Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

Witam ogródek super pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Wyobraziłam sobie kurę i królika na kanapie. Nieźle.
Dyptam wcześniej się rozwinął niż u mnie.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Króliczka, to już miałam niejednokrotnie na kanapie ;:108 Moja miniaturka, to jak tylko z klatki wypuszczona, to hop i na kanapę ;:108
Obrazek
To jego zdjęcia z wczesnego dzieciństwa ;:108
Co do kurek, to dzisiaj kojarzy mi sie tylko jedno, ale kurek u nas w lasach po tych deszczach i kozaki już są :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurki już są? Mniam.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iza co Ty chcesz od tej Arabelli :roll:
Przecież ona zawsze tak wygląda na początku miesiąca. Jak ma wyglądać inaczej jak musi wszystkie nowe pędy wypuścić. Przecież to botaniczny. On całkiem zamiera przez zimę.
U Ciebie już kwitnie. U mnie jeszcze cały czas pączki. Nie narzekaj. :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie goście mili. Gospodyni ogródka coś z czasem na bakier... W piętkę gonię, efektów nie widać. Zaległości rosną z każdej strony. To przysiądę na chwilkę.

Bernaciu - coś pokombinujemy z dyptamem :D Grunt to udane polowanie: celujesz i masz.

Nelu - w tym roku dyptam wygląda bardzo nadobnie. Zastanawiałam się, czy przedłużająca pora deszczowa go nie pokona. Ale dzielny jest i tak ładnie jeszcze nigdy nie wyglądał :shock: . To wapno nawozowe to może kupię już, to łatwiej będzie do wiosny zapamiętać... Co porady praktyka, to porady praktyka. Nie ma co dyskutować trzeba wypróbować :uszy

Aniu - uwiąd zidentyfikowałam na JP II. Wycięłam pędy chore przy ziemi i podlałam chemicznym świństwem. Ten nowy preparat sobie zapisałam do karteczki portfelowej - jakoś się mnie nie trzymają te nazwy środków ochrony.

Justynko - witaj Różyczko w moim wątku. Oglądnęłam Twoje włości, podsłuchałam rozmowy. Dzielna z Ciebie dziewczyna. Trzymam kciuki, żeby ogród obsychał ;:3

Aniu Zielona - wygląda na to, że mój ogródek wyrywny.Wiesz, że w warzywniku robi się sucho :shock: Ciekawe, czy wyobrażenia kanapowego króla zbieżne ze zdjęciami Joli.

Joluś -
w lasach po tych deszczach i kozaki już są :;230 :;230 :;230
U nas tylko gumiaki albo wodery , o kozakach zapomnij :;230 Króliczki to jak widzę szkodniki jabłkochłonne :wink: A te uszka to takie krótkie z uwagi na wiek młody? Czy one z wiekiem się wydłużyły ? Mam haniebne braki w wiedzy o królikach. I kurkach...

Aniu Zielona - kurki mniam? Ocal je, one pięknieją z dnia na dzień, jajka znoszą, a Ty nie mniam :!: :?: :;230

Goś - Arabella puściła te trzy pędy i nic więcej nie widać... Ale uzbrajam się w cierpliwość. Nic od niej nie chcę, ponad to, żeby żyła. Miałam dziś podsypać nawozem, ale mnie komary wygoniły. Straszliwa plaga, tyle to jeszcze nie było ...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj, lecieć muszę... Fotki na sen i wstawanie zostawię.
Obrazki alpejskie zakwitły... pokaźnie, w ubiegłych latach miały inny wymiar... Raport z dziejów orostachysa, ze szczególnym wskazaniem na Bernacię :D I jakieś zagubione wspomnienie o jajku sadzonym :;230 Pierwsza lilia wodna :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Orostachys niebawem nieba chyba sięgnie! Lelija wodna jak malowanie, wszystko pięknie rośnie, tylko coś należytej uwagi u zabieganej Pani swojej znaleźć nie może...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, to mieszanka persa z baranem :;230 (takie gatunki :;230 ) to i uszy długaśne już są. Bo te miniaturki to tylko na chwilkę są malutkie :roll:
Kurzcze, ale ten okaz na drugim zdjęciu się wybił :uszy Orostachys mówisz Marta?
Może pisałaś wcześniej i nie doczytałam, ale jak radzisz sobie z przerostem trawy na skalniaku?
Czyli jak to zrobić, żeby się nie narobić? ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie martw się arabella będzie żyła. :uszy
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja wyobraźnia podstawiła wielkiego królika z łbem jak wiadro, takiego typowo mięsnego ;:224
A kurki mniam, to oczywiście grzyby- jednak moi znajomi grzybiarze dzisiaj donieśli, że musiałabym jechać na Pomorze albo Mazury na zbiór godziwy. Pozostaje pomarzyć.
Orostachys nieziemski (chciało mi się napisać orostaszek :P ). A obrazki śliczne- czy zapaszek jakiś mają?
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Kurka - jaki on fajny .. i nie wiem , dalaczego moja wyobraźnia działa :oops: :roll: :;230 ..

Moje obrazki nie zakwitną . ani biała inkarwilla, ani jedna z żółtych ismen ( druga zakwitła ) .. wykopałam dziś cała doniczke cebulek i bulw... większość z grzybem :(
Część zjedzona przez gryzonie ... :(

Mam dość - idę oglądać cuda u Ciebie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nie taki on wielki, jak Ci wyobraźnia maluje :;230 jutro, znaczy dzisiaj po świcie cyknę aktualne fotki barana ;:108
A grzybiarzom powiedz, że bliżej na lubelszczyznę ;:108 i wysyp też niczego sobie :tan
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Rany,ale roślinka :shock: ni to skalniak :?: ni choinka :?: Izuś skoro dwie kurki musi byc,to i kogucika trzeba :D
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam użytkowników ogródka. Przedłużają się moje nieobecności i tak teraz będzie. U mnie czerwiec zawsze gorący... w pracy :;230 A przez te sakramenckie korki w mieście dotarłam do domu na kolację ;:137 Do zrobienia :;230 Przebiegłam przez ogródek, co M skwitował "i co kwiatki policzone?" Plaga komarów masakryczna, smarowidła nie pomogły. Podsypałam nawóz clematisom i ewakuowałam się do domu. Zdjęcia będą :D

Martuś - i jak to wyczułaś? Aż tak zabieganie widać? No przecież nie całkiem chwastami zarasta. Jestem co dnia choć na moment...

Joluś - to ja poproszę o zdjęcia z uszami... i jakiś odnośnik do wielkości. Może być dzisiejsza gazeta :;230 Ten wybijający to orostachys... zaczynał od rozetki. Wypisz wymaluj rojniczek :;230 Teraz rumieniec rozpala, u pań zwłaszcza. Nie wiedzieć czemu :wink: A na skalniaku tak ubogo, że chwasty prawie się go nie imają. Kupa gruzu zasypana piaskiem, to znaczy moją ziemią ogrodową. Cóż tam pożyje - tylko skalne....

Goś - trzymam Cię za słowo, obiecując, że postaram się jej nie przeszkadzać :D

Aniu Zielona - kurki mniam, królik mięsny... Głodnemu... mięsko na myśli? Obrazki jeszcze nie pachną padlinką...
Nazwa orostaszek podoba mi się niezmiernie. Adoptuję ją, dobrze?

Bernaciu - fajny on :;230 wyobraźnia działa :;230
Oj, grzyb i zgnilizna - tak to się zapowiada... Nawet u mnie na piasku... Zaraz coś do oglądania poszukam...

Ewa - ależ urosło coś.... Zero dwułapnych stworzeń...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”