Anya pisze:Witaj Krysiu,
u mnie też leje, a nawet grad poleciał, ale krótko. Straszna ta pogoda, choć zapowiadają od jutra poprawę. Przyszłam do Ciebie nasycić oczy pięknymi widokami i się nie zawiodłam. Stworzyłaś wspaniały klimat w swoim ogrodzie i tyle kolorów! U mnie nie jest tak ładnie, bo wszystko leży od deszczu, a część to nawet gnije od nadmiaru wody. 
Krysiu, czy ten biały żarnowiec, to taki cały bielutki? Kupiłam najbielszy jaki widziałam, ale jest biało-żółtawy. Górny płatek biały, a łódeczka delikatnie kremowa. Jeśli masz cały biały, to już Ci zazdroszczę  

Konar jabłoni wygląda fantastycznie! No i ten czas kwitnących krzewuszek i kolkwicji - żeby tylko przestało padać, to można by było się nacieszyć tą ogromną ilością kwiatów!
Super pospacerować u Ciebie w ogrodzie  

Aniu   
   witam  serdecznie  ... 

Bardzo mi miło,że  odwiedziłaś mój  wątek.
Mam nadzieję,że  u mnie  zaczął  się  już  ten lepszy czas, jest  słońce  od przedpołudnia - od razu inne  życie  dla mnie i  dla  roślin.Zauważalne oznaki ... po prostu  robi  się pięknie.
Życzę  Tobie i  wszystkim nam  by  ten pogodowy horror  już  się  zakończył  i  wierzę,że  tak  będzie. 

Aniu  zrobiłam   kilka  zdjęć  mojego białego 'White Lion' byś  mogła  zobaczyć  jego biel.
On już przekwita,nie  wiem czy  tak będzie   zawsze czy to przypadek a może  to kwestia  małej ilości  kwiatków  jakie ma i po  prostu  przekwita.
Pozostałe  są jeszcze  mocno kolorowe... ale mają  dużo  więcej  kwiatów  na pędach.
Generalnie  to one  przymarzły  w kwietniu,niektóre pędy były  brązowe  ale jeszcze przed  kwitnieniem  zauważyłam,że  
próbują  wydać  liście...,więc  ich nie przycinałam a  to pewnie było powierzchowne,tak musiała przejść jakaś  fala przymrozku ,że  tylko te  dwa z  miotlastych  rosnące obok  siebie   ucierpiały,nieznacznie  ale  jednak  liznął  je  jęzor  mrozu.Za do płożący - rosnący  w  dwu  różnych miejscach  dostał okrutnie,odbija   ale nie kwitnie,wkrótce  go  zetnę.
Wracając  do  białego.... moim  zdaniem jest czysto biały -  aczkolwiek  wskutek przekwitania  biel jest już  przyblakła   w  swoim  wyrazie.... to jednak  jest  to biel  równomierna.
Z jego podstawy  wyrastają  trzy pędy,zamierzam przed  przycięciem  rozdzielić  i  zmusić je  do ukorzenienia 
a także   

zmusić  do  dalszego  wzrostu na nodze - raczej na nibynóżce bo  są  to  dość  krótkie pędy   

Jednak  z  czasem  podrosną..niechże  tylko  się ukorzenią.
Już nie gadam  

,teraz  zdjęcia