dużo
 dużo   czas ruszać na działkę miłego dnia
 czas ruszać na działkę miłego dnia 
 dużo
 dużo   czas ruszać na działkę miłego dnia
 czas ruszać na działkę miłego dnia 

Moi będą się dzisiaj bawić na dwóch kinderbalach
  Moi będą się dzisiaj bawić na dwóch kinderbalach   , a ja może chociaż trochę pokręcę się po ogrodzie.
  , a ja może chociaż trochę pokręcę się po ogrodzie.

WSZYSTKICH MIŁYCH GOŚCI . Jak zwykle rano  najpierw rekonesans na działce. Przy  świecącym słoneczku zaraz jest rażniej na duszy no i roślinkom też jest rażniej . Porobiłam parę zdjęc zaraz Wam je pokażę .
 WSZYSTKICH MIŁYCH GOŚCI . Jak zwykle rano  najpierw rekonesans na działce. Przy  świecącym słoneczku zaraz jest rażniej na duszy no i roślinkom też jest rażniej . Porobiłam parę zdjęc zaraz Wam je pokażę .  ja również sie cieszę ,że dzisiaj świeci słonko oby jaknajwięcej go teraz było . Wszyscy jesteśmy spragnieni tych promyczków
  ja również sie cieszę ,że dzisiaj świeci słonko oby jaknajwięcej go teraz było . Wszyscy jesteśmy spragnieni tych promyczków   

. Życz Twoim panom miłej zabawy a Tobie miłej pracy w ogródku
 . Życz Twoim panom miłej zabawy a Tobie miłej pracy w ogródku   .
 .  Ziemia tak zbita w ogródku ,że musiałam użyć dosyć siły ,żeby te  bryły rozwalić
 Ziemia tak zbita w ogródku ,że musiałam użyć dosyć siły ,żeby te  bryły rozwalić

Na jesieni przekopię tam skoszoną trawę, może się poprawi.
 Na jesieni przekopię tam skoszoną trawę, może się poprawi.

A gdzie te fotki??
 A gdzie te fotki?? 

możesz wynajmować wczasowiczom w sezonie
 możesz wynajmować wczasowiczom w sezonie   

:!:Toż niedługo będzie można zrobić parapetówę.
  :!:Toż niedługo będzie można zrobić parapetówę.  

.
 . ,u mnie jaskry nie bardzo rosną,
 ,u mnie jaskry nie bardzo rosną, ,jeden chyba jakiś pąk ma mały,
 ,jeden chyba jakiś pąk ma mały, 

,ale i u Ciebie także
 ,ale i u Ciebie także 

Jestem ciekawa, czy powiesiłaś już skrzynki z kwiatami na tarasiku. Teraz nie będzie Ci się chciało wracać do domu, oby tylko lato było suche i upalne!!
  Jestem ciekawa, czy powiesiłaś już skrzynki z kwiatami na tarasiku. Teraz nie będzie Ci się chciało wracać do domu, oby tylko lato było suche i upalne!!

fotosiku, to kompletnie się nie umiem poruszać, tylko wklejać zdjęcia. Co to znaczy takie zaproszenie? Nie wiem
 fotosiku, to kompletnie się nie umiem poruszać, tylko wklejać zdjęcia. Co to znaczy takie zaproszenie? Nie wiem  Jadziu altanka piękna, o kwiatach już nie mówię. Proszę wjedz do mnie. Te orliki takie piękne. Czy je się sieje? czy to byliny? Wszyscy o nich piszą, a ja nie mam pojęcia. Oświeć mnie też z tym fotosikiem  ! Ciemna jestem jak tabaka w rogu!!
 Jadziu altanka piękna, o kwiatach już nie mówię. Proszę wjedz do mnie. Te orliki takie piękne. Czy je się sieje? czy to byliny? Wszyscy o nich piszą, a ja nie mam pojęcia. Oświeć mnie też z tym fotosikiem  ! Ciemna jestem jak tabaka w rogu!!  Przyjmnij kwiatka na przeprosiny, proszę
 Przyjmnij kwiatka na przeprosiny, proszę  i  zapraszam
 i  zapraszam