych rowach biegalam z łopatą wykopując rosnące w tymtym terenie dosłownie jak chwasty bodziszki
18 mówisz? Też nieźle, ja na szczęście wchodząc do ogrodniczych nie rzucam się na powojniki już, tylko szukam...żurawek
A teraz zdjęcie "pocałuj ziabę"

- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Aniu, ale masz tych clematisów
Ja do zeszłego roku miałam jednego, w tym roku dokupiłam kolejnego. Ale jak widzę tę różnorodność kolorów to chyba na tych dwóch się nie skończy 
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten bordowy orlik rewelacyjny.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, ale dałaś czadu z tymi zdjeciami, super 
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
No właśnie
Nie wiadomo czym się zachwycać.
z powojników najbardziej mi się spodobała Solidarność i Julka.
Czy ten pierwszy to odmiana włoskiego?
No i fantastyczbe bodziszki
Też je zbieram (już prawie 30). Chętnie wymienię
No i fantastyczbe bodziszki
Postanowiłam częściej odwiedzać forum i odpowiadać w wątku - wcześniej miałam szlaban - sama sobie dałam bo nie wyrabiam z czasem (dom, dzieci, koty i ogródek)..ale jednak ogródek jest priorytetem - daję sobie luz z kocim forum i będę mieć więcej czasu na to 
Taka prosta decyzja, hehe
Część zeszłorocznych wrzuciłam na stronkę:
mąż mi zrobił na kociej stronie ogródkową podstronę, bardzo się z niej cieszę, jeszcze nie jest całkiem uaktualniona, jak skończę, to wrzucę sobie jej adres w podpis (jeszcze zeszłoroczny roślinkowy mix i teogroczne aktualności),
na razie jest tak:
http://makaranta.pl/index.php?t=101
Toż to dla własnego zdrowia i dobrego humoru lekarstwo...doznania estetyczne i takie tam
Ja kupowałam, kupowałam a teraz już się tylko w koszach mieszczą ;)
Orlik miałam fioletowy ładny też, ale aparat nie mógł złapać na nim ostrości - teraz już zerwany przez Magdę
orlików troszkę jest - bardzo je lubię) i postaram się przed przekwitnięciem wszystkie obfotografować
Aniu, zakładam w tym roku różany wątek
A wiem, że jesteś zabodziszkowana, wiem ...i oczywiście, że możemy się wymieniać, ja niestety nie wszystkie wiem kim sa, bo mi dziecko bardzo pracowicie szuka w ziemi plastikowych oznaczników co jest co i z dumą przynosi
Taka prosta decyzja, hehe
Kochana, to nie wszystko...jak widzę jak będzie szalała w tym roku Emilia Plater...ile pąków ma Solidarność...jak oplątuje różę Louise Odier Alba Luxuriance...i New Dawn z Duchess of Albany...mam nadzieję, że w tym roku moje różano-powojnikowe zestawienia zaczną już współpracowaćMala_MI pisze:Aniu, ale masz tych clematisówJa do zeszłego roku miałam jednego, w tym roku dokupiłam kolejnego. Ale jak widzę tę różnorodność kolorów to chyba na tych dwóch się nie skończy
Część zeszłorocznych wrzuciłam na stronkę:
mąż mi zrobił na kociej stronie ogródkową podstronę, bardzo się z niej cieszę, jeszcze nie jest całkiem uaktualniona, jak skończę, to wrzucę sobie jej adres w podpis (jeszcze zeszłoroczny roślinkowy mix i teogroczne aktualności),
na razie jest tak:
http://makaranta.pl/index.php?t=101
Miałaś nie kupować? A czemu sobie odmawiać ich piękna?EdytaB pisze:clematisy super !!! A miałam już nie kupoiwać
![]()
Ten bordowy orlik rewelacyjny.
Orlik miałam fioletowy ładny też, ale aparat nie mógł złapać na nim ostrości - teraz już zerwany przez Magdę
E tam czadu, nie chce mi się robić zdjęć - zresztą robię małpim aparatem odziedziczonym po synu, który utopił aparacik w jeziorze, małżon naprawił z lekka i coś tam robi - działa, jeno wyłącznik off to wyjęcie baterii ;)AniaDS pisze:Aniu, ale dałaś czadu z tymi zdjeciami, super
Aniu, zakładam w tym roku różany wątek
