Rhododendron w domu
Rhododendron w domu
Witam!
Przed wielkanocą dostałam pęknie kwitnącego rh w doniczce, który dzielnie mi towarzyszył do zeszej soboty. Wtedy kiwaty zbrazowiały i uschły. Dlatego usunęłam je i teraz zastanwiam sie co robić, aby przetrwał w warunkach domowych i na przyszłą wiosnę znów zakwitł. Ogólnie jest w dobryn stanie a na niektórych gałązkach spomiędzy więdniejących kwiatów przebiły sie młode listki.
Bardzo proszę o pomoc, nie mam żadnego doświadczenia z rhami.
Pozdrawiam
HB
Przed wielkanocą dostałam pęknie kwitnącego rh w doniczce, który dzielnie mi towarzyszył do zeszej soboty. Wtedy kiwaty zbrazowiały i uschły. Dlatego usunęłam je i teraz zastanwiam sie co robić, aby przetrwał w warunkach domowych i na przyszłą wiosnę znów zakwitł. Ogólnie jest w dobryn stanie a na niektórych gałązkach spomiędzy więdniejących kwiatów przebiły sie młode listki.
Bardzo proszę o pomoc, nie mam żadnego doświadczenia z rhami.
Pozdrawiam
HB
Re: Rh w domu
Haniu, pokaż fotkę Twojego Rh, ale przypuszczam, że Twoja roślinka to azalia indyjska, która kwitnie zimą i wczesną wiosną w pomieszczeniach. Teraz możesz ją przesadzić do świeżej, kwaśnej ziemi i zadołować w półcienistym miejscu w ogrodzie.
A we wrześniu zabierz ją z powrotem do domku; powinna Ci powtórnie zakwitnąć...
A we wrześniu zabierz ją z powrotem do domku; powinna Ci powtórnie zakwitnąć...
Pięknie dziękuję za odpowiedź!
Dla pewności postaram się teraz dołączyć zdjęcie. Nie wiem czy mi się uda (zrobię to przez imageshack), jestem nowicjuszką na tym forum.
Serdecznie proszę o sygnał czy zdjęcie jest widoczne w moim poscie.
Pozdrawiam ciepło
HB
Dla pewności postaram się teraz dołączyć zdjęcie. Nie wiem czy mi się uda (zrobię to przez imageshack), jestem nowicjuszką na tym forum.
Serdecznie proszę o sygnał czy zdjęcie jest widoczne w moim poscie.
Pozdrawiam ciepło
HB
Haniu musiałaś zrobić coś nie tak. Spróbuj jeszcze raz wkleić fotkę.
Żeby Ci pomóc to Tutaj masz instrukcję jak to robić
Żeby Ci pomóc to Tutaj masz instrukcję jak to robić

- rose_marek
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 wrz 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rhododendron w domu
Haniu, poczytaj tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58#p535758
Pozdrawiam, Marek
rose_marek_malinki
rose_marek_malinki