Pozdrawiam Tomek
Ogród -mój azyl -JolantaG część 5
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5
Ogród z balkonu wspaniały, widać że żurawki rzeczywiście mocno się rozrastają, a to kamienne podwórko niesamowite, M artysta, gratulacje, kojarzy się z jakimś dziedzińcem pałacowym we wschodnich krajach
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
Witaj Jolu.
Zaglądam tu często bo Twój ogród jest cudowny a kolekcja żurawek ścina z nóg
Jednak na widok kamiennej mozaiki doznałam szoku...przepiękna jest szczególnie gdy mokra.
Podziwiam za wiedzę i fachową rękę do roślin
Zaglądam tu często bo Twój ogród jest cudowny a kolekcja żurawek ścina z nóg
Jednak na widok kamiennej mozaiki doznałam szoku...przepiękna jest szczególnie gdy mokra.
Podziwiam za wiedzę i fachową rękę do roślin
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Wam kochani za miłe słowa
Dzisiaj piękny słoneczny dzionek .Lato w pełni . :P
Muszę się Wam pochwalić kto mnie dzisiaj odwiedził .Chyba nie muszę przedstawiać .Wszyscy znają naszą królową żurawek .

Niestety fotek na razie nie będzie ,bo fotosik nie działa ,a inaczej nie potrafię .

Udało się bez fotosika ,ale jak to zrobiłam to sama nie wiem .

Dzisiaj piękny słoneczny dzionek .Lato w pełni . :P
Muszę się Wam pochwalić kto mnie dzisiaj odwiedził .Chyba nie muszę przedstawiać .Wszyscy znają naszą królową żurawek .
Niestety fotek na razie nie będzie ,bo fotosik nie działa ,a inaczej nie potrafię .

Udało się bez fotosika ,ale jak to zrobiłam to sama nie wiem .
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
jak tak czytam o tych waszych spotkaniach.... moze kiedyś i mi się uda
Witaj Joluś, widzę, że spotkanie było udane
A uśmiechnięte buźki są tego dowodem 
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ale superaśne kobitki....i z eMami na dodatek
super....a żurawki gdzie......

super....a żurawki gdzie......
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Jolu
Piękne widoki z balkonu, jakie wszystko zadbane
Mozaikę już kiedyś chwaliłam, jest piękna, ale nie wiedziałam, że to Twój M. wymyślił i wykonał
Brawa dla Twojego Męża
Widzę miłych gości, fajne spotkanko, musiało być wesoło, miałam przyjemność poznać tych fantastycznych ludzi na Gardenii

Piękne widoki z balkonu, jakie wszystko zadbane
Mozaikę już kiedyś chwaliłam, jest piękna, ale nie wiedziałam, że to Twój M. wymyślił i wykonał
Brawa dla Twojego Męża
Widzę miłych gości, fajne spotkanko, musiało być wesoło, miałam przyjemność poznać tych fantastycznych ludzi na Gardenii
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iga już teraz myśli jak tu powiększyć swoją działkę .
Ja po wizycie u Ciebie też miałam chęć na powiększenie włości ale już mi przeszło.
Byłoby miejsce na nowe roślinki ale kto to by obrobił
Pędzę pucować działkę bo może i u mnie będzie kontrola .......
Ja po wizycie u Ciebie też miałam chęć na powiększenie włości ale już mi przeszło.
Byłoby miejsce na nowe roślinki ale kto to by obrobił
Pędzę pucować działkę bo może i u mnie będzie kontrola .......
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jolu widok z balkonu naprawdę przepiękny ale ten widok to Twoja zasługa no i oczywiście M bo ważny jest plan i znajomość tematu, pewnie już wcześniej mówiłam to ogród botaniczny i powinien być udostępniony zwiedzającym bo naprawdę u Ciebie wiele się można nauczyć.
Co do żółtej magnolii widziałam, że kupiłaś ale nie mogłam dopatrzeć się u Ciebie jej kwitnienia, dlatego pytałam jak kwitnie
Co do żółtej magnolii widziałam, że kupiłaś ale nie mogłam dopatrzeć się u Ciebie jej kwitnienia, dlatego pytałam jak kwitnie
- JolantaG