Oba powojniki to wielkokwiatowe wczesnokwitnące, Viticella w zeszłym roku mnie nie zawiodły i ładnie rosły - mam nadzieję że w tym też. Solidarność już w zeszłym, pierwszym roku pokazał co potrafi, teraz aż ugina się po ciężarem pąków mniamoliwka pisze:No właśnie![]()
No i fantastyczbe bodziszki![]()
A wiem, że jesteś zabodziszkowana, wiem ...i oczywiście, że możemy się wymieniać, ja niestety nie wszystkie wiem kim sa, bo mi dziecko bardzo pracowicie szuka w ziemi plastikowych oznaczników co jest co i z dumą przynosi
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Aniu , po kim to dziecko takie pracowite
Dołożyłaś kilka bodziszków . Piszę się na 8 i 11. Wyszukuj sobie u mnie roślinki do wymiany.
Ktoś się odgrażał , że do mnie przyjedzie
Jak zbiorę moje to wstawię u siebie. Na temat róż i powojników się nie wypowiadam bo ich u siebie nie mam.
To się zmieni jak będzie już stał dom.
Dołożyłaś kilka bodziszków . Piszę się na 8 i 11. Wyszukuj sobie u mnie roślinki do wymiany.
Ktoś się odgrażał , że do mnie przyjedzie
Jak zbiorę moje to wstawię u siebie. Na temat róż i powojników się nie wypowiadam bo ich u siebie nie mam.
To się zmieni jak będzie już stał dom.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Wiesz że czekam na Twój wątek różany.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Aniu, napotykam się co rusz w różnych wątkach na bodziszki. Twoje są urocze. A z powojników Andromeda mnie znokautowała. Jeszcze nie mogę szczęki zebrać 
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Róża 'Rosarium Utersen' od Ciebie ma już pąki kwiatowe
Ale na pędach 5cm 
Niestety, te dwie róże(nie pamiętam nazwy) nie przezimowały
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Świetnie, bardzo się cieszę
To szczegóły może na pw.
jak chcesz, to mogę podać nazwy tych Twoich, tzn. większość, nie wszystkie
To szczegóły może na pw.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Aniuś, zakładaj, już czekam 
Olu, zdecydowanie po babciach...My razem z mężem jesteśmy spokojnymi leniuchami ;)aleksandra odwazna pisze:Aniu , po kim to dziecko takie pracowite
Ktoś się odgrażał , że do mnie przyjedzie (...)
Przyjadę przyjadę! Jak uzbieram fundusze to będę jechać w Twoje strony po mięso dla kotów i wtedy się odezwę
Jest piękna, a chyba jeszcze piękniejsza a podobna jest Anna Patricia Fretwell...dodad pisze:Aniu, napotykam się co rusz w różnych wątkach na bodziszki. Twoje są urocze. A z powojników Andromeda mnie znokautowała. Jeszcze nie mogę szczęki zebrać
Niech rośnie i cieszy - to bardzo wdzięczna róża.dawidbanan pisze:Róża 'Rosarium Utersen' od Ciebie ma już pąki kwiatowe Ale na pędach 5cm
Tamte róże to były Peace - nie martw się, są popularne i jeszcze ew. kiedyś je upolujesz.
Moje na razie są niewielkie, ale nigdzie stąd nie uciekam więc co się odwlecze...Ok, jak będę segregować odmiany, to się zgłoszęoliwka pisze:Świetnie, bardzo się cieszę
To szczegóły może na pw.
Zakwitły pierwsze róże
Cardinal Hume (aparat przekłamał kolor, jest bordowy)

Louise Odier

Pastella
Rose de Rechst

Szykuje się Fisherman's Friend

Coraz bardziej kwiatami obsypuje się Rody

Powojnik Solidarność szaleje

Pierwszy kwiat clematisa Lord Hershell

Zakwitł kolejny orlik

Generalnie zaczyna się festiwal róż...hurra
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
o i tu są już pierwsze różyczki
Aniu, donoszę że zakupiłam dwa clematisy nowe ;) Polish Spitit oraz biały (ale teraz nie pamiętam nazwy)
Aniu, donoszę że zakupiłam dwa clematisy nowe ;) Polish Spitit oraz biały (ale teraz nie pamiętam nazwy)
Pozdrawiam, Justyna