Tuja na rabate

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nikunisia
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 15 maja 2009, o 11:14

Tuja na rabate

Post »

Witam serdecznie :)

Postanowilam zatroszczyc sie o dzialke mojej babci, ktora z powodu wieku nie moze juz tam niczego robic. Zarowno ja jak i moi rodzice pracujemy wiec na dzialke nie mamy zbyt wiele czasu. Odchwascilam rabaty, wykopalam wszystko co tam roslo. Chcialabym na rabaty wysypac kore o posadzic tam male drzewka. Widzialam taka dzialke u innego dzialkowca i bardzo mi sie to spodobalo. Chcialabym aby te drzewka mozna bylo uformowac w kule i aby nie rosly zbyt szybko.
Nie znam sie na ogrodnictwie i na roslinach dlatego prosze was o pomoc jaka odmiane drzewek bym potrzebowala.
Awatar użytkownika
nikunisia
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 15 maja 2009, o 11:14

Post »

Widze ze nikt ani mnie to nie przywita ani nie pomoze :(
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj na forum :D

Zakładam, że interesują Cię krzewy iglaste... Jeśli tak to kształt kulisty lub owalny mają m.in. :
- tuja ( żywotnik): 'Danica', 'Hoseri', 'Globosa', ' Globosa Lutea', 'Umbraculifera', ' Golden Globe', 'Woodwardii'','Teddy', 'Mr Bowling Ball'....
- świerk pospolity 'Compacta', 'Nidiformis'.....
-świerk biały: 'Alberta Globe', ,Echiniformis, 'Blue Planet'...
- sosna górska: 'Brepo', 'Mops', 'Mini mops', 'Benjamin'.....
I całe mnóstwo innych roślin. Jest ich bardzo duży wybór.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia75
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 8 cze 2010, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tuja na rabate

Post »

Witam wszystkich serdecznie i po cichu licze ze ktos sie pojawi i mi troche pomoze.Postanowilam zajac sie moim nowo nabytym ogrodem ktory sam sie soba zajmowal przez ladnych pare lat bylo tam wszystko oprocz trawnika. Wycielam co sie dalo dwa razy przekopalam i usunelam chwasty. Teraz wymyslilam sobie wzdluz ogordzenia Tuje Smaragd i ewentualnie pare bukszpanow. W zw z czym od dwoch dni siedzie w internecie i co dziennie dowiaduje sie czego nowego a nieraz i sprzecznego.Kupilam tez troche ziemi.Czy powinnam zastosowac agrowłóknine a na to kore?Czy tylko kore ? Kiedy zastosowac nawozy dla Tuji, czytalam tez o jakies specjalnej soli dla tuji? Te tuje beda tez odgrodzone od trawnika ktory tez zamierzam posiac czy pod niego tez powinnam zastosowas agrowłóknine. Wybaczcie jestem troche zielona a po tym wszystkim co wyczytalam w internecie wydaje mi sie ze wiem jeszcze mnie?
Moze ktos sie zlituje i pomoze:)
Z gory dziekuje za pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”