EDYTKO ,chcieć to móc .Takie spotkania są na prawdę urocze .Niby się nie znamy ,a czujemy się ze sobą jak byśmy się znali od lat .Nie rozmawiamy ze sobą jak z obcymi ,tylko jak z najlepszymi przyjaciółmi .
MARCIN ,spotkanie było pełne wrażeń .IGUNIA wprawdzie miała nawigację ,ale mojej ulicy nie mogła znaleźć .Ktoś ze sklepu ich pokierował źle ,albo oni źle zrozumieli i wjechali w jakąś polną drogę i się utopili .Do mnie się jedzie cały czas asfaltem ,a nie polnymi dróżkami .Ile było kłopotu ,żeby ich znaleźć i wyciągnąć
Z sąsiadką szukałyśmy ich po lesie ,aż w końcu znaleźliśmy w zupełnie innym miejscu .
Busem nie udało nam się ich wyciągnąć ,dopiero ciągnikiem .Na dodatek zgubiłyśmy łopatę i wieczorem pojechaliśmy z M jej szukać .Na szczęście się znalazła ,bo to była łopata sąsiadki .Byłby kolejny kłopot ,gdyby się nie znalazła .
IGA była u mnie króciutko ,bo wybierali się do Wojsławic .U mnie to był tylko krótki przystanek na kawusię .
GRAŻYNKO ,żurawki od IGUSI już wcześniej przywiozła mi OLA .
PELL ,dziękuję .To było moje trzecie spotkanie z IGĄ .Pierwszy raz spotkałyśmy się rok temu u MAJECZKI .Drugi raz ,jak wracałam znad morza w październiku ,to byłam u niej .No i trzeci raz ,teraz u mnie .
OLU ,TY zdążysz wypucować działeczkę :P Ja niestety nie zdążyłam .
IGA zadzwoniła do mnie w czwartek -Boże Ciało ,po południu ,że przyjedzie w piątek rano .Ja nie pracuję w święta ,a na dodatek miałam mnóstwo gości .Co jedni odeszli ,drudzy przyszli .Nie miałam się kiedy zająć pieleniem .Można sobie wyobrazić jak u mnie wyglądało ,po kilkudniowych opadach .Chwaściorów mnóstwo .W piątek wstałam przed piątą rano wypucowałam domek i popieliłam troszkę w ogrodzie .Wszystkiego nie dałam rady .
TARO ,zapraszam do mojego niby ogrodu botanicznego
,w realu . :P Było by mi bardzo miło ,gdybyś mnie odwiedziła .Wiem,że mieszkamy od siebie bardzo daleko ,ale kto wie .Może jeździsz na wakacje w góry
.Miała byś mnie po drodze . :P Ja jeżdżę zazwyczaj nad morze ,więc może kiedyś się spotkamy. :P
MARCIN ,spotkanie było pełne wrażeń .IGUNIA wprawdzie miała nawigację ,ale mojej ulicy nie mogła znaleźć .Ktoś ze sklepu ich pokierował źle ,albo oni źle zrozumieli i wjechali w jakąś polną drogę i się utopili .Do mnie się jedzie cały czas asfaltem ,a nie polnymi dróżkami .Ile było kłopotu ,żeby ich znaleźć i wyciągnąć
IGA była u mnie króciutko ,bo wybierali się do Wojsławic .U mnie to był tylko krótki przystanek na kawusię .
GRAŻYNKO ,żurawki od IGUSI już wcześniej przywiozła mi OLA .
PELL ,dziękuję .To było moje trzecie spotkanie z IGĄ .Pierwszy raz spotkałyśmy się rok temu u MAJECZKI .Drugi raz ,jak wracałam znad morza w październiku ,to byłam u niej .No i trzeci raz ,teraz u mnie .
OLU ,TY zdążysz wypucować działeczkę :P Ja niestety nie zdążyłam .
TARO ,zapraszam do mojego niby ogrodu botanicznego
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Jolu jak zwykle mnie zaskakujesz ,widok z balkonu na ogród jest piekny ,a poza tym widze że miałaś gości cha nawet ich uwieczniłaś na forum - 
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu ja dziś o 9:00 miałam tel.że Iga mnie odwiedzi. Chaty nie pucowałam i gości przyjęłam na działce.
Wszystkie działkowe niedociągnięcia można było zwalić na rozpoczynającą się budowę.
Jolu wykopałam liliowiec i przetacznik siwy ale leżą w kącie i nie wiem czy dożyją spotkanie u Grzesia.
Grześ coś po ostatnich gościach zamilkł , dochodzi do siebie i pewnie ma strach następnego najazdu.
Wszystkie działkowe niedociągnięcia można było zwalić na rozpoczynającą się budowę.
Jolu wykopałam liliowiec i przetacznik siwy ale leżą w kącie i nie wiem czy dożyją spotkanie u Grzesia.
Grześ coś po ostatnich gościach zamilkł , dochodzi do siebie i pewnie ma strach następnego najazdu.
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Jolu widać, że spotkanie było udane. Życzę dużo słońca

- JolantaG

MARZENKO ,OLU ,MAJECZKO i wszyscy Ci ,cichaczem przemykający ,dziękuję i życzę miłego i słonecznego dzionka .
OLU ,mam nadzieję ,że przetrwają .Chociaż nie wiadomo kiedy i czy w ogóle odbędzie się to spotkanie u GRZESIA ,bo coś zamilkł na ten temat .
Chciała bym znać dokładny termin ,bo w najbliższym czasie czeka mnie zorganizowanie kilku imprez dla rodzinki .
Czerwiec to dla mnie taki wyjątkowy miesiąc . :P

OLU ,mam nadzieję ,że przetrwają .Chociaż nie wiadomo kiedy i czy w ogóle odbędzie się to spotkanie u GRZESIA ,bo coś zamilkł na ten temat .
Chciała bym znać dokładny termin ,bo w najbliższym czasie czeka mnie zorganizowanie kilku imprez dla rodzinki .